Dodaj do ulubionych

Jutro na obiad - reinkarnacja wątku

21.07.10, 07:02
Kiedyś był taki wacik [nazwa zwyczajowa, forumowa wątku]:
forum.gazeta.pl/forum/w,49213,81247447,81247447,Co_jutro_na_obiad_.html
No, ale to było dawno, wacik się zarchiwizował, więc jeszcze raz:

Co macie na obiad - dziś lub jutro?

U mnie cukinia faszerowana mięsem (farsz gołąbkowy) z sosem
czosnkowym - mniam smile
--
"Będzie chłopak? Noooo, to pewnie mąż szczęśliwy" (taak, jakby
się urodziła dziewczynka, to byśmy ją utopili i próbowali
dalej)
/by A.Nancy, forum CiP/
Edytor zaawansowany
  • marionaud_1 21.07.10, 08:44
    A u mnie wersja szybkościowa: wczorajsza pomidorowa oraz omlecik z
    ostatnimi truskawkami zebranymi z grządki. Razem 10 minut roboty
    (dzis).
  • nadia_m 11.10.10, 11:07
    risotto z brukselka i parmezanem
    grzanki z pomidorem zamarynowanym z czosnkiem, oliwa, sola i pieprzem
  • hanadoma 21.07.10, 08:51
    pomidorowa z ryżem, gotowa już jestsmile ale ja dziś z oknami walczesad
    --
    Moja żabka: Hania (21.05.2009.)

    http://suwaczki.maluchy.pl/li-
39610.png
  • mrowka_r 19.09.10, 20:47
    Knedle ze śliwkami - właśnie gotuję smile
    Przepis pochodzi z galerii potraw:
    fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,48685507,48685507.html
  • loola_kr 21.07.10, 09:03
    U mnie na kolacje bo mamy gości w związku z tym obiadu nie będzie tongue_out
    - mini pizze
    - rigatoni z cukinią
    - brownies z masłem orzechowym (chyba, tu jeszcze nie jestem pewna)
  • loola_kr 21.07.10, 10:06
    nie bedzie brownies smile
    będzie tarta z morelami:
    fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,113846772.html
    i jeszcze zrobię sałatkę ze świeżych warzyw i gorgonzolą smile
    --
    SmokoweForum
    Loolczyne Smoki
    http://www.frontiernet.net/~cgrafe/animations/ScratchyDog.gif
  • forencka 19.08.10, 14:07
    Jaka to sałatka?
    --
    Gotowe menu dla zapracowanych
  • anetapzn 21.07.10, 14:54
    loola_kr napisała:

    daj prosze przepis na ....
    ..........> - rigatoni z cukinią

  • loola_kr 22.07.10, 10:12
    tu jest przepis
    fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,111532934.html
    Wszystkim bardzo smakowało, na pewno jeszcze raz zrobię, tylko dam więcej
    cukinii (bo my bardzo lubimy cukinię).
    --
    SmokoweForum
    Loolczyne Smoki
    http://www.frontiernet.net/~cgrafe/animations/ScratchyDog.gif
  • anetapzn 11.08.10, 09:55
    loola_kr napisała:

    > tu jest przepis
    > fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,111532934.html
    > Wszystkim bardzo smakowało, na pewno jeszcze raz zrobię, tylko dam więcej
    > cukinii (bo my bardzo lubimy cukinię).

    U mnie dzisiaj tosmile. Dzięki za podpowiedż.
  • forencka 19.08.10, 14:03
    Z masłem orzechowym?
    --
    Gotowe menu dla zapracowanych
  • zuzanna.7 21.07.10, 09:06

    Truscaveczko, rzuć kochana przepisem na tą cukinię smile
    Niby farsz wiem, ale co dalej ? Nie robiłam cukinii.
    Z góry dziękuję smile
  • scharon 21.07.10, 09:18
    leczo jest
    a pozniej zupa kalafiorowa
    --
    http://suwaczki.maluchy.pl/li-23651.png

    i Jakub młody młodzieniec
  • truscaveczka 21.07.10, 13:22
    Cukinię trzeba wydrążyć z pestek i zrobić z niej łódeczki
    dostosowane do wielkości gara smile Ja kupuję wielkie cukinie/kabaczki
    i kroję na 6 części (każdą długą łódkę na 3). Wkładam kulki farszu,
    układam w garnku ładnie i podlewam wodą (moja mama robi to z
    rosołkiem z kostki). Duszę a przed samym podaniem polewam sosem
    smietanowym - czosnkowym, koperkowym, co tam mi do głowy wpadnie.
    Minimum wysiłku, ale za to proste i smaczne smile
    Tym samym farszem można nadziać kalarepkę (trochę zabawy przy
    drążeniu) - ta najlepiej smakuje z sosem koperkowym, paprykę z
    usuniętym ogonkiem i gniazdami nasiennymi i inne warzywa.
    --
    http://img.userbars.pl/171/34164.jpg
    "Mężczyźni w czerni są bardziej pazerni / Mężczyzn w bieli nic nie
    dzieli / Mężczyzn bez ubrań nietrudno jest ubrać / Kobiety w ciąży
    są gorące..."
  • danuu 21.07.10, 09:28
    U mnie też dziś kalafiorowa, a na drugie polędwiczki z grilla z
    plackami warzywnymi (cukinia, marchewka, chyba dorzuce brokuł i
    feta) smile

    A jutro się zobaczy smile


    --
    mój blog o prowadzeniu domu
  • lili-2008 21.07.10, 09:37
    Jeszcze nie wiem, co zrobię dzisiaj na obiad (jestem na diecie i dzisiaj mam
    dzień białkowy), ale mogę się pochwalić, co zrobiłam wczoraj, bo ciągle na myśl
    o tym cieknie mi ślinkawink
    Puree z kalafiora, na to szpinak ugotowany z czosnkiem, suszonymi warzywami,
    solą i pieprzem, i dzwonka z łososia, z patelni grillowej.

    Było przepyszne...

    Dzisiaj może nie będę nic kombinować na obiad tylko wybierzemy się z mężem do
    knajpy na tatarka wołowego, a potem na lody light z Empik Cafe (podobno takie
    mają!).

    Na jutro planuję chilli con carne.

    --
    http://www.suwaczki.com/tickers/3i49k6nlujw4q7cm.png
  • misself 21.07.10, 09:51
    Dzisiaj jeszcze nie wiem, bo przed chwilą dopiero wmusiłam w siebie śniadanie.
    Mam ochotę na taratora.
    Jutro - pewnie to samo co dziś smile
    Dopiero w piątek szaleję kulinarnie i robię lasagne z kurkami.
    --
    azjahavana: czemu ty musisz być zawsze taka upierdliwa Miss
    Ktoś musi... wink
  • otterly 21.07.10, 10:42
    Albo dziś albo jutro będą piersi kurczacze pieczone z grzybami leśnymi
    (suszonymi, odkopałam ostatnio w zamrażalce pojemnik farszu do uszek z
    Wigiliiwink), suszonymi i świeżymi pomidorami. Do tego sałata z winegretem.

    Wczoraj był stek na sałacie - 10 min roboty.

    w piątek robimy imprezę, wiec będę szalała w kuchni: ciasto marchewkowe z
    "białą" polewą z Philadelphii, tarta bananowo-krówkowa (wiem, że gorąco, a to
    raczej zimowy deser, ale znajomi wiercą mi dziurę w brzuchu), gar chilli, hummus
    z plackami(nie wiem z jakimi, koleżanka piecze), kawałki kurczaka pieczone w
    sezamie lub płatkach migdałowych, do maczania w sosach i kawałki warzyw (takoż
    do maczania). Pijany arbuz dla gości, dla mnie whisky z lodem i cytryną (wiem,
    profanacja, ale uwielbiam).
    --
    lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
    Tak smaku
    w którym są włókna duszy i chrząstki sumienia [...]
    który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo choćby
  • lili-2008 21.07.10, 10:54
    Otterly! Cicho! Niektórzy się tu odchudzają! tongue_out

