Gazeta.pl   Forum   Zdrowie   Eksperckie   Niepełnosprawni   Zakup wózka inwalidzkiego- krok...

Zakup wózka inwalidzkiego- krok po kroku

Autor: mond33 23.09.11, 17:43
Witam,

mógłby mi ktoś sensownie wytłumaczyć jak dokładnie wygląda droga zakupu wózka inwalidzkiego w oparciu o dofinansowanie z NFZ?
Mam 9 córkę chorą na zanik mięśni. Córka chodzi ale ostatnio jest jej dość ciężko szczególnie przy dłuższych dystansach. Chciałabym zakupić jej na początek lekki wózek transportowy. Wybrałam się więc do prowadzącego ją od urodzenia neurologa. Myślałam, że tu dowiem się szczegółów i tu też dostanę wypisane zapotrzebowanie na wózek. Myliłam się. Nie otrzymałam żadnych wskazówek prócz zapewnienia, że lekarz wypisze mi owszem to zapotrzebowanie ale jak przyjdę i podam dokładny kod środka. Przepraszam, co to jest w ogóle kod środka? Od czego zatem zacząć, bo dla mnie to póki co czarna magia?

--
--------------------------------------------------------------------
"Człowiek, który podjął decyzję, by zwyciężyć, nigdy nie powie "niemożliwe"...
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

ŻYJ ZDROWO:

Ból głowy bez tajemnic

To ważne, gdzie i jak cię boli. Na podstawie objawów można postawić wstępną diagnozę. Przyczyn jest wiele
Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.