Dodaj do ulubionych

przetwory reaktywacja?

15.09.19, 01:57

bo jakies dwa lata w tyl nie widze tematu

mam w tym roku truskawki z balsamico i bazylia
jagody z miodem i galka muszkatulowa

kilka sloikow kiszonych ogorkow


teraz pyrkola sliwki z jablkami, cymanonem i kardamonem


szukam podpowiedzi na baklazany
- lubie grilowany i marynowany w mieszance balsamico i oliwy

oraz na pablano - najlepiej cos co by pomoglo zachowac konsystencje, lubie zapiekac z farszem, mrozenie nie pomaga ( rozpada sie )
--
co bylo to bylo
co moze byc jest
a bedzie to co bedzie
Edytor zaawansowany
  • buka007 17.09.19, 19:04
    ja mam nalewkę z jeżyn
  • roseanne 17.09.19, 22:49
    Dobra nalewka nie jest zła...

    --
    co bylo to bylo
    co moze byc jest
    a bedzie to co bedzie
  • kanuk 18.09.19, 03:11
    Albo dynia w occie. Ot ,co. Bo o kiszonej nie slyszalem ,jak dotad.
  • shachar 20.09.19, 03:25
    Ja poproszę dynię w occie. Bardzo lubię jesienią z gwoździkiem.
  • mysiulek08 19.09.19, 21:04
    kupuje czasami hiszpanskie piko, w sloiku, w slonawej zalewie, gotowe do nadziewania, moze to jesr sposob?

    --
    Podłość ludzka nie zna granic! drastyczne!
  • kanuk 19.09.19, 22:13
    A co picadores nadziewaja tym piko ? Probuje rozwiazac zagadke od tylu wink
    Nigdy nie widzialem piko ,od dziecinstwa przynajmniej wink
    Za to ocet jagodowy -tak. Potrzebny mi byl kiedys do wyuzdanej salatki. Teraz juz tak nie gotuje. Upraszczam sobie i innym.
  • roseanne 19.09.19, 23:30
    To by był dobry kierunek

    --
    co bylo to bylo
    co moze byc jest
    a bedzie to co bedzie
  • kanuk 20.09.19, 02:48
    Jakze mi milo. Przepraszam ,dziekuje.
  • czarna9610 21.09.19, 16:46
    Miało być tylko kilka słoików wiśni do ciasta. Po drodze dodatkowo 2 słoiki malin do ciasta, 4 słoiki soku z agrestu, chutney z mirabelek 4 słoiki. Wczoraj w domu znalazły się dwa wiadra grzybów, więc będą suszone grzyby, 3 słoiki marynowanych i dwa pojemniki obgotowanych i zamrożonych. To chyba na ten rok już koniec .
  • roseanne 08.10.19, 22:50
    a tu znow dzem z zielonych pomidorow,

    --
    co bylo to bylo
    co moze byc jest
    a bedzie to co bedzie

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka