Re: Oliwa i olej Dodaj do ulubionych


Jak zawsze spec mówi tak, że zrozumieć może go tylko inny spec.
" Czyli podsumowując: do smażenia najlepszy jest olej rafinowany
(może być z pierwszego tłoczenia), a do sałatek – olej nierafinowany
na zimno".
Czy ktoś wyciągnął wnioski w realu? Jeśli na etykiecie brak info,
że olej nierafinowany na zimno, to znaczy, że rafinowany na ciepło
(co to znaczy?), w ogóle nierafinowany (co to znaczy?). A olej
rafinowany może być z pierwszego lub kolejnego tłoczenia i nadaje
się do wszystkiego???
Tajemnica sama w sobie.
Może podacie jakieś linki do... (specjalistów???).
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.