Re: Jak zrobić sos do pieczeni rzymskiej ? Dodaj do ulubionych


A o jaki sos konkretnie Ci chodzi?Jeżeli obojętnie byle wyrazisty to może chrzanowy lub musztardowy? Oba robię bardzo podobnie,tylko "temat"inny.Do bulionu,rosołu czy innej bazy dodaję śmietanę,ale tą tłustszą,rozrobioną z musztardą lub chrzanem tartym-najlepiej świeżym- i mąką, rozprowadzam niewielką ilością wrzącego rosołu i wlewam do pozostałego rosołu.I to wszystko.Prawie wszystkie sosy robię w ten sposób.Koperkowy,pomidorowy i jaki tam jeszcze chcę.Jeżeli mam sos z pod pieczeni to go zagęszczam mąką i śmietaną i już.
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Okazje.info.pl

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.