• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

mieso w sloiku...

  • 12.01.09, 19:44
    moja babcia robila mieso w sloiku przepyszne bylo, pamietam ze byly to cale
    kawalki zagotowane, mialo troche galaretki no i niepowtarzalny smak, wiecie
    moze jak sie to robi? a moze macie jakis sposob na przechowanie miesa procz
    mrozenia bo zamrazalka pelna a mauzonek mi zrobil "prezent" w postaci 10 kg
    miecha swinskiego
    Edytor zaawansowany
    • 12.01.09, 22:04
      Peklowanie miesa w sloikach jest klopotliwe (kilka razy trzeba gotowac) ale efekt wart pracy. Hmmm, te wyroby babcino-mamine.
      Wieczorkiem jak sie obrobie z powidlami morelowymi to wklepie Ci ogolne zasady.
      Tu tez powinni cos poradzic:
      www.wedlinydomowe.pl
      --
      Jest sobie Kot
      Archiwum Babci Volviny
    • 12.01.09, 22:05
      • 15.01.09, 07:30
        Wlasnie mialam polecac "wedliny domowe". smile
        To skarbnica wiedzy i widzialam tam przetwory miesne w sloikach wlasnie. Za mna
        cale lato taki 'wek' chodzil... Niestety jakos sie nie zebralam.
        --
        MWaN
    • 16.01.09, 22:23
      ostatnio robilam mieso do sloikow z koniecznosci, aby bylo po co siegnac gdy
      wpadne po pracy w biegu do domu, bez rozmrazania, gotowania, mieso sporzadzalam
      wg naszych smakow i mojego zwyczaju dobe wczesniej i zamykalam w sloju, po
      tygodniu takie mieso ze sloika jest bardziej kruche, smaczniejsze, przechodzi
      sosem, przyprawami,

      ale pamietam, iz mama kiedys robila baranine do wekow (sloik ze sprezynkami,
      gumkami), smakowala wybornie, nikt nie wiedzial ze to baranina, ktora i tak
      cudem zdobywala, potem byla tak robiona wolowina, wiem, ze te sloiki zimowaly w
      piwnicy i byly na szczegolne okazje
      --
      Ukluta PINEZKA usnela.
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.