piekarnik z termoobiegiem Dodaj do ulubionych

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • czy w takim piekarniku piecze sie szybciej? co daje ten termoobieg? kupilam piekarnik i chce upiec dzis piernik Bozonarodzeniowy oraz sernik i buleczki serowe...wink
    • To główna opcja w piekarniku, któej używam, z reguły wszystko tak piekę (najczęsciej 180 stopni+ termoobieg), trochę szybciej się piecze niż bez, no i jakoś tak równo. W nowej kuchence (no mam ją już 3 lata), nie zdarzyło się,by przypiekło mi się ciasto, w starej -zdarzało się.Ogólnie fajna rzecz.
    • Ja włączam do wszystkiego a do ciasta to już obowiązkowo.Piecze sie
      równomierniej i /chyba/szybciej.
      • Piekę tylko na termoobiegu. Dodatkowo świetnie się sprawdza, bo
        można piec "warstwami". Np. dwa ciasta na dwóch poziomach
        równocześnie. Albo mięso na święta. Różne rodzaje, różnie
        przyrządzone, a pieką się razem ( w innych blaszkach).
        --
        Wszystko można ale nie wszystko wypada
        • smile rewelacja ten termoobieg smile tez pieklam warstwami (po doglebnym przestudiowaniu co gdzie ulozycwink ) i naprawde jestem zachwycona smile buleczki wyszly ciut malo wyrosniete ale to chyba dlatego ze zbyt hojnie nawalilam serka... a on mokry z natury przeciezbig_grin niemniej jednak zachwycona jestem nieziemsko - dzis kaczucha i ziemniaczki pieczone big_grin

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Zadaj pytanie na Forum

Za darmo

Na każdy temat

Tysiącom użytkowników

Zapytaj

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.