Dodaj do ulubionych

jak zrobic watrobke by nie wyszla sucha?

06.02.10, 14:54
dzis zakupilam watrobke wolowa na jutrzejszy obiad. nigdy nie
przepadalam za watrobka po kojarze ja z bardzo suchym, niezbyt
dobrym daniem. wiem, ze jest jakis sposob jej przyzadzenia i
wychodzi wtedy mieciutka. jak robicie watrobke by byla smaczna i
rozplywala sie w ustach?
Edytor zaawansowany
  • 06.02.10, 15:18
    Po usmażeniu nie wyłączaj kuchenki. Wlej trochę wody z czajnika lub
    mineralnej i przykryj. Niech się tak poddusi kilka minut. Następnie
    wyłącz, jeszcze chwilę może postać pod przykryciem. I gotowe. Nie
    będzie sucha.
  • 06.02.10, 15:21
    nie powinno sie solic miesa
    dopiero na talerzu
    przy gotowaniu mozna dodc na patelnie pokrojone w duze kawalki jablka i cebulke
    pyyychaaaaaaaaaaaa
    --
    "Kobieta to jest człowiek miły w dotyku. A człowiek miły w dotyku to więcej niż
    człowiek". Jerzy Pilch
  • 06.02.10, 15:25
    [i]wątróbka wysycha i twardnieje jak się ją posoli
    u nas robiło się wątróbkę z duszoną cebulką, ale zawsze wątróbkę na
    oddzielnej patelni, bez soli i w ostatniej chwili dodawało do
    duszonej i doprawionej cebuli - takie półkrążki seszklić na oleju,
    podsmażyć aż będą miękkie i złocistobrązowe, dodać watróbkę i jeść

    może niezbyt wykwintnie ale jak smacznie

    --
    "jeśli jesteś pracowity jak pszczoła, harujesz jak wół, a z pracy
    wracasz zmęczony jak pies - idź do weterynarza, bo prawdopodobnie
    jesteś osłem!"

    www.suwaczek.pl/cache/65d1463e2f.png?html
  • 06.02.10, 15:52
    posole dopiero na talerzu.
  • 06.02.10, 16:17
    j.w.-oprócz tego jeszcze pamiętaj o namoczeniu w mleku na kilka godz.
    --
    "-Nie skrob łyżką po teflonie.
    -Sama jesteś poteflon!"
  • 06.02.10, 16:26
    Ja smażę na jednej patelni - najpierw cebulę na słoto, do tego wątróbkę (ale ja
    wolę drobiową). Duszę do miękkości pod przykryciem dodawszy trochę wody. I, jak
    już dziewczyny napisały - soli się dopiero na talerzu. Mniam smile

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.