Dodaj do ulubionych

Porzeczkowa

07.08.07, 15:30
1kg czarnych porzeczek
2 goździki
300g cukru
500ml spirytusu 95%
500ml wódki

Porzeczki rozgnieść, przełożyć do słoja, posypać cukrem, zalać spirytusem,
włożyć goździki. Słój zamknąć i odstawić na 4 tygodnie. Często potrząsać.
Zlać nalew do słoja.
Owoce zalać wódką, odstawić na 2 tygodnie. Nalewy połączyć, przefiltrować.
Odstawić na 6 miesięcy.

--
Oko ;)
Nalewki
Edytor zaawansowany

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.