Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Dom i ogród   Wystarczająco Dobra Pani Domu   jak zmusić face...

jak zmusić faceta do sprzatania w domu???

Autor: borufka09 07.12.09, 17:49
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Witajcie.

mam od dluzszego czasu problem z moim chlopakiem. Nie jesteśmy malzenstwem, ale od dwoch lat mieszkamy razem. Problem polega na tym, ze on praktycznie w ogole nie sprzata w domu i co gorsza nie szanuje porzadku, ktory ja robie. Podzial obowiazkow ustalislismy gdy wprowadzilismy sie do nowego mieszkania i jako, ze on pracuje wiecej niz ja, zaproponowalam, ze duzo porzadki bede robic, byleby tylko on sznowal ten porzadek i sprzatal po sobie (ciuchy, ksiazki, papiery itp.). Co raz po moim sprzataniu zwracalam mu uwage, ze jednak chyba nie bardzo szanuje moja prace i w ogole nie zwraca uwagi na balagan w domu. Zazwyczaj konczylo sie to klotnia o to, ze on nie ma czasu tego wszystkirgo robic itd. Ze ma mniej czasu to prawda, ale poscielenie rano lozka trwa 2 minuty, a schowanie masla do lodowki nawet nie tyle, a nadal tego nie robi...
Probowalam rozmawiac, probowalam nie sprzatac, ale nic nie dziala, a ja nie moge zniesc syfu w domu.
Czy istnieje w ogole jakis sposob zeby on zaczal zauwazac, ze porzadek jest wazny i ze sam sie nie robi? Strasznie mnie to denerwuje i robie sie przez to zla, a nie chce zeby to doprowadzilo do wiekszego konfliktu, bo chyba jakos da sie temu zaradzic.

Dodam tylko, ze jesli chodzi o gotowanie np. to nie mamy takiego problemu.

Bede wdzieczna za rady i doswiadczenie!

pozdrawiam!
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.