Dodaj do ulubionych

PORTERÓWKA:

18.02.08, 10:48
1 litr piwa PORTER
2 szklanki spirytusu
1/2 szklanki cukru
1 cukier wanilinowy pojedynczy

Piwo z cukrem podgrzać mieszając.Jak się rozpuszczą cukry wlać
spirytus,następnie rozlać porterówkę w butelki.Można pić po dwóch tygodniach.

Edytor zaawansowany
  • 20.02.08, 21:03
    Ja dodaję jeszcze 3-4 goździki :)
    --
    MarekB
  • 26.05.08, 12:46
    nie bądź wiśnia jestem za stara na naukę angielskiego a lubię porterówkę
    Moja to ; 2 butelki 0.33 porteru ale nie Żywiec , szkl cukru , cukier wanil. i
    1 szkl spirytusu .
    zostawiam yo na 0.5 roku
  • 25.06.08, 16:27
    ;)
    wersja hardcore:
    1 piwo porter 0,5 litra
    1 piwo karmelowe 0,5 litra
    4 łyżki cukru rozpuszczone w śladowej wręcz ilości wrzącej wody
    1 (jeden) litr spirytusu
    wlewając spirytus należy bardzo intensywnie mieszać miksturę żeby
    się nie zwarzyła, po czym zapomnieć o niej na pół roku. wchodzi jak
    piwo, ale 3-4 kieliszki kładą pod stół.
    pozdr
    mm
  • 05.01.09, 18:23
    Moja porterówka wyszła bardzo gorzka, czy tak powinno być czy coś poplątałam?
    Ja nie jestem w stanie tego pić dla mnie za gorzka,może porter nie dobry bo
    jakiś taki litewski chyba był
  • 06.01.09, 15:03
    Porterówka jest bardzo łagodna w smaku. Jest słodka i przyjemność sprawia
    sączenie jej .Coś nie tak
  • 05.10.15, 11:34
    Nie umiem robić nalewek, ale cudną porterówkę piłam w warszawskiej Halce. Sami robią.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.