Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Dom i ogród   Wystarczająco Dobra Pani Domu   Zagadka zlewu p...

Zagadka zlewu pod oknem

Autor: brykanty 08.02.10, 00:02
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Czy któraś z WDPD może mi wyjaśnić, czemu na tak wielu planach, wizualizacjach itp. widać kuchnię urządzoną tak, żeby zlew był pod oknem? Chyba więcej czasu poświęca się na inne czynności, wykonywane przy blacie niż przy zlewie, zwłaszcza teraz, kiedy tyle osób ma zmywarki. No i trudno wtedy ustawić na parapecie zioła i inne roślinki - ja bym non stop wyławiała doniczki z wody.
I na filmach amerykańskich to bardzo często widać. Tak jakby gospodyni domowa sterczała ciągle przy szorowaniu garów i nic innego w kuchni nie robiła.
Łatwiej mi sobie wyobrazić, że zagniatam ciasto drożdżowe, nie wpatrując się w nie z natężeniem, niż zmywanie bez zwracania uwagi, czy wreszcie domył się ten osad z herbaty.
--
Koty. Koty są miłe.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.