Dodaj do ulubionych

a szparagówka

14.06.19, 20:41
to chyba najlepsza z bułeczką tartą, czy może jakoś inaczej podana też smakuje? wink
Edytor zaawansowany
  • kanuk 14.06.19, 23:51
    Z galeziami estragonu lubie ja.

    --
    You’ve given up tilting at windmills once and for all, pragmatically deciding to dispatch them with much more sensible grenades instead of that horseback-lance setup.
  • czarna9610 15.06.19, 22:41
    Fasolka szparagowa ? Z tartą bułką jest najbardziej klasyczna. Lubię jeszcze taka krótko gotowaną, podsmażoną razem z czosnkiem.
  • roseanne 15.06.19, 23:52
    z buleczka nigdy nie lubilam, nie pamietam kiedy ostatnio jadlam

    ugotowana zatowno na parze, jak i w oslonej wodzie, polana maslam, owszem owszem
    moze byc tez posypana grudkami roqufora
    albo przetartym jajkiem na twardo i z pieprzem

    chetnie zwyczajnie solo

    --
    co bylo to bylo
    co moze byc jest
    a bedzie to co bedzie
  • crea.tura 22.06.19, 19:13
    z bułką tartą to wspomnienie dzieciństwa, w dorosłości nie robię smile na co dzień po prostu ugotowana na parze lub w małej ilości wody, z masłem i solą. od czasu do czasu robię też szparagówkę w sosie serowym - ugotowaną bez soli odcedzam, posypuję obficie pokruszoną gorgonzolą, przykrywam na minutkę aby ser się rozpuścił, mieszam i voila smile
  • buka007 02.07.19, 20:50
    ostatnio robię w pomidorach albo po chińsku wink
  • kanuk 02.07.19, 21:50
    Przyznam ,ze o zupie myslalem. Maryni. Bez buleczki wink
  • czekolada72 17.07.19, 09:50
    Z buleczka to na goraco. Ale jak wiem, ze mam pozostale skladniki, to zostawiam nieco. I na zimno. A pozostale skladniki to pomodory, papryka, kiszone ogorki, dalej - oliwki moga byc, czosnek , cebulka, zielsko wszelakie, i sosik a la winegret. Moga byc ziarna slonecznika.

    --
    Nigdy sie nie tłumacz - przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak nie uwierzą - M. Twain
    Co należy zrobić po upadku? To, co robią dzieci: podnieść się - A. Huxley
    "Ja kur.. nie wejdę? Ja?". - Artur Hajzer
    Hxx z mykozą, jak nie rozróżniasz woła od świni - by Ma.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.