• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

jak zrobic watrobke by nie wyszla sucha?

  • 06.02.10, 14:54
    dzis zakupilam watrobke wolowa na jutrzejszy obiad. nigdy nie
    przepadalam za watrobka po kojarze ja z bardzo suchym, niezbyt
    dobrym daniem. wiem, ze jest jakis sposob jej przyzadzenia i
    wychodzi wtedy mieciutka. jak robicie watrobke by byla smaczna i
    rozplywala sie w ustach?
    Edytor zaawansowany
    • 06.02.10, 15:18
      Po usmażeniu nie wyłączaj kuchenki. Wlej trochę wody z czajnika lub
      mineralnej i przykryj. Niech się tak poddusi kilka minut. Następnie
      wyłącz, jeszcze chwilę może postać pod przykryciem. I gotowe. Nie
      będzie sucha.
    • 06.02.10, 15:21
      nie powinno sie solic miesa
      dopiero na talerzu
      przy gotowaniu mozna dodc na patelnie pokrojone w duze kawalki jablka i cebulke
      pyyychaaaaaaaaaaaa
      --
      "Kobieta to jest człowiek miły w dotyku. A człowiek miły w dotyku to więcej niż
      człowiek". Jerzy Pilch
    • 06.02.10, 15:25
      [i]wątróbka wysycha i twardnieje jak się ją posoli
      u nas robiło się wątróbkę z duszoną cebulką, ale zawsze wątróbkę na
      oddzielnej patelni, bez soli i w ostatniej chwili dodawało do
      duszonej i doprawionej cebuli - takie półkrążki seszklić na oleju,
      podsmażyć aż będą miękkie i złocistobrązowe, dodać watróbkę i jeść

      może niezbyt wykwintnie ale jak smacznie

      --
      "jeśli jesteś pracowity jak pszczoła, harujesz jak wół, a z pracy
      wracasz zmęczony jak pies - idź do weterynarza, bo prawdopodobnie
      jesteś osłem!"

      www.suwaczek.pl/cache/65d1463e2f.png?html
      • 06.02.10, 15:52
        posole dopiero na talerzu.
        • 06.02.10, 16:17
          j.w.-oprócz tego jeszcze pamiętaj o namoczeniu w mleku na kilka godz.
          --
          "-Nie skrob łyżką po teflonie.
          -Sama jesteś poteflon!"
    • 06.02.10, 16:26
      Ja smażę na jednej patelni - najpierw cebulę na słoto, do tego wątróbkę (ale ja
      wolę drobiową). Duszę do miękkości pod przykryciem dodawszy trochę wody. I, jak
      już dziewczyny napisały - soli się dopiero na talerzu. Mniam smile
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.