Jak dobrze i łatwo ugotować pęczak? Dodaj do ulubionych


Witam, do tej pory tylko podczytywałam Was od czasu do czasu po cichutku.
Macie tu naprawdę kopalnię wiedzy, przepisów i pomysłów, jednak przekopałam
całe forum i nie znalazłam przepisu jak dobrze ugotować pęczak, a straszną mam
na niego ochotę. Chodzi mi o sprawdzony, a jednocześnie jak najłatwiejszy
sposób, bo gdy coś się robi zbyt skomplikowane, to odpuszczam sobie. Taki już
ze mnie leń, nie lubię za dużo czasu spędzać w kuchni.
Szukałam trochę w necie, ale zgłupiałam, w jednym przepisie podają na szklankę
pęczaku dwie szklanki wody, a w drugim trzy i jak tu być mądrym. Postanowiłam
go wprowadzić do rodzinnej diety i chciałabym, żeby im zasmakowało.
Tak więc jeśli któraś z Was ma wypróbowany sposób gotowania pęczaku, to bardzo
grzecznie proszę o podanie go.

--
Życie zaczyna się po 40-tce
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.