• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

Kalafior duszony w śmietanie!

  • 11.07.09, 16:23
    Dziewczyny - teoretycznie znam przepis - podgotowany kalafiorek na masełko, zalać prawdziwa najlepiej smietana i powolutku dusic....

    A w praktyce? żnacie? robiłyscie?
    pomozcie-wspomozcie!

    z gory dzieki!!
    --
    ŚMIGŁO
    "Kto nie naraża się na szwank - ten głównej stawki nie wygrywa"
    Edytor zaawansowany
    • 11.07.09, 18:20
      Juz pewnie po obiedzie,ale wlasnie tak jak piszeszsmileI doprawic po swojemusmile
      --
      no i jeszcze Pinezka
      Kuchenne Pogaduszki
      • 11.07.09, 19:33
        "Ten" obiad to raczej na jutro wink
        Ale dusic w całosci czy w kawałkach?
        Jak długo? Jak w przepisach pise , ze ma "wypic" te smietane, to znaczy co? az sie całkiem "rozgotuje?
        --
        ŚMIGŁO
        "Kto nie naraża się na szwank - ten głównej stawki nie wygrywa"
        • 11.07.09, 20:37
          Ja kalafior gotuję na parze i przed podaniem polewam sosem śmietankowo-serowym.


          --
          Moje prace
          • 14.07.09, 17:34
            Nie, nie, to nie "to" smile
            inna rzecz, ze ten przerabialam przepisik i pychotka to!
            --
            ŚMIGŁO
            "Kto nie naraża się na szwank - ten głównej stawki nie wygrywa"
        • 11.07.09, 21:23
          W kawalkach lepiejsmileAle nia ma sie rozgotowac na breje tylko "wypic" smietane
          ale tak by troche zostalo jako sossmile
          --
          no i jeszcze Pinezka
          Kuchenne Pogaduszki
          • 14.07.09, 17:34
            No nic, bedziem eksperymentowac, ale zupełnie sobie tego procesu nie umiem wyobrazic...
            --
            ŚMIGŁO
            "Kto nie naraża się na szwank - ten głównej stawki nie wygrywa"
            • 21.07.09, 17:52
              Doprawiłam curry - M zachwycony smile
              --
              ŚMIGŁO
              "Kto nie naraża się na szwank - ten głównej stawki nie wygrywa"
              • 22.07.09, 12:03
                a ja podgotowuje kalafior i brokuly, tak zeby byly lekko twarde (ok
                5 minut). Gotuje zupe kalafiorowa Knorra z proszku z polowa wody i
                reszta smietany, ukladam w naczyniu zaroodpornym, zalewam zupa i do
                piekarnika na 25-30 minut smile

                to dopiero pychotka!

                m.
                • 22.07.09, 17:27
                  W moim przypadku sęk w tym, że ja postawiłam sobie za zadanie odtworzenie potrawy sp Tesciowej smile
                  --
                  ŚMIGŁO
                  "Kto nie naraża się na szwank - ten głównej stawki nie wygrywa"
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.