Co to jest "kwaśna śmietana"? Dodaj do ulubionych


Pytanie pewnie głupie, ale nie wiem naprawdę. Mam w przepisie "kwaśna śmietana" - ale w sklepie na półce nie ma czegoś takiego. Są, jak wiadomo, śmietany 12%, 18%, 22%, 30%, 36%, czy inaczej "do zupy", "kremowa", "do ubijania". Ale która jest kwaśna? Mój mąż twierdzi, że każda śmietana jest na początku słodka, a z czasem robi się kwaśna. Czy ma rację? No i co, jeśli jak potrzebuję tę kwaśną śmietanę na cito? Którą wziąć?
--
Przytul Mnie Mamo
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.