Dodaj do ulubionych

Jak zrobić sos do pieczeni rzymskiej ?

02.10.10, 00:31
Będę wdzięczna za pomoc smile
Edytor zaawansowany
  • 02.10.10, 11:03
    A o jaki sos konkretnie Ci chodzi?Jeżeli obojętnie byle wyrazisty to może chrzanowy lub musztardowy? Oba robię bardzo podobnie,tylko "temat"inny.Do bulionu,rosołu czy innej bazy dodaję śmietanę,ale tą tłustszą,rozrobioną z musztardą lub chrzanem tartym-najlepiej świeżym- i mąką, rozprowadzam niewielką ilością wrzącego rosołu i wlewam do pozostałego rosołu.I to wszystko.Prawie wszystkie sosy robię w ten sposób.Koperkowy,pomidorowy i jaki tam jeszcze chcę.Jeżeli mam sos z pod pieczeni to go zagęszczam mąką i śmietaną i już.
  • 02.10.10, 15:14
    dzięki smile

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.