    --
    http://www.suwaczki.com/tickers/3i49k6nlujw4q7cm.png
  • wrednaboruda 21.07.10, 11:09
    dla mnie whisky z lodem i cytryną (wiem,
    > profanacja, ale uwielbiam).
    dlaczego profanacja? a whisky&soda? obowiązkowo z twistem lub plasterkiem
    cytryny. nie kumam tych "profanacji" o ile to nie jest single malt, to mozna pić
    ze wszystkim. ja "profanuję" jacka danielsa np., bo uwielbiam z odrobina soku
    jabłkowego. a i namiętnie "profanuję" cognac v.s.o.p, tzn. robię na jego bazie
    drinki, bo aromat się świetnie komponuje np. z truskawką. alkoholowym faszystom
    mówię zdecydowane nie!
    p.s. przepraszam za off topic, ale szkoda mi osób odczuwających wyrzuty
    sumienia, bo czegoś nie wypada robićsmile
    --
    gastronomicznie.blox.pl
  • otterly 21.07.10, 11:18
    Dzięki Ci, Wrednaborudosmile cytryna (gruby plaster, najlepiej lekko rozmamłany) z
    whisky to IMO połączenie idealnesmile No i Jacek oczywiście!smile zaprosisz mnie na
    drinka? wink Uwielbiam mieszanki, ale jakoś nie mogę tej sztuki opanować.
    --
    Gnojowa mucha z tęczowym połyskiem na odwłoku.
  • wrednaboruda 21.07.10, 11:28
    jak się zbiorę w sobie, to stworzę wątek na wdpd o drinkach do przygotowania w
    domu. w ten sposób wszystkie wdpd zaproszę na drineczkasmile
    --
    gastronomicznie.blox.pl
  • otterly 21.07.10, 12:11
    czekam jak na szpilkachwink
    --
    Gnojowa mucha z tęczowym połyskiem na odwłoku.
  • misself 21.07.10, 13:44
    wrednaboruda napisała:

    > jak się zbiorę w sobie, to stworzę wątek na wdpd o drinkach do przygotowania w
    > domu. w ten sposób wszystkie wdpd zaproszę na drineczkasmile

    Też czekam! W sieci większość przepisów wymaga albo pełnej baterii alkoholi,
    albo pełnej baterii sprzętu barmańskiego. W efekcie najczęściej piję po prostu
    wódkę (smakową) z sokiem.

    I weszłam na Twój blog, już mi się podoba!
    --
    "What's the goal? To get married? Yuck! Half of them end in divorce the other
    half end up with children."
    (z "Ally McBeal")
  • monika3411 21.07.10, 14:01
    misself napisała:
    > I weszłam na Twój blog, już mi się podoba!

    Też weszłam i też bardzo mi się podoba smile
    Podziwiam stoicki spokój autorki smile
    --
    http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73bcnzbom8.png
  • forencka 19.08.10, 14:09
    Raz właśnie "z barku laku" wymyśliłam łychę z jabłkowym i to było to! smile
    --
    Gotowe menu dla zapracowanych
  • pierwszy_poruszyciel 21.07.10, 14:01
    Pijany arbuz dla gości, dla mnie whisky z lodem i cytryną (wiem,
    > profanacja, ale uwielbiam).

