Zadawałem to pytanie dziesiątki razy. Wśród całej rzeszy dyskutantów nie znalazł się choćby jeden mędrzec zdolny odpowiedzieć na mistyczną zagadkę.
Pomińmy więc dyskusje związane ze szkodliwością szczelinowania hydraulicznego dla środowiska i organizmu ludzkiego.
Przyjmijmy, że w Polsce nie ma korupcji, sprzeniewieżeń, układów i łapówkarstwa, a media i etatowi internauci nie manipulują faktami.
Przypomnijmy o polskim - demokratycznym ustroju Państwa - w którym wszelkie uchwały i przedsięwzięcia muszą być jawne dla obywateli - podobnie jak treść wydawanych koncesji np na poszukiwanie wydobycie gazu łupkowego.
I zadajmy pytanie:
CO POLSKA -NASZ KRAJ I OBYWATELE- BĘDZIE MIAŁA Z WYDOBYCIA GAZU ŁUPKOWEGO NA OBECNYCH WARUNKACH?
Uprzedzam ignorantów, którzy cytują wypowiedzi PO odnośnie "niezależności energetycznej" - nie znając nawet jej definicji. Nie o tym jest temat. Nie o teoriach opracowanych na potrzeby marketingu. Nie o "niby" robieniu na złość Ruskim. Nie o teoriach zasłyszanych na podstawie medialnych wypowiedzi. Nie na obietnicach Tuska. PROSZĘ O ŹRÓDŁA - UCHWAŁY, USTAWY, DZIENNIKI. - zgodnie z Konstytucją RP winny być JAWNE - prawda?
Proszę, pomóżcie mi i wyprowadźcie mnie z zapewne błędnej teorii - że skupiacie się na rozdrabnianiu g*wna na pierwiastki zamiast najpierw skupić się na przedmiotowej formie - która jest i będzie g*wnem.
--
Radical News
www.extremeconcept.pl