Dodaj do ulubionych

bita smietana + dodatki

02.12.08, 13:37
pytalam na kuchni ale spytam tez tu:

witam
mam w planach zrobic tort ale chcialabym go jakos urozmaicic tym
razem. zwykle robie z bita smietana ale teraz pomyslalam ze dodam do
niej troche syropu owocowego. no i w zwiazku z tym mam pytanie czy
smietana sie nei zwazy lub opadnie lub w jakis inny sposob zepsuje?
czy moge pod koniec ubijania po prostu dodac troche tego syropu i
bedzie ok? boje sie eksperymentowac bo nei chce popsuc. nie bede
miala czasu robic drugi raz.
Edytor zaawansowany
  • czekolada72 02.12.08, 13:50
    ja "farbowałam" smietane albo kakaem, albo kawa, albo szafranem.
    Syropem tylko wtedy, gdy jednoczesnie dodawałam zelatynę.
    --
    ŚMIGŁO
    "Kto nie naraża się na szwank - ten głównej stawki nie wygrywa"
  • dorottiss 02.12.08, 13:54
    ano wlasnie, zelatyne tez dodaje. czyli co, radzisz sprobowac z
    syropem? fajnie to wyszlo?
  • czekolada72 02.12.08, 15:32
    Nie odwaze sie powiedziec "rob", bo to za duza odpowiedzialnosc jak
    dla mnie wink
    Faktem jest, ze moj tesc był zachwycony, faktem jest, ze bratowa
    miesza smietane z konfitura wisniowa, faktem jest, ze bez zelatyny
    ro mi sie smietana rozplywa..... smile
    --
    ŚMIGŁO
    "Kto nie naraża się na szwank - ten głównej stawki nie wygrywa"
  • dorottiss 02.12.08, 16:01
    smile to sprobuje smile

    dzieki
  • turzyca 02.12.08, 19:08
    Nie jest forumowa gurua, ale dodalabym syrop do zelatyny, zmniejszajac
    odpowiednio ilosc plynu. Bo taka smietana luzem z czyms plynnym to mi sie w
    ogole nie widzi, ciapcia sie od tego nieprzyjemnie i w ogole strukture traci.
  • dorottiss 03.12.08, 09:32
    dobry pomysl. dodam do rozpuszczonej zelatyny troche syropu. a na
    swoje urodziny sprobuje z kawa.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka