Dodaj do ulubionych

Kapusta na bigos - kroicie?

16.12.12, 11:38
Zawsze kroiłam. Ale czy na pewno trzeba? Może nie jest to konieczne, bo po ugotowaniu efekt będzie dokładnie taki sam. leń mnie ogarnął jak myślę o krojeniu 5 kg http://forum.kocie-hospicjum.pl/images/smilies/030.gif
--
http://img594.imageshack.us/img594/2397/banerekfora4.png
http://images34.fotosik.pl/380/fb2f565e757765b9.gif Staram się pisać poprawnie po polsku
Edytor zaawansowany
  • irenazu 16.12.12, 12:42
    Nie kroję. Gdyby była zbyt ciągnąca to można przestudzoną pokroić w garze metalową łopatką do przewracania mięsa.
  • squirk 16.12.12, 13:53
    Kroję, ale się nie przykładam wink

    --
    Chaotyczna neutralna.
  • baba-baba 16.12.12, 14:37
    Rzucam kilo na wielką deskę do krojenia i wielkim nożem robię dosłownie 5-6 ciach ciach przez tą furę i jest ok.Szybko idzie i nawet to fajne.
  • ja.dorcia 17.12.12, 09:42
    Robię tylko z kwaszonej i nie kroję.Jest już wystarczająco poszatkowana.
  • budzik11 17.12.12, 09:44
    Kroję kiszoną kapustę zawsze i do wszystkiego (kapuśniak, surówki, bigos). Nie lubię długich, ciągnących się na łyżce czy widelcu "farfocli".
  • ookaa 17.12.12, 10:44
    Robię tylko z kapusty kiszonej. Przekrawam ją z grubsza ledwie parę razy, żeby było wygodniej jeść. Żadnego szczegółowego szatkowania.
  • ajaksiowa 17.12.12, 13:49
    Nie wyobrażam sobie nie pokroić,ale z 5 kg to faktycznie problem,może warto zastanowić się nad sposobem /oczywiście łatwym i szybkim/podziabania takiej ilości.ma ktoś pomysła?wink
  • kasiak37 17.12.12, 14:07
    mam inny patent.Gdy kapusta juz zmieknie w garze,biore metalowa lopatke i nia dziabie kapuste we wszystkich kierunkach.Jest pokrojona.
    --
    Sygnaturka nie moze byc wyzsza niz 4 linijki tekstu-o tym mowi regulamin forum.
  • kicita 17.12.12, 14:24
    Tnę nożyczkami wink. Wrzucam kiszoną kapustę do garnka i wielkimi (umytymi) nożycami tnę z grubsza, jak popadnie. Bardzo wygodne, przynajmniej sok z kapusty nie rozlewa się wszędzie.
  • barba50 17.12.12, 14:49
    Kapusta już w garze. Obgotowana, pierwszy wsad w postaci obsmażonej kiełbasy i boczku dodany. Pyrka na małym ogniu.
    Jako że leń trochę odpuścił została pokrojona. No, może mniej systematycznie jak dotąd.
    Ale widać co gospodyni to inna metoda http://forum.kocie-hospicjum.pl/images/smilies/027.gif
    Dzięki wszystkim http://forum.kocie-hospicjum.pl/images/smilies/068.gif
    --
    http://img594.imageshack.us/img594/2397/banerekfora4.png
    http://images34.fotosik.pl/380/fb2f565e757765b9.gif Staram się pisać poprawnie po polsku
  • feniks_z_popiolu 17.12.12, 15:07
    Kroję ale nie przesadnie drobno

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka