Dodaj do ulubionych

pytanie dot. wiśniówki

13.07.09, 15:57
Witam serdecznie
Wraz z narzeczonym stawiamy pierwsze kroki w produkcji nalewek. Chcemy zacząć od wiśniówki. Przeczytaliśmy milion przepisów i pojawił się mały problem. Nie wiemy w jakich warunkach powinien stać słój z nastawem, czy w cieple i w słońcu, czy też może w chłodnym i ciemnym miejscu czy też może jeszcze inaczej. Czy ktoś mogłby udzielić nam rady? Z góry dziękujemy. :)
Edytor zaawansowany
  • 02.05.10, 11:06
    Odpowiedź i rady znajdziesz w tych kompendiach:
    rapidshare.com/files/362969527/Nalewki_polskie.rar
    rapidshare.com/files/362993113/Nalewki_niepolskie.rar
    Powodzenia

  • 11.08.11, 13:51
    Najlepiej postawić pod stołem, można także przykryć ścierką i od czasu do czasu potrząsać, dużo bogatszy smak ma nalewka jak poleżakuje jakiś rok w piwniczce. ja swoją otworzyłem ostatnio z 2008 roku i była rewelacyjna tyle, że robiona na spirytusie
  • 15.08.11, 13:46
    Nalewki nigdy nie powinny naciągać na słońcu. W cieple, ale nie na słońcu, czyli na szafce, w szafce, pod stołem...

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.