• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

Szybkie, tanie obiady Dodaj do ulubionych

  • 19.01.10, 23:43
    co robicie na obiad na co dzień?
    takie nie bardzo kosztowne, niewyszukane, a dobresmile
    Zaawansowany formularz
    • 20.01.10, 00:09
      makaron z serem białym i masełkiem wink
      • 15.02.10, 12:56
        Ryż + pierś kurczaka drobno pokrojona (+przyprawy), do piersi dorzucam mieszankę
        warzyw " po chińsku" - z Lidla - tania i dobrasmile i doprawiam sosem do potraw
        chińskich z torebki.

        Ugładam ryż na środku, wokół kurczaka z warzywami i jeszcze przystrajam świerzym
        pomidorkiem pokrojonym na osiem części -bardzo zachęcająco to wygląda.smile

        Przygotowanie trwa 20 minut, efekt zawsze wszyscy bardzo chwalą smile Do tego
        jakieś wino...


        --
        Ach te Walentynki... Biżuteria SrebrnaAvalon
        • 15.02.10, 13:01
          O matko, ale narobiłam byków ortograficznych w powyższym przepisie - aż mi wstyd wink

          Inny szybki przepis - zwykłe spaghetti z mieloną wołowiną
          Ważne, żeby ładnie ułożyć na talerzu i np. udekorować listkiem bazylii smile

          --
          Ach te Walentynki... Biżuteria SrebrnaAvalon
    • 20.01.10, 08:42
      • 13.02.10, 17:47
        Gemini, czy ja wspominałam, ze jesteś moją typką na moderatorkę? wink
        --
        [url=http://userbars.pl/Software/Userbar/10366,Kabuntu,linux,user.htm][
        img]http://img.userbars.pl/52/10366.jpg[/img][/url]
        http://img.userbars.pl/122/24382.jpg
        "Libido jest jak pszczółka Maja - gdzieś jest lecz nie wiadomo gdzieee"
        /by Driadea/
    • 20.01.10, 09:47
      makaron z sosem pomidorowym, szpinakowym, serowym, bolognese, carbonara itp.

      naleśniki z dżemem

      ziemniaki z kiełbaską i cebulką/kluski śląskie

      puree z ziemniaków z jajkiem sadzonym

      placki ziemniaczane

      ryż z jabłkami

      pieczone ćwiartki kurczaka z ziemniaczkami/ryżem i pieczarkami

      kotlety sojowe z ryżem i surówką

      etc.wink
    • 20.01.10, 09:58
      Kus-kus jest niezastąpiony tongue_out, jeśli chodzi o szybkość i czas poświęcony. Do
      niego cokolwiek, ale smakują podsmażone w tej kolejności: boczek wędzony i
      pieczarki mrożone z Netto (pokrojone od razu), śmietana, sól i pieprz.
    • 20.01.10, 11:04
      Tak na szybko to makarony albo sałatki.
      --
      Kuchnia Psa Kuby - Blog o gotowaniu
    • 20.01.10, 16:43
      To chyba wyszukane smile ale pyszne, tanie i szybkie. Duńska zupa
      porowa. Bierzesz 3-4 pory, kroisz na plasterki grubości ok. pół cm,
      1 cebulę w drobną kostkę i szklisz na patelni, na odrobinie
      tłuszczu. Ok. 2 litry bulionu z kostki i kilka plasterków szynki,
      pokrojonej na paseczki mieszasz z porami i gotujesz 15-20 min. Na
      koniec kostka serka topionego, sól, pieprz, gałka muszkatułowa do
      smaku. Na talerzu z grzankami, posypane tartym serem i zieleniną.
      Nie znam smaczniejszej zupy, pożywna, tylko kaloryczna.
    • 12.02.10, 22:28
      Bardzo szybki jest makaron z łososiem.

