Dodaj do ulubionych

Syrop klonowy??

26.03.09, 12:39
Używacie ?Drogie koleżanki-dostałam w prezencie i nie wiem jak
wykorzystać.Zupełnie mi brakuje pomysłu.
--
żeby widzieć jasno ,wystarczy zmienić perspektywę.
Edytor zaawansowany
  • dzioucha_z_lasu 26.03.09, 14:09
    Albo zestaw śniadaniowy: jogurt bałkański, garść borówek i syrop
    klonowy. Ewentualnie - jogurt, płatki i syrop. Rewelacyjnie smakuje
    połączenie naleśników, smazonego boczku i syropu - choć może nieco
    kontrowersyjnie brzmi, ale warto spróbować. Lody waniliowe polane
    syropem, szynka pieczona w piekarniku, na jakiś kwadrans przed
    końcem pieczenia polana syropem zyskuje ciekawy smak... Ananas w
    kawałkach, z odrobiną imbiru - podpieczony na masełku, potem
    dodajemy trochę kandyzowanych wisienek koktailowych, polewamy
    syropem - i jest rewelacyjny deser. Camembert - grilowany bez
    panierki i polany syropem - doskonała przekąska... Sam syrop
    wypijany cichaczem... big_grin

    --
    ---------------
    sygnaturka w przebudowie
  • bri 27.03.09, 15:30
    Uwielbiam ten zestaw: jogurt bałkański, garść borówek i syrop
    > klonowy.

    Syropem polewam też córce kaszę manną i owsiankę (zamiast cukru).
    Robię też czasem chleb maczany w mleku, potem w jajku i podsmażony -
    też jest dobry z syropem.
  • agava07 26.03.09, 14:42
    Polska wersja placków:
    duży kubek (ok. 400ml) kefiru ( Piątnica, Danon, itp.)
    2 całe jaja
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    szklanka mąki ( orkiesz, przenna, jak kto lubi)

    1. Wszystko wymieszać mikserem lub trzepaczką, dorzucić rodzynki,
    żurawinę, płatki owsiane błyskawiczne, resztki ryżu ugotowanego nasypko
    itp.
    2. Sprawdzić konsystencję - powinna być dość gęstą, aby nie rozpłynėła
    się na patelni tylko utworzyła kształtne górki-placuszki. Jak potrzeba,
    dostpujemy mąki lub dolewamy jogurtu
    3. Smarzymy placuszki na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu, aby nie
    były surowe w środku.
    4. Jeszczeciepłe posypujemy cukrem pudrem lub polewamy syropemlub
    smarujemy dżemem smile

  • wiedzma30 26.03.09, 16:04
    Ja uzywam do wszystkiego, do czego uzylabym miodu.
    Glownie do polewania: lodow, nalesnikow, salatek owocowych, owocow, ciast.
    Uzywam syropu takze do ciast - zamist cukru.
    --
    Save the Earth... it's the only planet with chocolate.
  • zussanka 26.03.09, 16:24
    kawa latte machiatto z syropem klonowym jest pyszna....
  • przeciwcialo 26.03.09, 19:12
    A gdzie mozna taki kupić?
  • budzik11 27.03.09, 10:23
    Chyba w każdym supermarkecie, obok miodu, masła orzechowego, Nutelli itp.
    pyszności smile
  • przeciwcialo 02.04.09, 19:37
    No własnie w oko mi nie wpadł.
  • mjermak 26.03.09, 19:39
    tosty francuskie polac,
    albo pankejki
    albo gofry
    maczac w nim drozdzowe ciasto
    upiec takie przepyszne ciasto
    tinylink.com/?SzdExkbRTt
    polac nim zapiekane jablka
    lub smazone banany
    zmisksowac z joguretm i bita smeitana i zamrozic na lody
    zmiksowac z miekkim maslem i cynamonem na pyszne smarowidelko do
    bulek
    zmiksowac z serkiem philadelphia i udekorowac muffiny
    zrobic sobie tradycyjne amerykanskie sniadanie:
    pankejki z maslem i syropem klonowym, pikantne cienkie kielbaski,
    jajko sadzone-mniam!
  • agawa70 03.04.09, 13:45
    > Nie przepadam za syropem klonowym
    > psuje potrawe...
    Dokładnie to samo chciałam napisać smile
    Jak dla mnie to jest strasznie przereklamowany ten syrop. Słodki
    ulepek z karmelowym posmakiem, żadna rewelacja - zdecydowanie wolę
    miód albo mus owocowy.
  • wiedzma30 03.04.09, 17:08
    No coz jedni lubia drudzy nie. Jak i wiele innych rzeczy/potraw.

    Prawdziwy syrop jest gotowanym dosc dlugo sokiem ze specjalnego gatunku klonu.
    Nie ma dodatkow cukru, karmelu itd. Kolor i intensywnosc smaku zalezy od
    dlugosci gotowania.
    Dla mnie nejlepszy jest ten najciemniejszy wink))
    --
    Save the Earth... it's the only planet with chocolate.
  • agawa70 03.04.09, 22:11
    > Prawdziwy syrop jest gotowanym dosc dlugo sokiem ze specjalnego
    gatunku klonu.
    Jeśli sugerujesz że nie próbowałam prawdziwego to się mylisz smile
    Był orginalny, czysty, made in Kanada - dla mnie ma posmak karmelu i
    już smile
  • to_ja_nyny 06.04.09, 08:30
    Sama rukola
    Sos:
    syrop klonowy 1 łyżka, 2-3 ząbki czosnku, ocet balsamiczny 1-2 łyżki, łyżka
    oliwy z oliwek
    zamieszać i jeść
    Rewelacyjnie jako np. dodatek do mięs grillowanych. A sezon za pasem smile
    --
    Siwy dym, skrzypce i Niemcy na motorach
  • markoo188 21.04.09, 13:44
    Terapia antynowotworowa syropem klonowym
    Terapia jest kombinacją czystego 100% syropu klonowego (dużo klasy B syropu dostępnego w sklepach ze zdrową żywnością) oraz sody oczyszczonej i była pierwsza zgłoszona na Cancer Tutor site. Kiedy zmiksowane i podgrzane razem, syrop klonowy wraz z sodą oczyszczoną, które są wciągane do wnętrza komórki nowotworowej przez syrop klonowy, jest bardzo alkaliczna, zmusza do gwałtownego podniesienia pH i zabicia komórki nowotworowej.
    W zasadzie formuła polega na zmiksowaniu jednej części sody z 3 częściami (czysty 100%) syropu klonowego w małym rondlu z pokrywką. Zamieszać energicznie i podgrzać miksturę przez 5 minut. Wziąć jedną łyżeczkę herbacianą na dzień co jest zalecane przez Cancer Tutor ale jedna może zrobić to kilka razy dziennie.
    W podsumowaniu, Dr. Sircus mówi:
    „Syrop konowy najwidoczniej umożliwia i podwyższa penetracje dwuwęglanu w zakamarkach ciała., nawet tych które są trudne lub nie możliwe do penetracji z innych przyczyn. W te zakamarki wchodzą: centralny system nerwowy (CNS), bariera krew-mózg, stawy, trwałe guzy, i być może nawet oczy. IPT sprawia, że membrany komórkowe są bardziej przenikalne, i wzmaga pobór leków do wnętrza komórek. Syrop klonowy spowoduje ze tkanki będą także bardziej przenikliwe. Umożliwi to transport dwuwęglanu przez barierę krew-mózg i każdą inna barierę wewnątrz ciała dla cukru który jest potrzebny komórką w ciele… Obie terapię IPT i dwuwęglan/syrop klonowy używają mechanizmów szybkiego wzrostu komórek nowotworowych przeciw nim samym.”
  • chynia 21.06.17, 11:06
    Spróbuj przepisów jak dziewczyny radzą ,może polubisz.Mnie jakoś nie podchodzi.Siostra męża mieszka w Kanadzie i przywozi ten syrop ,oraz ich ciasteczka i cukierki, ale dla mnie żadna rewelacja.
  • kaga9 21.06.17, 15:11
    Wyciągnięty przez spamerawink

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.