Dodaj do ulubionych

gotowanie flaczków

04.11.11, 16:57
kupiłem dzisiaj świeże(niemrożone) flaki wołowe i właśnie gotuję....już 5 godz. i wciąż są twarde.Ugotuje to się , czy nie?.Da się to jakoś przyspieszyć?Pomóźcie dziewczyny!
Edytor zaawansowany
  • micha83 04.11.11, 17:08
    zmieniasz wodę?trzy razy by się przydało..ja gotuję na oko,ważne by pozbyć się "zapachu pierwotnego;p)",potem bulion wołowy ..ale przepis to masz,raczej?
    najlepiej już obgotowane kupićsmile
  • 1.jack 04.11.11, 17:17
    zagotowywalem 3 razy i odlewałem wodę.Juz nie "pachną", tylko są twarde.W necie wyczytalem ,że można w takiej sytuacji dodać sody , ale się trochę boję , bo nie wiem ile tego miałbym dodać.Przepis mam , bo juz nieraz gotowalem.
  • micha83 04.11.11, 17:44
    to czytałeś?
    kucharz1935.republika.pl/wolowinacd.html#354
    trochę to pewnie szczypta-pół łyżeczki
  • jagoda85 04.11.11, 19:06
    Jak masz szybkowar to gotuj w szybkowarze.
    --
    Jestem jak trzcina, zawsze wracam do pionu.
  • 1.jack 04.11.11, 19:12
    szybkowar mam(zapomnialem o nim) , ale teraz dodałem trochę sody. Zobacze co z tego będzie , jeśli nic nie da zostaje szybkowar.
    dzięki Wam dziewczyny

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.