Dodaj do ulubionych

Przystawki na przyjęcie

15.03.10, 07:28
Wkrótce zapraszam gości na imieniny- planuję coś na ciepło a potem
na stół wyjadą przystawki- dwie sałatki, jajka faszerowane, jakieś
pieczarki, cebulki w occie co jeszcze można podać?
Edytor zaawansowany
  • 15.03.10, 08:41
    Plasterki wędliny z serkiem topionym (albo zwykłym serem) w środku, przewiązane
    szczypiorkiem, babeczki wytrawne z pastą np. rybną, twarogową itp, tartinki,
    dobry ser pleśniowy (do niego małe krakersy i winogronka), koreczki...
  • 15.03.10, 08:58
    małe ptysie z nadzieniem - serowym (niebieski ser z orzechami),pieczarkowym,
    szpianakowym.
  • 15.03.10, 12:53
    na forum Galeria Potraw jest wątek coś 'razwmordeczki' czy jakoś
    tak, masa zdjęć i przepisów na takie właśnie małe i szybkie
    przekąski

  • 15.03.10, 15:51
    Ostatnio jadłam przepyszne cośsmile
    Suszone śliwki owinięte cienkimi plastrami boczku podane na ciepło
    (z piekarnika). Rewelacja dla mnie.
  • 15.03.10, 16:07
    Polecam prawie to samo co martabg,tyle,że zamiast suszonej śliwki
    włóż pod ten boczek watróbkę drobiową i upiecz na grilu,patelni,w
    piekarniku-pychota! Tylko NIE SOL przed,po już nie trzeba! Pieprz
    tak,majeranek ewentualnie też,jeśli lubisz,ale nie sól!
  • 15.03.10, 17:35
    Też polecam to samo co martabg, tyle ze suszone sliwki nadziane migdalkiem.
  • 16.03.10, 09:14
    kotka67 napisała:

    > Polecam prawie to samo co martabg,tyle,że zamiast suszonej śliwki
    > włóż pod ten boczek watróbkę drobiową i upiecz na grilu,patelni,w
    > piekarniku-pychota!

    To się nazywa "devils on horseback" czyli "diabły na koniu". W wersji ze śliwką
    - jest ona substytutem wątróbki.
    Są też "angels on horseback" - czyli "anioły na koniu" - i tu w boczek zawija
    się ostrygi smile
  • 16.03.10, 12:59
    Mozesz tez kupic kabanosy i pokroic je w kilkucentymetrowe kawalki i polozyc na
    talerzyku badz w salaterce, to fajna przekaska. Fajnie tez mozna pokroic np.
    papryke swieza na paski, ogorki, kalafior a do tego jakies sosy np. salsa,
    czosnkowy, pomidorowy czy jak sobie kto zyczy. Moj luby specjalizuje sie w
    robieniu krakersowych kanapeczek (troche to czasochlonne, ale na pewno mniej niz
    koreczki), kupujesz krakersy i mozesz jakas paste do nich kupic, mozesz
    plasterki salami na nie polozyc, albo ser, kombinacje moga byc rozne.
  • 16.03.10, 21:17
    Ser żółty utrzeć na grubej tarce, dodać czosnek (może być
    granulowany), wsypać sos sałatkowy koperkowo-ziołowy i wymieszać to
    z majonezem. POkroić pomidory na grube plastry i położyć na nich ten
    farsz. Pyyyycha.
  • 17.03.10, 18:47
    Deska serów, caprese, koreczki (np. oliwka+ser żółty +kabanos;
    papryka+ser żółty+kabanos). Koreczki można ponabijac na kształt
    jeżyków na jabłkach owiniętych folią aluminiową (lub jeden duży np.
    na kapuście)

    --
    "Cały ten świat potrzebuje psychologa ..."
  • 18.03.10, 12:56
    Foglie
    z cebulką, owczym serem i tymiankiem

    przygotowałam to na imprezę, goście byli zachwyceni

    zresztą polecam zapoznanie się z całym blogiem, stamtąd na imprezę wybrałam
    jeszcze kilka innych przystawek/przekąsek, ale za dużo przepisów, żebym je teraz
    znalazła

    --
    http://www.suwaczki.com/tickers/3i49k6nlujw4q7cm.png

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.