Dodaj do ulubionych

płyta gazowa - polećcie

17.06.10, 10:35
właśnie planuję nową kuchnię. musi być płyta gazowa, bo tam czasem nie ma prądu.
- pokrętła muszą być na górze razem z płytą
- pokrętła z boku a nie od frontu
- płyta w kolorze inox z zagłębieniem, żeby mi się nie polało po szafce jak
coś wykipi.
- 4 palniki
- myślałam o szerokości 60cm, ale jak są pokrętła z boku to mała chyba jest
powierzchnia na gotowanie

poradźcie coś

--
Kasia
Edytor zaawansowany
  • 17.06.10, 10:38
    a nie chcesz szklanej z palnikami gazowymi?
    --
    Nie płakałam po prezydencie, ale będe płakać jak zostanie nim Jarosław.....
  • 17.06.10, 10:44
    Ja mam płytę gazową Amica PTG4 (PGXZ6211/PTG4.1ZpZtRC). Spełnia
    wszystkie Twoje wymagania i jest niedroga.
    Jestem bardzo zadowolona.
    Wrzuć w googla, to zobaczysz, jak wygląda
    (nie wiem, czy tu wolno linkować ze sklepów).
  • 17.06.10, 11:00
    jot.em.ka napisała:

    > (nie wiem, czy tu wolno linkować ze sklepów).

    Wolno, jeśli tylko na temat i bez zysku własnego wink
    --
    Julka Szkrab gotuje, my tłumaczymy. Przyłączysz się?
    julkaszkrab.blogspot.com/
  • 17.06.10, 11:02
    widziałam w sklepie (gazową z płytą szklaną), wygląda fajnie, a jak się sprawdza?
    --
    Kasia
  • 17.06.10, 14:59
    catalina81 napisała:

    > widziałam w sklepie (gazową z płytą szklaną), wygląda fajnie, a jak
    > się sprawdza?

    Ch**owo się czyści. Ale stalowa też.
    --
    azjahavana: czemu ty musisz być zawsze taka upierdliwa Miss
    Ktoś musi... wink
  • 17.06.10, 17:26
    czyścic trzeba jak kazdą plus na koniec płyn do mycia szyb, lub ściereczka z microfibry. Moim zdaniem lepiej wygląda płyta z grubego szkła. Ja juzbym nie chciala wrócić do inoxowej kuchenki wolnostojącej.....
    --
    Nie płakałam po prezydencie, ale będe płakać jak zostanie nim Jarosław.....
  • 17.06.10, 17:39
    joanka-r napisała:

    > Ja juzbym nie chciala wrócić do inoxowej kuchenki wolnostojącej...

    Akurat autorka rozważa płytę stalową, nie kuchenkę wolnostojącą smile
    I ma mieć ta płyta wgłębienie, więc polecanie szklanej nie jest dobrym pomysłem.
    --
    azjahavana: czemu ty musisz być zawsze taka upierdliwa Miss
    Ktoś musi... wink
  • 17.06.10, 21:14
    ''Akurat autorka rozważa płytę stalową, nie kuchenkę wolnostojącą
    I ma mieć ta płyta wgłębienie, więc polecanie szklanej nie jest dobrym pomysłem.''

    Napisałam o wlasnych odczuciach, wczesniej miałam kuchenke wolnostojacą....teraz nie chciałabym za nic. A szklaną płyte polecam własnie dlatego, ze nie ma tego wgłębiania, nie wygląda jak rynienka i łatwiej jest czyścić.tongue_out
    --
    Nie płakałam po prezydencie, ale będe płakać jak zostanie nim Jarosław.....
  • 17.06.10, 21:25
    Ja również polecam płaską , nie zbiera się w niej brud i łatwiej czyscić.
    --
    Zawsze idę pod prąd....
  • 18.06.10, 08:39
    joanka-r napisała:
    > Napisałam o wlasnych odczuciach, wczesniej miałam kuchenke
    > wolnostojacą....teraz nie chciałabym za nic.

    Trochę jakby w wątku "jakiego psa kupić?" pisać, że najfajniejsze są koty.

    > A szklaną płyte polecam własnie dlatego, ze nie ma teg
    > o wgłębiania, nie wygląda jak rynienka i łatwiej jest czyścić.tongue_out

    Ale ma mieć zagłębienie, żeby, cytuję, "nic się nie polało po szafce jak coś
    wykipi". Sądzę, że autorka wątku rozważyła za i przeciw wgłębieniu, i wybrała
    wgłębienie. (Też mam szklaną, płaską, na emaliowaną z wgłębieniem klęłam na czym
    świat stoi, mimo że nawet na niej nie gotowałam.)
    --
    IV. Modlić można się wszędzie. Najgorszym miejscem są świątynie. Panuje tam
    zaduch. (Z.Herbert)
  • 17.06.10, 22:49
    Ja moge ci polecić tą:
    www.nokaut.pl/plyty-gazowe/plyta-gazowa-siemens-er-14353eu.html
    Mam ja od ponad roku i jest ok czyszczę ja mikrofibrą i jest jak nowa.
    Tu zdjęcie u mnie w kuchni:
    fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1769437,2,73,szyba-w-kuchni.html
    --
    Moin moin....Nordsee smile
  • 18.06.10, 07:23
    wgłębnie w moim wypadku być musi, bo zdarza mi się, że coś wykipi. bez tego
    szafka zalana.
    --
    Kasia
  • 18.06.10, 10:50
    catalina gotuję na tej płycie od lat 4 i nigdy nie wykipiało mi nic tak, aby zalac szafkę nie popadajmy w skrajnosci....
    --
    Nie płakałam po prezydencie, ale będe płakać jak zostanie nim Jarosław.....

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.