Gość: erni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 13:02 uwazam taki dokument za sluszny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabrielacasey Dokument Kościóła katolickiego w sprawie legali... 31.07.03, 13:03 Ja tez jestem przeciwna. Z powodu nie wiary, lecz logiki: malzenstwo to heteroseksualny rytual o okreslonych funkcjach spolecznych. Rzecz jasna, jestem za zrownaniem praw majatkowych (wspolwlasnosc, dzidziczenie, funkcje "najblizszego krewnego" etc)wszelkich par, zyjacych w stalych zwiazkach, homo i hetero, z parami malzenskimi. Niemniej PO CO krasc ten stary heteroseksualny malzenski rytual? Moze by nasi geje wymyslili cos wlasnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Glupia bo HETERO? - > Glupia bo i malo wie !! IP: 130.227.187.* 31.07.03, 15:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niepokorny GORLIWOŚĆ KOŚCIOŁA w/s DROBIAZGÓW TYLKO IP: *.chello.pl 31.07.03, 17:54 Dlaczego Kościół zajmuje się tak nieistotnymi sprawami z całą energią i wigorem podczas gdy w ZNACZNIE ISTOTNIEJSZYCH "CHOWA GŁOWĘ W PIASEK"?! Dlaczego Kościół nie przeprowadzi ZMASOWANEJ KAMPANII w sprawach takich jak NIELEGALNA PRACA i WYKORZYSTYWANIE DZIECI jak tu: www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1600648.html zamiast np. walczyć z używaniem prezerwatyw itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Sluszna uwaga IP: *.ifn-magdeburg.de 31.07.03, 18:00 Chociaz pewnie doktryny koscielne nie przewidywaly takiej kwestii jak wykorzystywanie dzieci.. Moze czas by sie i to zmienilo bo to na pewno dogmatow nie zmienia... Niemniej trudno nam oceniac czy faktycznie dla KK malzenstwa homo sa drobiazgiem.. Nie wydaje mi sie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Kosciol walczy z ludzka glupota! IP: *.ny5030.east.verizon.net 31.07.03, 18:02 Gość portalu: Niepokorny napisał(a): > Dlaczego Kościół zajmuje się tak nieistotnymi sprawami z całą energią i wigorem > > podczas gdy w ZNACZNIE ISTOTNIEJSZYCH "CHOWA GŁOWĘ W PIASEK"?! > > Dlaczego Kościół nie przeprowadzi ZMASOWANEJ KAMPANII w sprawach takich jak > NIELEGALNA PRACA i WYKORZYSTYWANIE DZIECI jak tu: > www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1600648.html > zamiast np. walczyć z używaniem prezerwatyw itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioosh Re: Kosciol walczy z ludzka glupota! IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 18:54 Gość portalu: ficino napisał(a): bzdura ficino. jakby walczył z głupotą to już dawno dokonałby autozagłady i tylko na lekcji historii byś mógł o nim poczytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Kosciol walczy z ludzka glupota! IP: *.ny5030.east.verizon.net 31.07.03, 21:53 Gość portalu: marioosh napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > bzdura ficino. jakby walczył z głupotą to już dawno dokonałby > autozagłady i tylko na lekcji historii byś mógł o nim poczytać zaczeliscie walczyc z kosciolem i co??? ofiary mozna liczyc w dziesiatkach milonow...taka jest cywilizacja...cywilizacja smierci i glupoty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 5 Re: Glupia bo HETERO? IP: *.tkdami.net / 172.16.12.* 31.07.03, 16:28 Chyba na to zasługuje ten głupi gatunek homo. Ja proponuje sankcjonowanie małżeństw człowieczo zwierzęcych. Przecież też są inni/odmienni/ uprawiający sek np. z owcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beeeeeee Re: Glupia bo HETERO? IP: 152.75.141.* 31.07.03, 17:42 Gość portalu: gość 5 napisał(a): > Chyba na to zasługuje ten głupi gatunek homo. Ja proponuje > sankcjonowanie małżeństw człowieczo zwierzęcych. Przecież też > są inni/odmienni/ uprawiający sek np. z owcą. Mówisz na podstawie własnych doświadczeń? (Ach żebyś ty jeszcze gotować umiała!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Glupia bo HETERO? IP: *.pool.mediaWays.net 31.07.03, 18:28 Bardzo tutaj w tej polskiej gazecie krutki komentarz na ten temat. wie niemczech duzo wiecej i interesujacej pisza. naprawde jak to czytam to jestem szczesliwy, chociasz nie gay, ze nie zyje w polsce. ja bym proponowal zeby tez bylo mozliwe jako idiota tylko z idiota sie zenic. Gość portalu: gość 5 napisał(a): > Chyba na to zasługuje ten głupi gatunek homo. Ja proponuje > sankcjonowanie małżeństw człowieczo zwierzęcych. Przecież też > są inni/odmienni/ uprawiający sek np. z owcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolajna Re: Glupia bo HETERO? IP: *.dhcp212-198-173.noos.fr 31.07.03, 18:12 jesli traktujesz malzenstwo jako sakrament to moge zrozumiec ten pkt widzenia, podobno jednak jestes ateistka, czy to wiec znaczy ze sprzeciwiasz sie cywilnym miedzy dwojgiem ludzi na postawie ich preferencji seksualnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Glupi pedal! IP: *.ny5030.east.verizon.net 31.07.03, 18:01 Gość portalu: ozyrys napisał(a): > głupia baba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: głupia? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.07.03, 20:14 glupi pedal! Gość portalu: ozyrys napisał(a): > głupia baba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LeokadiaS librunazzisci-Garbatrysia w sprawie lega IP: *.30.237.40.Dial1.Atlanta1.Level3.net 31.07.03, 13:37 gabrielacasey napisała: > Ja tez jestem przeciwna. Z powodu nie wiary, lecz logiki: > malzenstwo to heteroseksualny rytual o okreslonych funkcjach > spolecznych. --------------------LS---------> nasza tow Garbatrysia=Librunazzi-scierwo- jest wzorem inne czerwiowego socjalistycznego jelopa Lesia : "ona je za a nawet przeciw"!! he!he! --------------------------------------------------- "rzecz jasna"!! he!he! LeokadiaS -------------------------------------------------- Rzecz jasna, jestem za zrownaniem praw majatkowych > (wspolwlasnosc, dzidziczenie, funkcje "najblizszego krewnego" > etc)wszelkich par, zyjacych w stalych zwiazkach, homo i hetero, > z parami malzenskimi. -------------------------LS----------------> och ty tempa bolszewicka bladz! Niemniej PO CO krasc ten stary > heteroseksualny malzenski rytual? Moze by nasi geje wymyslili > cos wlasnego? ------------------LS-----------------> a moze by te czerwone smierdzile librugnopju - zapozyczyli cos sensownego chocby od innych komuchow...? LS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Gabrielo to ´wesoly czlowiek´ IP: *.ifn-magdeburg.de 31.07.03, 13:51 tez go zrozum Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Myslisz o"wesolkach Bozych"wczesnego sredniowiecza 31.07.03, 15:18 czy o zaawansowanym alkoholizmie Leokadii S.? Poprzednie posty mi proxy GW porwal; nie zwracaj na nie uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Myslisz o'wesolkach Bozych'wczesnego sredniow IP: *.ifn-magdeburg.de 31.07.03, 15:26 Ja juz dawno podejrzewalam Leokadiusza.. niemniej nie nalezy go rozdrazniac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Gabrielo to ´wesoly czlowiek´ IP: *.ny5030.east.verizon.net 31.07.03, 18:05 Gość portalu: ANka napisał(a): > tez go zrozum trzeba umiec rozroznic chama od 'wesolego czlowieka'.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ja rozrozniam IP: *.ifn-magdeburg.de 31.07.03, 18:09 Umiejetnosc poslugiwania sie slowem pisanym nie jest nam dana od kolyski.. Ale jest tez inny problem. Nie chce aby Ci w sukurs ktorym idzie aktualna moda mieli dodatkowe preteksty - w tym koscielne ze sa dyskryminowani..Bo nie o to tu chodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Ja rozrozniam IP: *.ny5030.east.verizon.net 31.07.03, 18:15 Gość portalu: ANka napisał(a): > Umiejetnosc poslugiwania sie slowem pisanym nie jest nam > dana od kolyski.. Ale jest tez inny problem. Nie chce aby > Ci w sukurs ktorym idzie aktualna moda mieli dodatkowe > preteksty - w tym koscielne ze sa dyskryminowani..Bo nie > o to tu chodzi.. moda ma to do siebie ze lubi szybko przemijac....jak dasz komus palca to wezmie cala reke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Reki nie oddam IP: *.ifn-magdeburg.de 31.07.03, 18:24 A w tej kwestii zgadzam sie prawie calkowicie z Gabriela.. Znowu ze wzgledu na dzieci.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino nie oddam palca..co dopiero o rece mowa! IP: *.ny5030.east.verizon.net 31.07.03, 21:55 Gość portalu: ANka napisał(a): > A w tej kwestii zgadzam sie prawie calkowicie z Gabriela.. > Znowu ze wzgledu na dzieci.. juz nie wiem w jakim kraju zalegalizowano zwiazki homoseksualne...bodajze w Holandii...pozniej zaczeli sie domagac adopcji dzieci...podejrzewam ze wiekszosc adoptowanych dzieci przez nich byloby plci meskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chamerykon Re: LIMBURGER IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 31.07.03, 13:57 A JA LUBIE ZAPACH LIMBURGERA W TYCH ZWIAZKACH. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytajacy_przypadkiem Re: librunazzisci-Garbatrysia w sprawie lega IP: 62.242.0.* 31.07.03, 14:06 Najpierw naucz sie po polsku poprawnie pisac, a potem laskawie upubliczniac swoje opinie. I poza tym co maja homoseksualne zwiazki wspolnego z lewica/komunistami? Jak daleko siega ta glupota, ze jakikolwiek komentarz na temat czegokolwiek zwiazanego z kosciolem sklania ludzi do pisania takich rzeczy. Troche rozsadku... Gość portalu: LeokadiaS napisał(a): > gabrielacasey napisała: > > > Ja tez jestem przeciwna. Z powodu nie wiary, lecz logiki: > > malzenstwo to heteroseksualny rytual o okreslonych funkcjach > > spolecznych. > --------------------LS---------> > nasza tow Garbatrysia=Librunazzi-scierwo- jest wzorem inne > czerwiowego socjalistycznego jelopa Lesia : "ona je za a nawet > przeciw"!! > > he!he! > --------------------------------------------------- > "rzecz jasna"!! he!he! > > LeokadiaS > -------------------------------------------------- > Rzecz jasna, jestem za zrownaniem praw majatkowych > > (wspolwlasnosc, dzidziczenie, funkcje "najblizszego krewnego" > > etc)wszelkich par, zyjacych w stalych zwiazkach, homo i > hetero, > > z parami malzenskimi. > > -------------------------LS----------------> > och ty tempa bolszewicka bladz! > > Niemniej PO CO krasc ten stary > > heteroseksualny malzenski rytual? Moze by nasi geje wymyslili > > cos wlasnego? > ------------------LS-----------------> > a moze by te czerwone smierdzile librugnopju - zapozyczyli cos > sensownego chocby od innych komuchow...? > LS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypacyfista Popieram Gabrysię IP: *.chello.pl 31.07.03, 14:15 Może z trochę innych powodów ale uważam że ma rację. Nie należy zrównywać w prawach homoseksualistów z heteroseksualistami. Należy dbać o takie wartości jak: 1. Rodzina i małżeństwo (prawo preferujące małżeństwa jest pewną formą premii dawaną przez państwo za posiadanie potomstwa) 2. Dzieci (w tym i przyrost naturalny) 3. Ład społeczny opierający się nie tylko w Polsce na "małżeństwie jako związku kobiety i mężczyzny" (cytat z konstytucji) A homoseksualiści powinni się cieszyć że nikt do ich nie strzela i nie organizować zamachów na podstawowy kodeks moralny Osobiście nie mam nic przeciw homoseksualistom, ale uważam że to ivh prywatna sprawa i powinni się pogodzić z tym że NIGDY nie osiągną statusu jaki przysługuje małżeństwom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tempus Re: Popieram Gabrysię IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.03, 15:28 Gość portalu: Antypacyfista napisał(a): > Może z trochę innych powodów ale uważam że ma rację. > Nie należy zrównywać w prawach homoseksualistów z > heteroseksualistami. > > Należy dbać o takie wartości jak: > 1. Rodzina i małżeństwo (prawo preferujące małżeństwa jest pewną > formą premii dawaną przez państwo za posiadanie potomstwa) > 2. Dzieci (w tym i przyrost naturalny) > 3. Ład społeczny opierający się nie tylko w Polsce > na "małżeństwie jako związku kobiety i mężczyzny" (cytat z > konstytucji) > Czy zalegalizowanie małżeństw homoseksualistów broni komuś zakładania tradycyjnych rodzi i płodzenia dzieci? > A homoseksualiści powinni się cieszyć że nikt do ich nie strzela > i nie organizować zamachów na podstawowy kodeks moralny > > Osobiście nie mam nic przeciw homoseksualistom, ale uważam że > to ivh prywatna sprawa i powinni się pogodzić z tym że NIGDY nie > osiągną statusu jaki przysługuje małżeństwom A niepełnosprawni np. niewodomi też wg. Ciebie nie mogą mieć takich praw jak inni? Poczytaj sobie encyklopedie madyczne. Pewien odsetek ludzi po prostu ma inną orientację seksualną, tak zawsze było, jest i będzie. A głoszenie takiej ciemnoty świadczy tylko o polskiej zaściankowości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Kk musi byc wierny swoim doktrynom IP: *.ifn-magdeburg.de 31.07.03, 15:33 Czemu tego nie rozumiecie kochani? Inna sprawa to Panstwo ale to juz zupelnie inna sprawa.. Gdyby Kosciol zreformowal te doktryne z cala pewnoscia przestalby byc Kosciolem a malzenstwo - malzenstwem.. Bo gdzie lezy granica? Dzis trudno powiedziec.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awx Re: Kk jest wierny swoim doktrynom IP: 162.108.22.* 31.07.03, 18:01 Gość portalu: ANka napisał(a): > Czemu tego nie rozumiecie kochani? Inna sprawa to Panstwo > ale to juz zupelnie inna sprawa.. > Gdyby Kosciol zreformowal te doktryne z cala pewnoscia > przestalby byc Kosciolem a malzenstwo - malzenstwem.. Bo > gdzie lezy granica? Dzis trudno powiedziec.. > W tym przypadku nie jest trudno powiedziec gdzie lezy granica. Granica miedzy pedalstwem, a normalnoscia jest dla przecietnych ludzi oczywista! Nie ma zadnych watpliwosci. Rowniez stanowisko Kosciola jest tak wyrazne, ze nawet przyjaciele pedalow nie moga miec watpliwosci. Dla zboczencow, nazywajacych siebie "kochajacymi inaczej", czyli wszystkich rozzuchwalonych i panoszacych sie dewiantow jest to oczywista granica, ktorej nie moga przekroczyc. No i dobrze. Tak powinno byc. Rzeczy nienormalne powinny byc nazywane po imieniu. Zapewne ktorys z pedalow zacznie teraz lamentowac nad upadkiem demokracji, brakiem tolerancji, czy liberalizmu, ale czy jej slabosc nie jest wynikiem aroganckiej bez umiaru narzucajacej sie fali zwyrodnilej bandy wplywowych homoseksualistow? Niestety w tym takzwanym liberalnym spoleczenstwie, normalni ludzie, czy zwykle rodziny nie maja takiego zaplecza propagandowego, jak rozwydrzeni zboczency. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antytempus Re: Popieram Gabrysię IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 31.07.03, 16:16 Tempus! Jestes albo wyjatkowym kretynem, albo wyjatkowo cynicznym pedalem, bo porownywanie ludzi niepelnosprawnych z obrzydliwymi wykolejencami jest idiotyzmem do potegi n-tej! Z malzenstwa dwojga wykolejencow, czyli pederastow badz lesbijek NIGDY nie bedzie potomstwa,czyli podtrzymania naszego ludzkiego istnienia. Tak wiec aprobata takich "zwiazkow homoseksualnych" prowadzi prosta droga do unicestwienia ludzkosci.Czy to dostatecznie proste Panie Pedale??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tempus Re: Popieram Gabrysię IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.03, 18:32 Gość portalu: Antytempus napisał(a): > Tempus! Jestes albo wyjatkowym kretynem, albo wyjatkowo > cynicznym pedalem, bo porownywanie ludzi niepelnosprawnych z > obrzydliwymi wykolejencami jest idiotyzmem do potegi n-tej! > Z malzenstwa dwojga wykolejencow, czyli pederastow badz lesbijek > NIGDY nie bedzie potomstwa,czyli podtrzymania naszego ludzkiego > istnienia. Tak wiec aprobata takich "zwiazkow homoseksualnych" > prowadzi prosta droga do unicestwienia ludzkosci.Czy to > dostatecznie proste Panie Pedale??? Nie zwykłem dyskutować z chamami, ale zrobię wyjątek. A ludzi którzy są różnej płci ale bezpłodni nie mają prawa się pobrać? Poszukaj więc innych argumentów. I nabierz kultury, to jest w życiu przydatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FICINO Re: Popieram Gabrysię IP: *.ny5030.east.verizon.net 31.07.03, 21:56 > > Nie zwykłem dyskutować z chamami, ale zrobię wyjątek. A ludzi którzy są różnej > płci ale bezpłodni nie mają prawa się pobrać? Poszukaj więc innych argumentów. > I nabierz kultury, to jest w życiu przydatne. bezplodnosc mozna zawsze wyleczyc...a kto wyleczy chorego pederaste!? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ty, nowoczesny!Czy homoseksualizm JEST kalectwem? 31.07.03, 17:12 Twoje "postepowe" myslenie wiedzie wprost to zajec rehabilitacyjnych dla homoseksualistow, jak ma to miejsce z inwalidami. By przywrocic ich spolecznosci hetero. Nie jestes oryginalny.Hitler tez byl za taka rehabilitacja. Tyle ze w kacecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Popieram Gabrysię IP: *.ny5030.east.verizon.net 31.07.03, 18:09 Gość portalu: tempus napisał(a): > Gość portalu: Antypacyfista napisał(a): > > > Może z trochę innych powodów ale uważam że ma rację. > > Nie należy zrównywać w prawach homoseksualistów z > > heteroseksualistami. > > > > Należy dbać o takie wartości jak: > > 1. Rodzina i małżeństwo (prawo preferujące małżeństwa jest pewną > > formą premii dawaną przez państwo za posiadanie potomstwa) > > 2. Dzieci (w tym i przyrost naturalny) > > 3. Ład społeczny opierający się nie tylko w Polsce > > na "małżeństwie jako związku kobiety i mężczyzny" (cytat z > > konstytucji) > > > Czy zalegalizowanie małżeństw homoseksualistów broni komuś zakładania > tradycyjnych rodzi i płodzenia dzieci? > > > A homoseksualiści powinni się cieszyć że nikt do ich nie strzela > > i nie organizować zamachów na podstawowy kodeks moralny > > > > Osobiście nie mam nic przeciw homoseksualistom, ale uważam że > > to ivh prywatna sprawa i powinni się pogodzić z tym że NIGDY nie > > osiągną statusu jaki przysługuje małżeństwom > > A niepełnosprawni np. niewodomi też wg. Ciebie nie mogą mieć takich praw jak > inni? Poczytaj sobie encyklopedie madyczne. Pewien odsetek ludzi po prostu ma > inną orientację seksualną, tak zawsze było, jest i będzie. A głoszenie takiej > ciemnoty świadczy tylko o polskiej zaściankowości... to co powiedizles swiadczy o twojej oreintacji seksualnej "ciota"....cioty na gilotyne! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Kosciol mowi o'prawie naturalnym'.Ja o NATURZE 31.07.03, 17:08 Roznica zadna. I choc i u zwierzat sporadycznie trafiaja sie zwiazki homoseksualne, to jednak nie one sluza przedluzeniu gatunku.A w historii ludzkiej malzenskie rytualy wszelkich kultur maja temu przedluzaniu gatunku/rodu sprzyjac i je chronic. Jasne, zabezpieczajmy prawa ludzkie i obywatelskie homoseksualistow. Zamiast dziesiatkow aktow prawnych wprowadzmy jeden akt prawny, deklaracje pozycia partnerskiego, dajaca szereg praw automatycznie, jak akt slubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Kosciol mowi o'prawie naturalnym'.Ja o NATURZ IP: 62.190.198.* 31.07.03, 17:20 Przeciwne naturze/prawu naturalnemu jest tez malzenstwo, ktore jako instytucja wlasciwie nie wystepuje u zwierzat. Jestem zwolennikiem deklaracji partnerskich (ulatwiajacych dziedziczenie, sprawy podatkowe, wspolnote majatkowa itp, ale latwych do rozwiazania) dla partnerow homo- i heteroseksualnych. Malzenstwo jako takie powinno byc instytucja religijna - wtedy kazdy kosciol sobie zdecyduje, komu bedzie udzielac slubow, a komu nie. Natomiast panstwu nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gawel Re: Kosciol mowi o'prawie naturalnym'.Ja o NATURZ IP: *.pbi.nrc.ca 31.07.03, 17:25 A co z adopcja ? Uwarzasz ze powinni adopotowac dzieci rozrzerzajac jednoczesnie swoje zboczenie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Kwestionuje malzenstwa wlasnie ze wzgledu na 31.07.03, 17:40 ADOPCJE. Czemu - w odpowiedzi nizej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Kosciol mowi o'prawie naturalnym'.Ja o NATURZ IP: *.ny5030.east.verizon.net 31.07.03, 18:12 Gość portalu: gawel napisał(a): > A co z adopcja ? Uwarzasz ze powinni adopotowac dzieci > rozrzerzajac jednoczesnie swoje zboczenie ?? adoptowac beda pewnie tylko chlopczykow a co nie wolno??? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey O tym wlasnie pisze nieco nizej. Z mala roznica: 31.07.03, 17:38 tradycji kulturowych (sluby) nie zawsze warto obalac - msci sie na etnosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maleed Re: librunazzisci-Garbatrysia w sprawie lega IP: 62.233.142.* 31.07.03, 15:35 LS, to jest jakis belkot. Czy ktos rozumie te wypowiedz? Fragment: > ------------------LS-----------------> > a moze by te czerwone smierdzile librugnopju - zapozyczyli cos > sensownego chocby od innych komuchow...? > LS Komunisci? A co maja komunisci do wypowiedzi Watykanu nt. malzenstw homoseksualnych? Gabriela jest przynajmniej osoba komunikatywna.. To tyle. Co do zwiazkow homo to sie zgadzam - Kosciol ma prawo je kwestinowac, ale nie ma prawa tego Panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Do Meleeda: uwazaj -pulapka semantyczna!!! 31.07.03, 17:37 Jestem za zrownaniem wiekszosci praw cywilnych i obywatelskich homoseksualistow: poza prawem do adopcji. Bo jako socjolog i kulturoznawca nie uwazam, by para homoseksualna mogla byc najwlasciwszymi "rule models" dla dzieciakow, wychowujacych sie w takiej "rodzinie". I dlatego bylam, jestem i bede przeciwna okreslaniu zwiazkow homoseksualnych mianem "malzenstwa": by podobienstwo formy nie implikowalo jednosci jednak odmiennych tresci. I zaden dyletant, oglupiony przez political correctness i mody, nie zmusi mnie do zanegowania mej WIEDZY. Reszta malzenskich praw, a jakze: wspolnota majatkowa, dziedziczenie, obowiazek wzajemnych swiadczen w okreslonych przypadkach, prawna separacja po rozpadzie zwiazku, przejmowanie pelnocnictwa w okreslonych przypadkach (np. choroba psychiczna) z mocy prawa etc.etc. Jasne, i dzisiaj da sie to zalatwic SZEREGIEM operacji prawnych, niemniej powinien - jak w przypadku malzenstwa - wystarczyc jeden kwitek, jakis akt stalego zwiazku partnerskiego. Nb. prawo niektorych panstw Unii przynajmniej w pewnych sferach wyraznie idzie w tym kierunku:np. w UK obywatel brytyjski rownie dobrze, przy pomocy tych samych formularzy, wystapic o prawo stalego pobytu w UK dla wspolmazonka, jak rowniez swego stalego partnera hetero-czy homoseksualnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawcio PISZCIE LUDZIE PO POLSKU!!! IP: *.acn.pl / 10.69.4.* 31.07.03, 18:47 CO TO ZA BEŁKOT! MOŻE JEDNAK UŻYWAJCIE JĘZYKA POLSKIEGO! Gość portalu: LeokadiaS napisał(a): > gabrielacasey napisała: > > > Ja tez jestem przeciwna. Z powodu nie wiary, lecz logiki: > > malzenstwo to heteroseksualny rytual o okreslonych funkcjach > > spolecznych. > --------------------LS---------> > nasza tow Garbatrysia=Librunazzi-scierwo- jest wzorem inne > czerwiowego socjalistycznego jelopa Lesia : "ona je za a nawet > przeciw"!! > > he!he! > --------------------------------------------------- > "rzecz jasna"!! he!he! > > LeokadiaS > -------------------------------------------------- > Rzecz jasna, jestem za zrownaniem praw majatkowych > > (wspolwlasnosc, dzidziczenie, funkcje "najblizszego krewnego" > > etc)wszelkich par, zyjacych w stalych zwiazkach, homo i > hetero, > > z parami malzenskimi. > > -------------------------LS----------------> > och ty tempa bolszewicka bladz! > > Niemniej PO CO krasc ten stary > > heteroseksualny malzenski rytual? Moze by nasi geje wymyslili > > cos wlasnego? > ------------------LS-----------------> > a moze by te czerwone smierdzile librugnopju - zapozyczyli cos > sensownego chocby od innych komuchow...? > LS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majcher Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: *.lubzel.com.pl 31.07.03, 14:37 Pani gabrysiu. Ma Pani słuszność absolutną. Proszę jednak zwrócić uwagę, że po pierwsze Kościół mówi, że nie jest to tylko problem wiary ale również niezgodność z prawem naturalnym, czyli właściwie to co Pani napisała. Jednym słowem popieram Pani stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: *.hc-sc.gc.ca 31.07.03, 14:52 gabrielacasey napisała: > Ja tez jestem przeciwna. Z powodu nie wiary, lecz logiki: > malzenstwo to heteroseksualny rytual o okreslonych funkcjach > spolecznych. Rzecz jasna, jestem za zrownaniem praw majatkowych > (wspolwlasnosc, dzidziczenie, funkcje "najblizszego krewnego" > etc)wszelkich par, zyjacych w stalych zwiazkach, homo i hetero, > z parami malzenskimi. Niemniej PO CO krasc ten stary > heteroseksualny malzenski rytual? Moze by nasi geje wymyslili > cos wlasnego? Nawet i wtym dokumencie wspomina sie o akci plciowym. Czy moge byc w malzenstwie bez tych aktow? Np. w celech spadkowych pobrac sie z wujem? <lub jakims przedmiotem, szafa?> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfik Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: 195.205.31.* 31.07.03, 15:38 gabrielacasey napisała: > Ja tez jestem przeciwna. Z powodu nie wiary, lecz logiki: > malzenstwo to heteroseksualny rytual o okreslonych funkcjach > spolecznych. Rzecz jasna, jestem za zrownaniem praw majatkowych > (wspolwlasnosc, dzidziczenie, funkcje "najblizszego krewnego" > etc)wszelkich par, zyjacych w stalych zwiazkach, homo i hetero, > z parami malzenskimi. Niemniej PO CO krasc ten stary > heteroseksualny malzenski rytual? Moze by nasi geje wymyslili > cos wlasnego? Wiesz, nie chodzi o to zeby zwiazki homoseksulane nazywac malzenstwem bo przeciz nie o to chodzi. Zazwyczaj i uwierz mi wielu z nas jest w takiej sytaucji chodzi wylacznie o zrownanie praw majatkowych takich wlasnie o ktorych wspomnialas jak dziedziczenie i wspolwlasnosc. Wyobraz sobie ze mieszkam ze swoja dziewczyna, mamy razem mieszkanie wspolny dorobek i cos sie wydarzy? Wszystko dziedzicza rodzice lub rodzenstwo? Postaw sie w naszej sytuacji, nie chcemy krasc "WASZEGO" rytualu, chcemy tylko podobnych praw bo takich samych pewnie nigdy nie bedziemy mieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awx Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: 162.108.22.* 31.07.03, 16:47 Gość portalu: elfik napisał(a): >... Postaw > sie w naszej sytuacji, nie chcemy krasc "WASZEGO" rytualu, > chcemy tylko podobnych praw > bo takich samych pewnie nigdy nie bedziemy mieli Pierwsze, nigdy nie dorobicie sie potomstwa. Drugie, nie macie naturalnych racji bytu. Trzecie, jestescie, delikatnie mowiac, w pelni normalni. Czwarte, zdajecie sobie sprawe z co najmniej jednego z powyzszych i to jest dla was b. przykra swiadomosc. Piate, wasze agresywne i wulgarne ekshibicje w tzw. paradach "milosci" dodaja slusznej racji do traktowania was jako elementu zdegenerowanego, kurewskiego i niepotrzebnego w cywilizowanym spoleczenstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: *.ny5030.east.verizon.net 31.07.03, 22:01 Gość portalu: Awx napisał(a): > Gość portalu: elfik napisał(a): > > >... Postaw > > sie w naszej sytuacji, nie chcemy krasc "WASZEGO" rytualu, > > chcemy tylko podobnych praw > > bo takich samych pewnie nigdy nie bedziemy mieli > > Pierwsze, nigdy nie dorobicie sie potomstwa. > > Drugie, nie macie naturalnych racji bytu. > > Trzecie, jestescie, delikatnie mowiac, w pelni normalni. > > Czwarte, zdajecie sobie sprawe z co najmniej jednego z powyzszych i to jest dl > a was b. przykra swiadomosc. > > Piate, wasze agresywne i wulgarne ekshibicje w tzw. paradach "milosci" dodaja s > lusznej racji do traktowania was jako elementu > zdegenerowanego, kurewskiego i niepotrzebnego w cywilizowanym spoleczenstwie. > pedaly sa jak robactwo...jak nie AIDS to co innego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gynt Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: 217.153.105.* 31.07.03, 16:33 Kościół (katolicki) zawsze w podobnych przypadkach posługuje się argumentem "prawo naturalne", na którego wykładnię zawłaszczył sobie patent. Na nic naukowa statystyka, że homoseksualizm w olbrzymiej większości nie jest orientacją z wyboru, a więc jest jak najbardziej naturalny. Z wypowiedzi obrońców "prawa naturalnego" wynika też, że naturalną funkcją i powinnością małżeństwa jest prokreacja, co w sposób oczywisty eliminuje możliwości w tym względzie związków homoseksualnych. Cały świat zwierzęcy (i roślinny również) obywa się przy prokreacji bez instytucji małżeństwa. Liczne dowody na to, jak też na seks bez prokreacji, dają również przedstawiciele kościoła. Nie jest więc ona (prokreacja) żadnym argumentem w dyskusji na ten temat, a kościół lepiej by w tej kwestii zachował wstydliwe milczenie. Dla jasności: nie jestem gejem. Śmieszą mnie i drażnią postawy i zachowania niektórych gejów, jak też postawy i zachowania większości heteroseksualnych ortodoksów (w swoim mniemaniu) religijnych. Na zakończenie: niemiłym zaskoczeniem jest dla mnie Twoja opinia, chyba że ją tak misternie wyłożyłaś, iż nie załapałem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: larsen Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: *.telekom.de 31.07.03, 13:04 Jak zwykle zycie swoje Kosciol swoje i tak sie mijaja jedno o drugim nie majac pojecia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NICTYLKO¯SIE¯POWIESIC+ Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: 192.168.1.* / 192.168.1.* 31.07.03, 13:20 NICTYLKO¯SIE¯POWIESIC+ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: *.ctlm.pl / 10.164.36.* 31.07.03, 13:23 A niby co masz przeciwko temu zeby Kosciol wypowiadal sie w tej sprawie? Czy o gejach moga mowic jedynie geje? Reszta sie "nie zna"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woznica Drzymaly Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: *.pclan.ets.org 31.07.03, 14:12 z tego co wiem, kosciol w wiekszosci to WLASNIE geje. Nie zeby to byl powod do rozpaczy (nie naleze do katolikow, wg ktorych homoseksualizm to "choroba")- dziwi mnie tylko dlaczego Kosciol urzadza taka nagonke na swoich. > A niby co masz przeciwko temu zeby Kosciol wypowiadal > sie w tej sprawie? Czy o gejach moga mowic jedynie > geje? Reszta sie "nie zna"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gur Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: *.ci.uw.edu.pl 31.07.03, 14:43 Gość portalu: woznica Drzymaly napisał(a): > z tego co wiem, kosciol w wiekszosci to WLASNIE geje. Nie zeby to byl powod do > rozpaczy (nie naleze do katolikow, wg ktorych homoseksualizm to "choroba")- > dziwi mnie tylko dlaczego Kosciol urzadza taka nagonke na swoich. Mam tylko jedno pytanie: skad ty wiesz, ze Kosciol to w wiekszosci geje? czyzby twoj sposob rozumowania ograniczal sie do tego, ze jak ktos nie jest z kobieta, to musi byc gejem? Takie banaly zachowaj dla siebie - swiat jest bardziej komplikowany niz ci sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woznica Drzymaly Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: *.pclan.ets.org 31.07.03, 15:00 Oj, przepraszam bardzo za banalizowanie rzeczywistosci. To nie tylko geje, ale do tego pedofile. Zgoda, moze nie w wiekszosci, ale proporcje i tak by Cie zaszokowaly. I nie trzeba zmyslac, ssac z palca itd. - wystarczy poczytac o igraszkach kleru. Nie zaprzeczaj, ok? > Mam tylko jedno pytanie: skad ty wiesz, ze Kosciol to w > wiekszosci geje? czyzby twoj sposob rozumowania > ograniczal sie do tego, ze jak ktos nie jest z kobieta, > to musi byc gejem? > Takie banaly zachowaj dla siebie - swiat jest bardziej > komplikowany niz ci sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gur Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: *.ci.uw.edu.pl 31.07.03, 15:10 Ale ja chcialbym wiedziec, skad ty to wszystko wiesz, a ty nie chcesz mi powiedziec. To co ty mi mowisz jest tak samo wiarygodne jak zeznania Kwiatkowkiego przed komsja sledcza. pisanie banalow nic tu nie zmieni. Prosze cie jedynie o zrodlo twoich rewelacji - z gory zaznaczam, ze gazety takie jak NIE nie sa zbyt wiarygodne. Gość portalu: woznica Drzymaly napisał(a): > Oj, przepraszam bardzo za banalizowanie rzeczywistosci. To nie tylko geje, ale > do tego pedofile. Zgoda, moze nie w wiekszosci, ale proporcje i tak by Cie > zaszokowaly. > > I nie trzeba zmyslac, ssac z palca itd. - wystarczy poczytac o igraszkach > kleru. Nie zaprzeczaj, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woznica Drzymaly Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: *.pclan.ets.org 31.07.03, 15:29 np tu: www.latimes.com/news/custom/timespoll/la-me-gaypriest20oct20,0,1411054.story?coll=la-news-times_poll ale o co Ci chodzi - nie slyszales o aferach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: *.ynet.pl 31.07.03, 15:20 Gość portalu: Gur napisał(a): > Gość portalu: woznica Drzymaly napisał(a): > > > z tego co wiem, kosciol w wiekszosci to WLASNIE geje. > Nie zeby to byl powod do > > rozpaczy (nie naleze do katolikow, wg ktorych > homoseksualizm to "choroba")- > > dziwi mnie tylko dlaczego Kosciol urzadza taka nagonke > na swoich. > > Mam tylko jedno pytanie: skad ty wiesz, ze Kosciol to w > wiekszosci geje? czyzby twoj sposob rozumowania > ograniczal sie do tego, ze jak ktos nie jest z kobieta, > to musi byc gejem? > Takie banaly zachowaj dla siebie - swiat jest bardziej > komplikowany niz ci sie wydaje. PEWNIE, ŻE BARDZIEJ SKOMPLIKOWANY. NIE ZAPOMINAJCIE O PEDOFILACH (ZARÓWNIO HOMO JAK I HETERO) URZĘDUJĄCYCH WŚRÓD PERSONELU NAZIEMNEGO :-) TO POWAZNY PROBLEM KOŚCIOŁA, NAJGŁOŚNIEJSZY W STANACH I IRLANDII, A WYSTĘPUJĄCY I U NAS. KOŚCIÓŁ SOBIE Z TYM NIE RADZI, WIĘC DOWODZI SWOJEJ MORALNOŚCI NP. GŁÓOŚNO RYCZĄC PRZECIW HOMOSEKSUALIZMOWI, DYSKRETNIE TOLERUJĄC NAGANNE MORALNIE POSTĘPOWANIE SWOICH FUNKCJONARIUSZY - NP. OPŁACAJĄC MILCZENIE OFIAR ITP. ŚWIAT JEST BARDZIEJ SKOMPLIKOWANY... TYLKO ŻE KOŚCIÓŁ TEGO NIE ZAUWAŻA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gur Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: *.ci.uw.edu.pl 31.07.03, 15:26 > PEWNIE, ŻE BARDZIEJ SKOMPLIKOWANY. NIE ZAPOMINAJCIE O > PEDOFILACH (ZARÓWNIO HOMO JAK I HETERO) URZĘDUJĄCYCH WŚRÓD > PERSONELU NAZIEMNEGO :-) TO POWAZNY PROBLEM KOŚCIOŁA, > NAJGŁOŚNIEJSZY W STANACH I IRLANDII, A WYSTĘPUJĄCY I U NAS. > KOŚCIÓŁ SOBIE Z TYM NIE RADZI, WIĘC DOWODZI SWOJEJ MORALNOŚCI > NP. GŁÓOŚNO RYCZĄC PRZECIW HOMOSEKSUALIZMOWI, DYSKRETNIE > TOLERUJĄC NAGANNE MORALNIE POSTĘPOWANIE SWOICH FUNKCJONARIUSZY - > NP. OPŁACAJĄC MILCZENIE OFIAR ITP. > ŚWIAT JEST BARDZIEJ SKOMPLIKOWANY... TYLKO ŻE KOŚCIÓŁ TEGO NIE > ZAUWAŻA... Nie przecze i nie przeczylem, ze taki problem istnieje, jak i pewnie wiele innych, ale generalizowanie, ze to niby caly Kosciol, to pedofile i geje, to chyba niezbyt powazne podejscie do problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gynt Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: 217.153.105.* 31.07.03, 16:47 Kto może i powinien wypowiadać się o gejach ? Ależ, jak najbardziej, Kościół ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozyrys jednego miniej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.03, 13:30 powies sie jednego glupka mniej wpolsce-hurra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: jednego miniej IP: 195.20.110.* 31.07.03, 13:35 Głupka i prawdopodobnie pedała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voy Re: jednego miniej IP: *.client.attbi.com 31.07.03, 13:46 pedalom precz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lu Re: jednego miniej IP: *.pjwstk.edu.pl 31.07.03, 14:37 Gość portalu: voy napisał(a): > pedalom precz WLASNIE!!! Wyrzoocmy gumy, pigulki antykoncepcyjne i mnozmy sie jak kroliki - bo tylko do tego ma sluzyc seks a nie np do przyjemnosci (wedlug KK). Niech ci Bozia w dzieciach wynagrodzi twe sluszne poglady Roy! :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Liceum juz sobie naprotestowalo? No, to na boisko! 31.07.03, 17:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ida Re: Liceum juz sobie naprotestowalo? No, to na bo IP: *.acn.waw.pl 31.07.03, 21:42 Nie ma jak konstruktywna krytyka Gabrielo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawi Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: *.imm.org.pl 31.07.03, 14:21 no to na co czeksz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATA Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: *.noname.net.icm.edu.pl 31.07.03, 17:18 Po co się wieszać? lepiej słuchać się najwyższego autorytetu, jakim jest Bóg. On wie jak nas uczynił i po co dał nam wstydliwe członki,- by je darzyć szczególną troską, ale nie kosztem łamania Jego prawa, nadanego ludziom aby zostali ludźmi. Nie podoba się Jemu, gdy człowiek łamie Jego prawo w tej kwestii,czego dał wyraz w zapisie 1 Koryntian 6:9-10, bo najwidoczniej ludzie wówczs zmieniają swoją osobowość, w ramach której Bóg nas określił do Jego, wyższych celów, a nie do zezwierzęcania się. Nie będzie kłótni, swarów ni zwad, ani też antagonizmów jakie tu, na tych łamach wyczytuję, pomiędzy komentatorami, nawzajem siebie obrzucających błotem słów nie godnych ludzi, jeśli chociaż trochę uwzględnicie Drodzy rzedmówcy, co ma w tej sprawie do powodzenia nasz Stwórca, o którym kościół katolicki nawet nie wspomina, bojąc się wymówić Jego imię, jak gdyby Go nie było. Naprawdę lepiej słuchać wpierw Boba niż ludzi Dzieje Apostolskie 5:29, a wtedy diabeł nikogo nie zwiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozyrys mie mow bzet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.03, 13:28 niemów bzet głupku larsen, iniebadz idiota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomysłowy_DOBROMIR MONTY PYTHON Z LAT 80-TYCH NADAL AKTUALNY... IP: *.ii.com.pl 31.07.03, 13:05 CYT: "Związki homoseksualne, jako wykluczające z aktu płciowego dar życia, pozostają bowiem "w sprzeczności z naturalnym prawem moralnym. (...) W żadnym wypadku nie mogą zostać zaaprobowane" Jednym słowem każda sperma jest święta, każda sperma to dar boży. Polecam SENS ŻYCIA WG. MONTY PYTHONA epilog.1 Nardziny A ty erni pierdolnij się w główkę i pomyśl, że gdyby nie ludzie inaczej myślący niż KATOLE Z KOŚCIOŁA RZYM.KATOL. to siedzielibyśmy w średniowieczu i biczowali się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: MONTY PYTHON Z LAT 80-TYCH NADAL AKTUALNY... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 13:15 gdyby nie katole, to moze o 1000 lat pozniej mielibysmy szkoly, szpitale, itp, itd, albo w ogole tego bysmy nie mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomysłowy_DOBROMIR Re: MONTY PYTHON Z LAT 80-TYCH NADAL AKTUALNY... IP: *.ii.com.pl 31.07.03, 13:19 Gość portalu: erni napisał(a): > gdyby nie katole, to moze o 1000 lat pozniej mielibysmy szkoly, > szpitale, itp, itd, albo w ogole tego bysmy nie mieli. BUAHAHAHAHAHAHAAHA napisz jeszcze jakiś dobry kawał.... please please. TAK ŁADNIE PISZESZ. Napisz może jeszcze (jak to nazywał mój klecha z ogólniaka) coś o ŚREDNIOWIECZU JAKO BUJNEGO ROZWOJU KULTURY I NAUKI.... :))) To nic że gdyby nie arabowie, to nie znalibyśmy nawet matmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: techne Re: MONTY PYTHON Z LAT 80-TYCH NADAL AKTUALNY... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 13:26 Nie wiedziałem, że Pitagoras był Arabem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomysłowy_DOBROMIR Re: MONTY PYTHON Z LAT 80-TYCH NADAL AKTUALNY... IP: *.ii.com.pl 31.07.03, 16:27 Gość portalu: techne napisał(a): > Nie wiedziałem, że Pitagoras był Arabem. Jak zwykle się wypowiadasz na temat... Wyskoczyłeś jak fili z konopii Gdyby nie arabowie którzy nauczali algebre (i którzy zachowywali dzieła starożytnych) to gócio byś wiedział.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilhelm z Baskerville Re: MONTY PYTHON Z LAT 80-TYCH NADAL AKTUALNY... IP: 217.96.2.* 31.07.03, 13:31 Gość portalu: pomysłowy_DOBROMIR napisał(a): BUAHAHAHAHAHAHAAHA napisz jeszcze jakiś dobry kawał.... please please. TAK ŁADNIE PISZESZ. Napisz może jeszcze (jak to nazywał mój klecha z ogólniaka) coś o ŚREDNIOWIECZU JAKO BUJNEGO ROZWOJU KULTURY I NAUKI.... :))) To nic że gdyby nie arabowie, to nie znalibyśmy nawet matmy. Kolego, jak na swoją ksywę jesteś wyjątkowo niedouczony. Polecam na początek "Jesień Średniowiecza" (Huizingi, a nie dupsko kolesia z Pulp Fiction!) i może cos Profesora Swieżawskiego - warto byłoby, gdybyś nie posługiwał się Oświeceniowym stereotypem Średniowiecza i poczytał sobie co nieco na temat ciągłości kulturowej. Pierdolony wale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MILUT Re: MONTY PYTHON Z LAT 80-TYCH NADAL AKTUALNY... IP: 195.205.149.* 31.07.03, 15:11 Jestes genialny. Dołuż mu jaszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomysłowy_DOBROMIR Ciągłość kulturowa A PIER*OLONY WAŁ... IP: *.ii.com.pl 31.07.03, 16:32 Gość portalu: Wilhelm z Baskerville napisał(a): > Gość portalu: pomysłowy_DOBROMIR napisał(a): > > BUAHAHAHAHAHAHAAHA napisz jeszcze jakiś dobry kawał.... please > please. TAK ŁADNIE PISZESZ. Napisz może jeszcze (jak to nazywał > mój klecha z ogólniaka) coś o ŚREDNIOWIECZU JAKO BUJNEGO ROZWOJU > KULTURY I NAUKI.... > :))) > To nic że gdyby nie arabowie, to nie znalibyśmy nawet matmy. > > Kolego, jak na swoją ksywę jesteś wyjątkowo niedouczony. Polecam > na początek "Jesień Średniowiecza" (Huizingi, a nie dupsko > kolesia z Pulp Fiction!) i może cos Profesora Swieżawskiego - > warto byłoby, gdybyś nie posługiwał się Oświeceniowym > stereotypem Średniowiecza i poczytał sobie co nieco na temat > ciągłości kulturowej. Pierdolony wale! Czy ta ciągłość kulturowa zdefiniowana przez Ciebie (jw.) to poglądy wyrobione przez ww. lektury??? No ale nic dziwnego skoro pewnie czytasz publikacje oficjalnie wspierane przez KK. A tak na serio to oczywiście... Zapomniałeś dodać pare ważnych rzeczy że ciągłość kulturowa nie ma nic do rzeczy w związku z rozwojem cywilizacyjnym. A mało kto pamięta że w średniowieczu to właśnie kościół dzięki swojej postawie wyznaczał jaka powinna być nauka i co powinna odkrywać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gur Re: MONTY PYTHON Z LAT 80-TYCH NADAL AKTUALNY... IP: *.wne.uw.edu.pl 31.07.03, 13:29 Gość portalu: pomysłowy_DOBROMIR napisał(a): > CYT: "Związki homoseksualne, jako wykluczające z aktu płciowego > dar życia, pozostają bowiem "w sprzeczności z naturalnym prawem > moralnym. (...) W żadnym wypadku nie mogą zostać zaaprobowane" > > Jednym słowem każda sperma jest święta, każda sperma to dar boży. > Polecam SENS ŻYCIA WG. MONTY PYTHONA epilog.1 Nardziny > > A ty erni pierdolnij się w główkę i pomyśl, że gdyby nie ludzie > inaczej myślący niż KATOLE Z KOŚCIOŁA RZYM.KATOL. to > siedzielibyśmy w średniowieczu i biczowali się. Cos ci sie chyba pomieszlo z tym Monty Python'em. W tym dokumencie chodzilo jedynie o to, ze z zwiazkow homoseksualnych nie rodza sie dzieci - zadnej zmianki o swietosci spermy tam nie znalazlem - moze przeoczylem - prosze o ewentualne wskazowki. A co do zwiazkow homoseksualnych, to nie widze zadnego powodu, aby przyznawac im przywileje normalnych malzenstw, bo takie normalne malzenstwa otrzymaly je nie dla wygody doroslych, ale dlatego, ze utrzmanie dzieci kosztuje, ze kobieta bedaca w zaawansowanej ciazy i jakis czas po porodzi nie moze pracowac itd. Jezeli homoseksualisci chce miec wspolnote majatkowa, to nie jest to zaden problem, natomiast nie widze zadnego powodu, aby przyznawac im jakies preferencje podatkowe, kiedy wszystkim pozostalym sie je obcina. I jeszcze cos - ignorancja nie nalezy sie chwalic. Polecam jakis podrecznik historii, moze w koncu sie dowiesz, ze w sredniowiecza to wlasnie Kosciol Katolicki byl nosnikiem postepu, a w zasadzie cala reszta byla zacofana, natomiat kultura rozwijala sie wcale nie gorzej niz w czasach pozniejszych, tyle ze byl inna, wiec nie wyrazaj tak kategorycznych sadow o czym, o czym w zasadzie nic nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tempus Re: MONTY PYTHON Z LAT 80-TYCH NADAL AKTUALNY... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.03, 15:42 Gość portalu: Gur napisał(a): > ...I jeszcze cos - ignorancja nie nalezy sie chwalic. Polecam jakis > podrecznik historii, moze w koncu sie dowiesz, ze w sredniowiecza > to wlasnie Kosciol Katolicki byl nosnikiem postepu, a w zasadzie > cala reszta byla zacofana, natomiat kultura rozwijala sie wcale > nie gorzej niz w czasach pozniejszych, tyle ze byl inna, wiec nie > wyrazaj tak kategorycznych sadow o czym, o czym w zasadzie nic > nie wiesz. Rewelacja? Skąd takie sensacje wzięłaś/wziąłeś? Bardzo się mylisz! KK wstrzymywał rozwój nauki, a opornych palił na stosach. Po ogromnym rozwoju filozofii, etyki, nauki, sztuki w starożytności KK zafundował Europie 1000 lat ciemnoty. I do dzisiaj się wtrąca do polityki próbując wprowadzać swoje nauki. Na szczęście poza takimi zacofanymi krajami jak Polska niewiele jest miejsc gdzie Czrni mają tak dużo do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomysłowy_DOBROMIR Re: MONTY PYTHON Z LAT 80-TYCH NADAL AKTUALNY... IP: *.ii.com.pl 31.07.03, 16:44 "I jeszcze cos - ignorancja nie nalezy sie chwalic. Polecam jakis podrecznik historii, moze w koncu sie dowiesz, ze w sredniowiecza to wlasnie Kosciol Katolicki byl nosnikiem postepu, a w zasadzie cala reszta byla zacofana, natomiat kultura rozwijala sie wcale nie gorzej niz w czasach pozniejszych, tyle ze byl inna, wiec nie wyrazaj tak kategorycznych sadow o czym, o czym w zasadzie nic nie wiesz." Cóż skoro nie widziałeś MONTY PYTHONA i epilogu pierwszego to nie wyrywaj tego z kontekstu... Nie chodzi tu o świętość spermy, ale całokształt poglądów w kwestii płodzenia dzieci głoszonych przez Kościół Kat. Ale po cholerę ja Tobie to wyjaśniam... Lepiej idź i zastanów się nad SENSEM ŻYCIA... Co do zacytowanej przeze mnie twojej wypowiedzi. O jakim postępie mówisz??? O tym że np. poglądy jednego księdza (czyt. Kopernika) znalazły się na listach ksiąg zakazanych??? O tym że Galileusz zmuszany był do wyrzeczenia się swoich poglądów w kwestiach astronomi??? DOPRAWDY PIĘKNY POSTĘP (nie mówiąc o tym że całą kartografie, algebre średniowieczna Europa kulturowo odziedziczyła właśnie od Arabów...) PIĘKNY POSTĘP... MOŻE JESZCZE DODASZ ŻE IGNACY LOYOLA BYŁ NOŚNIKIEM POSTĘPU???? ŚREDNIOWIECZE TO BYŁ JEDEN WIELKI CIEMNOGRÓD I NEGACJA CAŁEGO STAROŻYTNEGO DOBYTKU KULTUROWEGO (łącznie z nauką), dopiero niejaki Akwinata powolutku zaczął włączać dobytek starożytnych myślicieli do świata do chrześcijańskiego... I to i tak na modłę CHRZEŚCIJAŃSKĄ... A więc nie pitolcie mi o średniowieczu jako rozwoju nauki, ponieważ ŚREDNIOWIECZE TRWAŁO BEZ MAŁA 10 WIEKÓW... I OCZEKUJE TU NA TYM FORUM, ABY KTOŚ (oczywiście poza rolniczymi wynalazkami) OPISAŁ ZDOBYCZE NAUKI ŚREDNIOWIECZNEJ... I TO PRZEDE WSZYSTKIM W CZASIE PIERWSZYCH WIEKÓW ŚREDNIOWIECZA.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJM Re: MONTY PYTHON Z LAT 80-TYCH NADAL AKTUALNY... IP: *.ct.com.pl / 10.0.0.* 31.07.03, 13:30 Gość portalu: pomysłowy_DOBROMIR napisał(a): > CYT: "Związki homoseksualne, jako wykluczające z aktu płciowego > dar życia, pozostają bowiem "w sprzeczności z naturalnym prawem > moralnym. (...) W żadnym wypadku nie mogą zostać zaaprobowane" > > Jednym słowem każda sperma jest święta, każda sperma to dar boży. > Polecam SENS ŻYCIA WG. MONTY PYTHONA epilog.1 Nardziny > > A ty erni pierdolnij się w główkę i pomyśl, że gdyby nie ludzie > inaczej myślący niż KATOLE Z KOŚCIOŁA RZYM.KATOL. to > siedzielibyśmy w średniowieczu i biczowali się. ----------------------------------------------------------- No jane musielbyśmy np. czekać do 2003 roku aż Pomysłowy Dobromir ustali, że to nie Słońce krązy wokół Ziemi jak to uczynił ksiądz kanonik Mikołaj Kopernik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inz Re: MONTY PYTHON Z LAT 80-TYCH NADAL AKTUALNY... IP: 194.229.178.* 31.07.03, 13:54 Ja bym jeszcze do Kopernika dodal kandydata na oltarze i wybitnego mysliciela katolickiego Blaise'a Pascala. Opozycja religia-nauka to tylko krotki epizod w historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macmf Re: MONTY PYTHON Z LAT 80-TYCH NADAL AKTUALNY... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 15:29 Gość portalu: inz napisał(a): > Ja bym jeszcze do Kopernika dodal kandydata na oltarze i > wybitnego mysliciela katolickiego Blaise'a Pascala. > > Opozycja religia-nauka to tylko krotki epizod w historii. KOPERNIK była KOBIETĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomysłowy_DOBROMIR TRIADA PASCALA TO JEST TO!!! DLACZEGO WIERZYMY?... IP: *.ii.com.pl 31.07.03, 16:49 Gość portalu: inz napisał(a): > Ja bym jeszcze do Kopernika dodal kandydata na oltarze i > wybitnego mysliciela katolickiego Blaise'a Pascala. > > Opozycja religia-nauka to tylko krotki epizod w historii. BO SIĘ OPŁACA... Bravo!! I to jest słynną triada PASCALA!!! To mi się już lepiej zaczyna podobać :)))))))))))))))))) No ale oczywiście on już nie działał w średniowieczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomysłowy_DOBROMIR ZAPOMNIAŁEŚ DODAĆ O INDEKSIE KSIĄG ZAKAZANYCH... IP: *.ii.com.pl 31.07.03, 16:47 Gość portalu: DJM napisał(a): > Gość portalu: pomysłowy_DOBROMIR napisał(a): > > > CYT: "Związki homoseksualne, jako wykluczające z aktu płciowego > > dar życia, pozostają bowiem "w sprzeczności z naturalnym prawem > > moralnym. (...) W żadnym wypadku nie mogą zostać zaaprobowane" > > > > Jednym słowem każda sperma jest święta, każda sperma to dar boży. > > Polecam SENS ŻYCIA WG. MONTY PYTHONA epilog.1 Nardziny > > > > A ty erni pierdolnij się w główkę i pomyśl, że gdyby nie ludzie > > inaczej myślący niż KATOLE Z KOŚCIOŁA RZYM.KATOL. to > > siedzielibyśmy w średniowieczu i biczowali się. > ----------------------------------------------------------- > > No jane musielbyśmy np. czekać do 2003 roku aż Pomysłowy Dobromir ustali, że to > > nie Słońce krązy wokół Ziemi jak to uczynił ksiądz kanonik Mikołaj Kopernik Popatrz popatrz... A co powiesz o Galileuszu i jego sprawie??? A zapomniałeś o indeksie ksiąg zakazanych i o tym że nauka kopernika była "WYKLĘTA" (właśnie w tym indeksie) oficjalnie przez kościół???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yurek Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: *.dsl.support.nl 31.07.03, 13:18 Co do tzw "slubow" Kosciol Katolicki ma calkowita racje - mozna naturalnie mowic o wspolnotach majatkowych ludzi jednoplciowych zyjacych razem ale nie o malzenstwach. Tym bardziej nie o adopcjach dzieci. Inaczej do dalej z ta "tolerancja" dlaczego nie brac "slubu" z ukochanym psem lub kotem?, przewaznie te zwierzeta sa wierne az do smierci w przeciwienstwie do wiekszosci (statystycznie) par homoseksualnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: link prezydent Bush:"Nie" dla homoseksualnych małżeństw IP: *.vif.net 31.07.03, 13:42 info.onet.pl/777340,12,1,0,120,686,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfik Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: 195.205.31.* 31.07.03, 16:02 Gość portalu: Yurek napisał(a): > Co do tzw "slubow" Kosciol Katolicki ma calkowita racje - mozna > naturalnie mowic o wspolnotach majatkowych ludzi jednoplciowych > zyjacych razem ale nie o malzenstwach. Tym bardziej nie o > adopcjach dzieci. Inaczej do dalej z ta "tolerancja" dlaczego > nie brac "slubu" z ukochanym psem lub kotem?, przewaznie te > zwierzeta sa wierne az do smierci w przeciwienstwie do > wiekszosci (statystycznie) par homoseksualnych. Askad Ty Yorku czerpiesz takie dane? znasz wogole jakichs homoseksualistow? ztego co piszesz wydajemi sie ze nie. Wiekszosc par homoseksualnych, ktore znam (i sa to nietylko dziewczyny) sa ze soba bardzo dlugo nawet nie bedac zwiazanym malzenstwem co w wielu parach hetero jest jedynym wezlem trzymajacym 2 osoby (bo ciezko sie rozwiesc, drogo albo co powiedza rodzice itp. jestescie tym bardziej zaklamani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyelfik Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 31.07.03, 16:31 Cz Ty moglbys sie wreszcie zamknac i nie kompromitowac sie ustawicznie nedzny pedale? Badz sobie "z tym kims", ale nie odzywaj sie przeciwko naturze, bo nedznie i BEZPOTOMNIE zginiesz w niebycie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jansz Re: Dokument Kościóła katolickiego w sprawie lega IP: 207.129.53.* 31.07.03, 13:22 Uważam, że to tylko kwestia nazewnictwa. Oczywiście jeśli mówimy o małżeństwie to jest to parodia, na którą żaden Kościół nie wyrazi zgody, ale chyba chodzi tu o czynności cywilno- prawne. Czy nie można tego nazwać np: "Umowa o przeniesieniu praw małżeńskich" lub majątkowych (jak kto woli) i zawierać ją notarialnie ze wszystkimi konsekwencjami prawnymi. Nie jestem prawnikiem, więc może to nie takie proste, ale mieszanie małżeństwa tam gdzie chodzi o sprawy prawne to chyba przesada !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Z powodu takich "dokumentów" zmieniłam wyznanie. IP: 213.25.91.* 31.07.03, 13:28 I mam spokój. Kto by się na to odważył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ M Re: Z powodu takich 'dokumentów' zmieniłam wyznan IP: *.ct.com.pl / 10.0.0.* 31.07.03, 13:40 No to jest to raczej objaw tchórzostwa, wygodnictwa i nihilizmu. Ale każdy ma do tego prawo. Oczywiście nie masz też nic przeciwko temu aby twój mąż obecny lub przyszły rozwiódł się z tobą za pomocą trzykrotnie przesłanej wiadomości sms. Ja tam abstrachuję od słuszności i niesłuszności, ale chyba dobrze, że stoi ktoś jeszcze na gruncie obrony jakichś tradycyjnych wartości. Naprawdę ja nie widzę powodów aby za kilka lat ktoś nie chciał wziąć małżeństwa z ukochanym psem lub pamiętną owcą z filmu Woody Allena. No przecież w tym wypadku też może chodzić o szczerą miłość. O to nie trudno. Odbywają się już cmentarne pochówki psów i kotów, a małżeństwa - dlaczegóż by nie. Ba, medycyna genetyczna idzie błyskawicznie na przód (znowu ci przebrzydli katole chcą ją ograniczać). Ja nie wykluczam, że w jakieś perspektywie ze związku Pomysłowego Dobromira i jakiejś wersji owcy Dolly może powstać całkiem udane potomstwo, albo z małżeństwa Pauli i Psa Szarika. Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska Re: Z powodu takich 'dokumentów' zmieniłam wyznan 31.07.03, 15:02 chyba Ci przygrzalo. I nic nie rozumiesz co to znaczy byc para homoseksulana. Czy to gorsi ludzie zeby wychowywac dzieci. A wogole jezeli Unia zalegalizuje takie zwiazki Polska tez bedzie musiala. Gość portalu: DJ M napisał(a): > No to jest to raczej objaw tchórzostwa, wygodnictwa i nihilizmu. Ale każdy ma > do tego prawo. Oczywiście nie masz też nic przeciwko temu aby twój mąż obecny > lub przyszły rozwiódł się z tobą za pomocą trzykrotnie przesłanej wiadomości > sms. > Ja tam abstrachuję od słuszności i niesłuszności, ale chyba dobrze, że stoi > ktoś jeszcze na gruncie obrony jakichś tradycyjnych wartości. > > Naprawdę ja nie widzę powodów aby za kilka lat ktoś nie chciał wziąć małżeństwa > > z ukochanym psem lub pamiętną owcą z filmu Woody Allena. No przecież w tym > wypadku też może chodzić o szczerą miłość. O to nie trudno. Odbywają się już > cmentarne pochówki psów i kotów, a małżeństwa - dlaczegóż by nie. Ba, medycyna > genetyczna idzie błyskawicznie na przód (znowu ci przebrzydli katole chcą ją > ograniczać). Ja nie wykluczam, że w jakieś perspektywie ze związku Pomysłowego > Dobromira i jakiejś wersji owcy Dolly może powstać całkiem udane potomstwo, > albo z małżeństwa Pauli i Psa Szarika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Etam Re: Z powodu takich 'dokumentów' zmieniłam wyznan IP: *.noname.net.icm.edu.pl 31.07.03, 17:39 Oj coś pachnie mi tu homo-niewiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rugi Re: Z powodu takich IP: *.wne.uw.edu.pl 31.07.03, 13:56 Gość portalu: Paula napisał(a): > I mam spokój. Kto by się na to odważył? Mi tez sie wiele zeczy w Kosciele Katolickim nie podoba, ale nie oznacza to, ze zmienie wiare. Po prostu latwiej jest uciec niz pozostac i starac sie cos zmienic, ale to juz byla twoja dacyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Z powodu takich IP: 62.190.198.* 31.07.03, 17:36 Zmienic wyznanie to nie to samo co zmienic wiare. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Do emiego IP: 213.25.91.* 31.07.03, 13:31 Po pierwsze nie katole, tylko chrześcijanie, a to już różnica, a po drugie największy rozkwit edukacyjny i w ogóle cywilizacyjny Rzeczpospolita przeżyła w XVI wieku, czyli wtedy, gdy triumf święciła reformacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: Do emiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 14:02 odpowiadam, bo zwrocilas sie do mnie. Napisalem "katole" w odpowiedzi na jakis wczesniejszy komentarz, po prostu uzylem tego slowa. Po drugie, jezeli wezmiemy prawoslawnych, to ich udzial w rozwoj nauki, itp, byl znikomy, podobnie z reformatami, ktory wlasciwie tylko skrytykowali, nic wielkiego nie wymyslajac. A to ze Rzeczpospolita rozwinela sie wlasnie w czasie "Reformacji" akurat nie jest owocem pracy reformatow. E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic No i o co ten krzyk IP: 212.160.72.* 31.07.03, 13:33 Ja nie rozumiem w czym problem Kościół Katolicki głoszący nauki według pewnych doktryn przez ten Kościół uważanych za jedyne słuszne potępia związki homoseksualne mniej lub bardziej oficjalnie... Teraz powiedzcie wy którzy uważacie że Kościół to taki twór żywcem wyjęty ze średniowiecza co ma powiedzieć Kościół milionom "wiernych" że w piśmie świętym nastąpiła drobna pomyłka że Bóg myślał też o związkach homoseksualnych... Zanim zaczniecie udzielać ślubów parom homoseksualnym zastanówcie się nad tym czym naprawde jest Kościół poza rozwiniętą instytucją całkiem nieźle rozwiniętą i prosperującą :) Pozatym mówimy o udzielaniu ślubów czy zalegalizowaniu na równych prawach z małżeństwami heteroseksualnymi... Sam ślubom byłbym przeciwny bo pomyślcie przez chwile logicznie zgodnie z naukami kościoła już żyją w grzechu czy naprawdę potrzebny im cały rytuał?? Czy w oczach wiernych nie będzie to profanacją??? Co innego legalizacja niech sobie żyją razem długo i szczęśliwie dziedziczą po sobie mają równe prawa itd itd no poza adopcją dzieci ( chociaż tu też sprawa jest raczej trudna do rozwiązania co z parami homoseksualnymi które mają dzieci i dziecko rozwija się "normalnie" - co zrobicie odbierzecie im dzieci a może wysterylizujecie żeby nie mogli się rozmnażać??? ) Zanim zaczniecie się wypowiadać na temat Kościoła i idiotyzmów jakie wygłasza zastanówcie się jaki wpływ miałoby nie wygłaszania takich idiotyzmów na wiernych ... na pewno by to ich nie uspokajało :) To mówiłem ja gorący zwolennik prawie równości o wolności każdego człowieka i jednocześnie przeciwnik Kościoła jako Instytucji SIC :) lambert@poczta.wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: No i o co ten krzyk IP: *.bas.roche.com 31.07.03, 13:40 Ale, ale.. jesli KK sie nie myli to wszyscy jestesmy dziecmi bozymi. Wszyscy wiec i osoby homoseksualne nimi sa.. a jesli tak jest tzn, ze sa tez czescia planu bozego... Ale KK pewnie mysli, ze to jest choroba i elekrtowstrzasami da sie ja wyleczyc, a jesli to nie pomoze to zawsze mozna sprobowac ogniem.. A w sumi chodzi o to, ze gdy jeden partner jest chory to drugi nie moze go odwiedzic w szpitalu bo nie jest rodzina.. i tylko o to chodzi aby ponstwo i organizacje uznawaly, ze maja do siebie prawo pozdrawiam Tom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Jest inny problem Tomciu IP: *.ifn-magdeburg.de 31.07.03, 13:50 Te dazenia zrozumiale ale legalizacja malzenstw to prosta droga do legalizacji adopcji dzieci.. Choroba to nie jest.. Ale wybacz czy zagwarantujesz ze z chlopaka, ktore zaadoptuje malzenstwo homo- wyrosnie dzieciak hetero? A latwo to i tak wam chyba nie jest? Chcielibyscie zeby taki dzieciak tez mial ´nielatwo´? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Alez Anno IP: *.bas.roche.com 31.07.03, 13:53 Wyzej wypowiada sie ktos na ten temat.. Skoro jak sama mowisz nie jest to choroba, to mozna wyjsc z zalozenia, ze nie mozna sie tym zarazic.. Alternatywa jest np, ze takie dziecko jako dorosly bedzie mial duzo szersze horyzonty.. I nikt nie mowi o adopcjach, to nie jest w Polsce tematem.. chodzi przede wszystkim o pieniedza i wspolny majatek. Pozdrawiam Tom Gość portalu: ANka napisał(a): > Te dazenia zrozumiale ale legalizacja malzenstw to prosta > droga do legalizacji adopcji dzieci.. Choroba to nie > jest.. Ale wybacz czy zagwarantujesz ze z chlopaka, ktore > zaadoptuje malzenstwo homo- wyrosnie dzieciak hetero? > A latwo to i tak wam chyba nie jest? Chcielibyscie zeby > taki dzieciak tez mial ´nielatwo´? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Niekoniecznie IP: *.ifn-magdeburg.de 31.07.03, 14:02 Nie choroba ale w pewnym sensie ´zarazic sie´ mozna. To kwestia wrazliwej psychiki.. Szerokie horyzonty to jedno ale za szerokie w kwestii erotyki - z tym bywa roznie..Ja nie mowie ze kazdy gay nie jest subtelny..To sprawa indywidualna (chyba) nie mniej widzialam pare rzeczy u hetero - tez to tak w kwestii tej subtelnosci a mam juz swoja 30 tke.. Zastanawiam sie jakie wrazenie zrobiloby na mnie rozprawiczanie w knajpie przy pomocy palca i na oczach wszystkich - gdybym byla mlodsza... Generalnie sadze ze to sprawa b. delikatna.. I czy chodzi o malzenstwa ´koscielne´? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka I tez pozdrawiam IP: *.ifn-magdeburg.de 31.07.03, 14:06 a z tym pieniadzem- tez macie czego zalowac.. Chyba wiekszosc facetow w malzenstwach hetero najbardziej nienawidzi tej kwestii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: I tez pozdrawiam IP: *.bas.roche.com 31.07.03, 14:11 Ale nie zaskoczylas.. jestesm hetero, jestem mezem i jakos nie mam problemow z tematem pieniedzy.. To zona trzyma kase a ja mam tyle, aby bylo na paliwo i moje potrzeby np papierosy Pozdrawiam Cie Anno serdecznie :) Tom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka NO tak bo IP: *.ifn-magdeburg.de 31.07.03, 14:17 pisze Pan z Francji:)- oj przepraszam to byl zart.. Nie chcialam byc drapiezna.. Niemniej wiekszosc facetow przy piwie z kumplami na ten fakt narzeka.. Mysle ze w wielu krajach jest tak- wystarczy posluchac troche dowcipow..Fakt Francja jest na to troche uczulona.. NO w koncu od lat uskutecznia sie tam rozwody z racji na podatki.. Wcale sie nie dziwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: NO tak bo IP: *.bas.roche.com 31.07.03, 14:20 Zawiode Pania panie Anno... nie mieszkam we Francji i jednie jezdze tam na zakupy..od czasu do czasu.. Pozdrawiam :) Gość portalu: ANka napisał(a): > pisze Pan z Francji:)- oj przepraszam to byl zart.. > Nie chcialam byc drapiezna.. Niemniej wiekszosc facetow > przy piwie z kumplami na ten fakt narzeka.. Mysle ze w > wielu krajach jest tak- wystarczy posluchac troche > dowcipow..Fakt Francja jest na to troche uczulona.. NO w > koncu od lat uskutecznia sie tam rozwody z racji na > podatki.. Wcale sie nie dziwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka NO dobrze IP: *.ifn-magdeburg.de 31.07.03, 14:23 To prosze mnie juz wiecej nie zawodzic.. