Koniak proboszcza Dodaj do ulubionych


0,25 kg dobrych ,suszonych śliwek / najlepiej węgierki bez pestek/
1/4 l spirytusu
1l zwykłej wódki 40%
Zalać śliwki w słoju i zostawić na 4-6 tygodni
Odcedzić ,a śliwki zalać1 l ciepłej źródlanej wody -na 2 dni
Zlać i połączyć ze zlewem alkoholowym .
Zaczekać aż się ustoi , przelać do butelki po koniaku.
Im starszy -tym lepszy
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Zadaj pytanie na Forum

Za darmo

Na każdy temat

Tysiącom użytkowników

Zapytaj

Motodziennik
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.