      Wstawiasz wodę na makaron i gotujesz jak zwykle. W między czasie,
      jak się gotuje, otwierasz opakowanie wędzonego łososia sałatkowego,
      większe kawałki rozdrabniasz ("zwykłego" łososia w plastrach nie
      opłaca się kupować - jest droższy, a i tak go rozdrobnisz).
      łososia do garnuszka, dodajesz duży kubeczek śmietany 18% (najlepiej
      gdy na opakowaniu jest napisane "do zup i sosów"), trochę pieprzu i
      podgrzewasz. Byle nie solić.
      Zanim makaron będzie al dente, sos będzie gotowy.
      cała filozofia smile
    • 13.02.10, 12:28
      Polecam stronę (bloga) z przepisami quchnia.blogspot.com Znajdziesz tam szybkie
      i niedrogie przepisy dla każdego
      --
      ...bo każdy może być bogaty
      bogatymbyc.blogspot.com
      Nie wiesz jak napisać biznesplan?
      biznesplan.frix.pl/
    • 13.02.10, 12:42
      Cos co uwielbia cala moja rodzina i nie ma marudzenia przy jedzeniu.
      1 cebula pokrojona w kostke
      1 marchew starta albo pokrojona w slupki
      2 torebki ryzu ew szklanka ryzu
      kwalek miesa moze byc bez miesa albo z kielbasa co kto lubi.
      1 lyzka koncentratu pomidorowego
      2 szklanki wody
      1 pomidor

      cebule i marchew podsmazam w wysokim garnku na oleju do momentu az
      cebula bedzie miekka, dodaje do tego mieso, pokrojonego pomidora i
      podsmazam az mieso bedzie lekko twardawe. dosypuje ryz zalewam 2
      szklankami wody i gotuje az ryz bedzie sie nadawal do jedzenia.
      dodaje przyprawy ( koncentrat, natke pietruszki zasuszona albo
      swieza, sol, pieprz, czerwona papryka suszona slodka, szczypte
      cukru ) i jedzenie gotowe.
      trzeba uwazac, zeby wody bylo pod dostatkiem bo mozna ryz przypalic
      wiec w razie potrzeby mozna dolac pol szklanki wody.
      --
      "A nie przyszło Ci do głowy, że wizyta u teściowej to nie czas i
      miejsce na rozmowy z mężem?"
      Made by: Horpyna4
      • 14.02.10, 00:17
        to nie robi się takie gęste/mętne?
        woda od ryżu taka właśnie jest, a skoro gotujemy to razem
        • 14.02.10, 07:51
          Przecież ryż wchłonie wodę smile
          --
          serwetka.blogspot.com/
          • 14.02.10, 12:06
            Dokladnie smile Czesc wchlonie a czesc wody wyparuje. dlatego
            potrzebne sa 2 szklanki wody na jedna szklanke ryzu. woda jest po
            to, zeby ugotowac ryz i poddusic reszte skladnikow. dolewanie wody
            w czasie gotowania jest potrzebne,zeby ryz sie nie przypalil i zeby
            wszystko zmieklo w czasie gotowania. jesli wody jest wystarczajaco
            to dolewac nie trzeba. mozna tez w szklance wody rozpuscic kostke
            rosolowa wtedy bedzie wiecej smaku.
            --
            "A nie przyszło Ci do głowy, że wizyta u teściowej to nie czas i
            miejsce na rozmowy z mężem?"
            Made by: Horpyna4
            • 15.02.10, 13:20
              To coś jak pilaw smile mmm... pycha

              Żurek jest bardzo szybką i tanią zupą.
    • 15.02.10, 21:54
      Zapiekanka z ziemaniakow:

      10 srednich ziemniakow, pieczarki, cebula, kielbasa, maly koncentrat
      pomidorowy, ser do posypania;

      Ziemniaki podgotowac tak aby byly sredniotwarde.
      W tym czasie kielbase, pieczarki i cebule podsmazyc z ulubionymi
      ziolami. Jak juz wiekszosc wody (tej co puszczaja pieczarki)
      odparuje, dodac koncentrat. Zdjac z ognia.
      Ziemniaki odcedzic, pokroic w plasterki i ulozyc na dnie
      wysmarowanego maslem naczynia zaroodpornego. Na to wysypac zawartosc
      patelni. Przelozyc ponownie ziemniakami pokrojonymi w plasterki i
      posypac serem. Wstawic na 10 minut do piekarnika na 180 stopni.

      Tanio, szybko i smacznie smile
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.