garnek żeliwny Dodaj do ulubionych

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • chodzi mi po głowie zakup, oglądałam jak na razie Le Creuset, ale nie dam 700 zł za gar.
    Macie może Ikeowskie?
    • a do czego Ci ten garnek?Mozesz podac linka?
      --
      http://lb4m.lilypie.com/S4sdp1.png
      • podobno świetnie się w tym piecze chleb na zakwasie wink
        ale nie tylko do tego chcę używać.
        ten z Ikei, wygląda tak:
        Garnek

        • aganiok32 napisała:

          > podobno świetnie się w tym piecze chleb na zakwasie wink
          > ale nie tylko do tego chcę używać.
          > ten z Ikei, wygląda tak:
          > Garnek
          >

          aganiok32
          jak się robi takie linki?
          • postaram się w miarę jasno wytłumaczyć:
            - kopiujesz adres linka
            - wpisujesz słowo do postu - zaznaczasz je i klikasz nad postem w "URL"
            - wklejasz adres linka
            wszystko

      • kasiak37 napisała:

        > a do czego Ci ten garnek?Mozesz podac linka?

        Poza oczywistymi celami użycia - świetny do powideł!
    • Ja mam od roku taki z Tchibo, sprawdza sie świetnie. Wykorzystuję go do duszenia mięs, zapiekania i pieczenia w piekarniku. Chleba w nim jeszcze nie piekłam, ale mam zamiar spróbować.

      pozdr.
      a
      • Ja mam podobny ale odziedziczony po babci. Garnek ma sporo lat, ale jest idealny- nic się w nim nie przypala. U nas w domu nazywany jest "świętym garnkiem". Gdybym mogła kupić jeszcze jeden taki nawet bym sie nie wahała.
    • Ja mam normalny żeliwny z Aldi od kilku lat, jest świetny!
      Smarze i dusze w nim mięso.
      Dzieki za pomysł z pieczeniem chleba na zakwasie, bo do tej pory używałam garnka rzymskiego do pieczenia chleba i nawet chciałam kupić drugi, ale teraz spróbuje z moja brytfanna żeliwną 1
      Dzieki smile

      --
      Moin moin....Nordsee smile
    • kupilam ostatnio na wyprzedazy w za 9euro (taki nieduzy, 3litrowy chyba z firmy elo).
      napisali na opakowaniu zeby nie uzywac go do kwasnych rzeczy
      • A jest w środku emaliowany? Bo jeśli tak to mnie dziwi.
        --
        Moin moin....Nordsee smile
        • Ja pamiętam,że kiedyś było tak,że jak żeliwny to nie emaliowany.
          Miałam kiedyś żeliwną patelnię.Ciężka była strasznie,do mycia okrutna i wszystko prawie się w niej przypalało. Może coś źle robiłam?.,W końcu ją dałam na wieś i tam jako ciężka i stabilna była poidłem dla kur.
          • Własnie źle zrobilaś że ja mylaś, pewnie plynem do naczyń. Naczynia żeliwne nieemaliowane sie tylko wyciera papierowym ręcznikiem. Czytalam jeszcze że powinno sie ją wypalić co jakiś czas, ale dokladnie teraz nie moge sobie przypomnieć.
            Teraz są naczynia żeliwne emaliowane w środku jak i nie zabezpieczone w żaden sposób.
            Ja mam emaliowana brytfannę, wiec myje ja normalnie płynem do naczyń.

            --
            Moin moin....Nordsee smile
    • teraz w tchibo sa, ale tez nie tanie. Ja sobie kupilam ostatnio gesiarke (4,5l, wiec raczej na mala gaske wink . Z czarnego zeliwa, czyli juz wypalona. Na allegro, kosztowala cos ok 100 zl z przesylka.
      Sprawdza sie cudownie dopieczenia mies, bo wszystko jest fajnie przyrumienione nawet z gory bo przykrywka oddaje cieplo do srodka. Mam tez dwie patelnie zeliwne (nieemaliowane). Myje tylko ciepla woda bez plynu do naczyn.

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Zadaj pytanie na Forum

Za darmo

Na każdy temat

Tysiącom użytkowników

Zapytaj

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.