Dodaj do ulubionych

piekarnik z termoobiegiem

13.12.08, 13:54
czy w takim piekarniku piecze sie szybciej? co daje ten termoobieg? kupilam piekarnik i chce upiec dzis piernik Bozonarodzeniowy oraz sernik i buleczki serowe...wink
Edytor zaawansowany
  • 13.12.08, 15:18
    To główna opcja w piekarniku, któej używam, z reguły wszystko tak piekę (najczęsciej 180 stopni+ termoobieg), trochę szybciej się piecze niż bez, no i jakoś tak równo. W nowej kuchence (no mam ją już 3 lata), nie zdarzyło się,by przypiekło mi się ciasto, w starej -zdarzało się.Ogólnie fajna rzecz.
  • 13.12.08, 18:09
    Ja włączam do wszystkiego a do ciasta to już obowiązkowo.Piecze sie
    równomierniej i /chyba/szybciej.
  • 13.12.08, 19:00
    Piekę tylko na termoobiegu. Dodatkowo świetnie się sprawdza, bo
    można piec "warstwami". Np. dwa ciasta na dwóch poziomach
    równocześnie. Albo mięso na święta. Różne rodzaje, różnie
    przyrządzone, a pieką się razem ( w innych blaszkach).
    --
    Wszystko można ale nie wszystko wypada
  • 14.12.08, 10:08
    smile rewelacja ten termoobieg smile tez pieklam warstwami (po doglebnym przestudiowaniu co gdzie ulozycwink ) i naprawde jestem zachwycona smile buleczki wyszly ciut malo wyrosniete ale to chyba dlatego ze zbyt hojnie nawalilam serka... a on mokry z natury przeciezbig_grin niemniej jednak zachwycona jestem nieziemsko - dzis kaczucha i ziemniaczki pieczone big_grin
  • 31.12.16, 20:17
    Ja wczoraj upiekłem sernik z termoobiegiem w temperaturze 180 st. ale coś mi się przypalił, nie wiem tylko dlaczego, myślę ze następnym razem zmniejszę temperaturę o 20 st. i będę piekł w temp.160 st.

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.