    Muszę spróbować - nigdy nie wpadłam na dodawanie cytryny do łychy. Ale a propos,
    ostatnio byłam na wieczorze panieńskim, więc nie chcąc odstawać od reszty piłam
    jakieś drinki, szampany itp. Pod koniec imprezy doszłam do wniosku, że mam dość
    wynalazków i poszłam do baru po podwójną whisky z lodem. Koleżanka (szkotka nota
    bene) robiła mi zdjęcia - stwierdziła, że nigdy nie widziała, jak dziewczyna tak
    whisky pije...
  • otterly 21.07.10, 14:36
    hahahahasmile w moim towarzystwie tylko ja i moja przyjacióła pijemy whisky.
    Chłopaki głownie piwo albo czystą (z wyjątkiem mojej mężowiny, która wciąga
    tylko piwo i wino). Dziewczyny tez podobno nie palą słomki lighty, a nie
    czerwone Lucky Strike'i wink
    --
    lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
    Tak smaku
    w którym są włókna duszy i chrząstki sumienia [...]
    który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo choćby
  • monika3411 21.07.10, 10:54
    My dziś i jutro jemy "na mieście", bo nie mamy wody sadsadsad Tak, przy TYCH
    temperaturach odcięto wodę sad Oddadzą pojutrze rano. Miasto ponad 50 tysięcy
    ludzi, rozstawiono aż trzy beczkowozy.... Szał... Bo budują rondo czy coś w
    Warszawie..... Ehhhh..... Jedyny plus, że mam przez dwa dni wolne od garów...
    --
    http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73bcnzbom8.png
  • pearlinee 21.07.10, 16:02
    o jesteś z piastowa??
    smilesmilesmilesmile
    jeśli tak to woda w końcu jest wink
  • monika3411 21.07.10, 20:19
    Nie z Piastowa smile Ale blisko.
    U mnie na 3 piętrze wody wciąż niet sadsadsad
    --
    http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73bcnzbom8.png
  • tia-dalma 21.07.10, 11:22
    Racuchy, mój "drugi raz" z drożdżami, oby się udało smile
  • kanga_roo 21.07.10, 13:57
    cukiniowe leczo z kiełbaską, plus świeży chleb
    makaron podsmażany z serem pleśniowym i pomidorami

    tylko nie wiem jeszcze, co zrobię dziś, a co jutro.
  • forencka 19.08.10, 14:07
    A jak robisz taki makaronik? Zazwyczaj sery pleśniowe łączyłam ze
    śmietaną/grzybami itp.
    --
    Gotowe menu dla zapracowanych
  • pierwszy_poruszyciel 21.07.10, 14:03
    Ja chyba zrobię zapiekankę z makaronu, warzyw i kurczaka - mam w lodówce
    pieczone udka z którymi muszę coś zrobić wink
  • dorota_11 21.07.10, 14:48
    Tez mam udka z kurczaka, czy możesz podac przepis na tę zapiekankę?
    Z góry dzieki
  • pierwszy_poruszyciel 22.07.10, 00:17
    Sorry że dopiero teraz smile
    To zapiekanka typu 'nawinie'
    Ugotowałam z pół paczki (może mniej) makaronu - muszelki, bo to miałam na składzie.
    Wyjęłam mrożonkę - akurat miałam jakąś włoską. Podsmażyłam na oleju. Nie
    przyprawiałam ich, bo kupiłam w szkockim lidlu jakąś trefną mieszankę, od razu
    przyprawioną, ale zobaczyłam to dopiero w domu; jakbym przyprawiała to sól
    pieprz, jakieś zioła (bazylia i oregano, albo majeranek, albo prowansalskie.
    Udka(pieczone, z wczoraj) obrałam ze skóry a potem oskubałam.
    Do naczynia żaroodpornego (w moim przypadku do blachy na mazurka wysmarowanej
    olejem, bo naczynia żaroodpornego w nowym mieszkaniu się nie dorobiłam)
    wrzuciłam najpierw makaron, potem warzywa, potem kawałki kurczaka, zalałam
    jogurtem naturalnym, posypałam startym serem.
    Do piekarnika na 20 min w 170 stopniach. Wyszło super smile
    --
    ps. Jestem kobietą - to tak dla jasności, bo nick może być mylący wink (a nawet na
    pewno jest) smile
  • anetapzn 21.07.10, 14:53
    Super wąteksmile. Dzisiaj zapiekanka- przegląd tygodnia, czyli to co znalazłam w
    lodówce. Jutro ryż ze szpinakiem i serkiem pleśniowym. Na piątek nie wiem
    jeszcze, ale na sobotę zapraszamy znajomych i będzie polędwiczka z grilla+
    leczo+ ziemniaczki z grilla i tort lodowysmile.
  • bagr_aga 21.07.10, 17:10
    A ja Dziewczyny będę miała cynaderki smile jeszcze nie wiem po jakiemu bo na razie
    przepisy przeglądam, ale będą. Po raz pierwszy w życiu będę robiła-jadła
    smiletrzymajcie kciuki smilei nie będę się przejmowała jeśli któraś zacznie mi
    obrzydzać smilemuszę spróbować i już .
    --
    Miód jest dla mięczaków...Twardziele żują pszczoły!!! (by Małż)
  • marionaud_1 21.07.10, 17:53
    W piątek goście na kolacji więc będzie danie zamawiane jako
    szczególnie udane: łosoś zapiekany z porami pod śmietanką kremówką.
    Mam nadzieję, że wieczór będzie chłodniejszy.
    A pijany arbuz pobudził mi wyobraźnię i już mam kilka własnych
    wersji. MOże autorka podać swój przepis? Sprawdzimy kongenialność.
  • otterly 21.07.10, 18:01
    Pijanego arbuza robimy najprościej jak się dawink Potrzeba sporego arbuz i wódkę,
    wedle upodobań: połówka albo trzy-czwarte. Robimy w arbuzie dziurkę wielkości
    szujki butelki(ale musi być dość ciasna) i "wkręcamy" butelkę tak, żeby było do
    góry nogami. Zostawiamy na parę godzin, żeby arbuz się porządnie napił.
    Zazwyczaj obala wszystko. wyjmujemy butelkę, kroimy arbuza i zjadamy jakby nigdy
    nicwink Wygląda to mnie więcej tak
    klik (przepraszam
    za jakość, zdjęcie z netu)

    Czy masz jakiś inny sposób?
    --
    Gnojowa mucha z tęczowym połyskiem na odwłoku.
  • truscaveczka 22.07.10, 06:34
    Eee tam wódkę wink Rum! Tylko rum!
    --
    If you can't annoy somebody, there's little point in writing.
    /Kingsley Amis/
    Dziergam#Pichcę
  • marionaud_1 22.07.10, 18:00
    Genialne! nie, to mi nie przyszło do głowy, choć trzeźwa (a może
    własnie dlatego). A da się to jeszcze schłodzić? No pewnie, że się
    da - głupio pytam.
  • alex_k 21.07.10, 20:53
    Dziś robilam danie, które jadłam w Grecji - zapiekany nadziewany
    bakłażan.
    Bakłażana ze skórką kroimy wzdłuż w plastry, króciutko smażymy na
    oliwie z oliwek, potem plastry zwijamy w ruloniki nadziewjąc fetą z
    jogurtem, śmietanką lub serkiem, ogórkiem i pomidowem pokrojonymi w
    kostkę. Ruloniki układamy na blasze, na każdym kładziemy plaster
    zółtego sera i zapiekamy.
    Podajemy z oliwkami.
    Pychotka...

    --


    Mój decoupage
    Jak odszukać "tego przeklętego motyla, który-trzepocząc skrzydełkami-
    powoduje wszystkie burze, jakie nas nachodzą, i zmusić go, zeby
    przestał"?
  • misself 21.07.10, 21:05
    Właśnie zjadłam kolację - jajko sadzone, pieczone ziemniaczki i kalafior z
    beszamelem, więc wiem, co jutro na obiad.

    Zrobię zapiekankę z ziemniaczków i kalafiora, dorzucę też rzodkiewki, bo ponoć
    zapiekane są pyszne (a jak okaże się, że nie, to łatwo będzie wydłubać) i
    wędzonego łososia. Całość posypię gałką muszkatołową, zaleję beszamelem (też
    został) i zapiekę.
    --
    "What's the goal? To get married? Yuck! Half of them end in divorce the other
    half end up with children."
    (z "Ally McBeal")
  • monismonis 08.08.10, 22:48
    A mogła bys mi podac ten przepis dla dzieci na fileciki w sosie
    naleśnikowym??? Nigdy o takim czyms nie slyszalam a podejżewa że
    mojemu niejadkowi by psowało smile
    --
    Moje szczęście ma już
  • misself 11.08.10, 08:47
    monismonis napisała:

    > A mogła bys mi podac ten przepis dla dzieci na fileciki w sosie
    > naleśnikowym??? Nigdy o takim czyms nie slyszalam a podejżewa że
    > mojemu niejadkowi by psowało smile

    Pewnie dlatego, że to ciasto naleśnikowe, a nie sos big_grin
    Daje się zamiast panierki najpewniej.
    --
    Nawet dwoje ciekawych ludzi może się nudzić w swoim towarzystwie, jeżeli nie są
    oni ciekawi siebie.
    ich4pory.blogspot.com
  • truscaveczka 23.07.10, 06:37
    Żurek razowy z jajkiem, kiełbaską ("I boczusiem, mamaaaaaa,
    boczusiem, i dużo mięskaaaa!") i ziemniakami - niemal eintopf, gdyby
    nie te grule wink
    --
    http://img.userbars.pl/153/30447.png
    http://img.userbars.pl/126/25043.png
  • anetapzn 23.07.10, 10:25
    U mnie dziś pierogi z jagodami. UWIELBIAM.
    A co do pijanego arbuza, to my identycznie robimy, ale melonasmile. Mocno
    schłodzony, prawie zamrożony- idealny, a jak pożniej idzie nie tylko w nogismile.
  • anetapzn 06.08.10, 11:45
    Jutro pierś z indyka ze szpinaczkiem+ sosik i ryz do tego.
    Dziś pierogi z mięskiem.
  • korniz 06.08.10, 12:55
    a ja mam dzis ala pierogi ruskie tzn farsz taki sam jak na ruskie
    pierogi i ten farsz mieszamy nakladamy na ugotowany makaron -zamiast
    ciasta.Szybko i smacznie smile
  • gazeta_mi_placi 06.08.10, 17:51
    Spagetti boloniese smile
  • misself 06.08.10, 21:43
    gazeta_mi_placi napisała:

    > Spagetti boloniese smile

    Miło czytać, że nie wszystkie WDPD są niewolnicami piątkowego postu big_grin

    Dzisiaj obiad był w knajpie, a jutro wegetariańska lasagne smile
    --
    "What's the goal? To get married? Yuck! Half of them end in divorce the other
    half end up with children."
    (z "Ally McBeal")
  • gazeta_mi_placi 06.08.10, 23:56
    Wątek był "jutro na obiad" a jutro-sobota wink
  • misself 07.08.10, 11:41
    gazeta_mi_placi napisała:

    > Wątek był "jutro na obiad" a jutro-sobota wink

    Ale czwartkowe wpisy też zawierały mięso big_grin
    --
    azjahavana: czemu ty musisz być zawsze taka upierdliwa Miss
    Ktoś musi... wink
  • anetapzn 07.08.10, 08:57
    misself napisała:

    > gazeta_mi_placi napisała:
    >
    > > Spagetti boloniese smile
    >
    > Miło czytać, że nie wszystkie WDPD są niewolnicami piątkowego postu big_grin

    No ja chyba nie jestem - zupełnie zapomniałam, ze piatek i postsad.
  • misself 07.08.10, 11:41
    anetapzn napisała:
    > No ja chyba nie jestem - zupełnie zapomniałam, ze piatek i postsad

    Mnie bawi podawanie łososia w "post" big_grin
    --
    "What's the goal? To get married? Yuck! Half of them end in divorce the other
    half end up with children."
    (z "Ally McBeal")
  • karlakarla 07.08.10, 11:48
    > Mnie bawi podawanie łososia w "post" big_grin

    Czemu?
  • misself 07.08.10, 11:58
    karlakarla napisała:

    > > Mnie bawi podawanie łososia w "post" big_grin
    >
    > Czemu?

    Bo piątkowy post jest jakościowy.
    --
    Oto ja.
  • truscaveczka 07.08.10, 17:54
    Ojjj, no czepiasz się, jak mamcię kocham wink A bobrze pluski? Też
    postne były big_grin
    --
    "Będzie chłopak? Noooo, to pewnie mąż szczęśliwy" (taak, jakby
    się urodziła dziewczynka, to byśmy ją utopili i próbowali dalej)

    /by A.Nancy, forum CiP/
  • misself 07.08.10, 20:41
    truscaveczka napisała:

    > Ojjj, no czepiasz się, jak mamcię kocham wink

    Czepianie się to moje drugie imię wink
    Po prostu nie rozumiem rezygnowania podczas postu jakościowego z mięsa (które
    jest naprawdę TANIE) na rzecz ryb (które są drogie).
    --
    Owszem, o gustach się dyskutuje! To właśnie robią ludzie na forach dyskusyjnych.
  • misself 07.08.10, 20:46
    Rzecz jasna chodzi o obecne czasy, bo dawniej sprawa wyglądała całkiem inaczej.
    Po prostu mnie bawi ślepe kultywowanie tradycji.
    --
    "- Dlaczego kąpiecie szympansa w wannie?
    - Ktoś musi."
    (F&F)
  • karlakarla 07.08.10, 20:50
    Post piątkowy został zniesiony tongue_out
  • ajer2 07.08.10, 22:51
    Dzisiaj ziemniaki+mielone z koperkiem+sałata lodowa z ogórkiem kiszonym i sosem
    winegretsmileMoże te dodatki do sałaty dziwnie brzmią,ale zapewniam,że była
    smacznasmileAż sama się zdziwiłam.
  • misself 07.08.10, 23:30
    karlakarla napisała:

    > Post piątkowy został zniesiony tongue_out

    A to już na całkowitym marginesie big_grin
    --
    IV. Modlić można się wszędzie. Najgorszym miejscem są świątynie. Panuje tam
    zaduch. (Z.Herbert)
  • anetapzn 18.08.10, 11:44
    Dzisiaj- ogórkowa, jutro kurczaczek slodko-kwaśny, a na pojutrze planuję
    faszerowane mięskiem cukinie i papryczki.
  • kolor_purpury 06.08.10, 19:10
    dzisiaj wielka micha bobu wink jutro ziemniaczki po staropolsku, kawałki kurczaka
    w chrupiącej panierce i sałata ze śmietaną
    --
    html mnie przerósł
  • karlakarla 06.08.10, 23:02
    Chyba jutro zrobię wątróbkę z jabłkiem i z ryżem smile Już mnie tak nachodzi od tyg
    i nigdzie świeżej wątróbki nie ma uncertain
  • budzik11 07.08.10, 14:09
    Jutro to nie wiem, ale w ostatnich dniach jadamy jarsko:
    - pierogi z borówkami (amerykańskimi)
    - pierogi ze śliwkami (węgierkami)
    - pierogi z wiśniami
    - naleśniki z serkiem homogenizowanym
    - leniwe pierogi
    - placki z jabłkami
    - kluski ze śmietaną i jagodami
    --
    Przytul Mnie Mamo
  • budzik11 07.08.10, 14:31
    Wiem, jutro będą żeberka wg Krystyny Jandy:
    krystynajanda.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=65930
    --
    Przytul Mnie Mamo
  • gazeta_mi_placi 07.08.10, 15:49
    Albo też spaghetti boloniese (zrobiłam za dużo) albo gicz cielęca z warzywami uncertain
  • brzoza1644 07.08.10, 20:46
    Pierś z indyka w sosie pieczarkowym +ryż.
  • hamerykanka 08.08.10, 11:23
    Jako ze mamy miec gosci na obiedzie:
    Poledwica wolowa marynowana przez noc, pieczona na malym ogniu przez
    6 godzin z sosem bbq, do podania w plastrach na zimno;
    Nadziewany , pieczony kurczak po polsku;
    bouf Stroganov (nie pamietam pisowni)
    Ziemniaki pieczone w plasterkach ze smietana;
    kukurydza cukrowa;
    kotleciki z cukini;
    rolada biszkoptowa z truskawkami, polana czekolada
    Sernik na zimno, z warstwa nadzienia truskawkowego (zostalo mi z
    rolady).
    dwunastopak piwa (to juz mazsmile))
  • gazeta_mi_placi 08.08.10, 14:31
    Aż by się chciało wpaść w gości po takim opisie uncertain
  • hamerykanka 08.08.10, 23:00
    Update:podczas pieczenia kurczaka udalo mi sie zapalic piekarnik. Na
    szczescie plomien nniedzy, ale dymu mnostwosad. Kurczak na szczescie
    OKsmile)
    I maz sie nie wsciekl!!
  • monika3411 08.08.10, 16:16
    My mieliśmy dzisiaj rybę pieczoną z cukinią, pomidorami i mozarellą, sałatkę
    (sałata lodowa, pomidor, oliwki, kiełki i inne takie), grzanki z masłem
    ziołowym, my białe wino, córka sok pomarańczowy - o mamo jakie to było dobre.....

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka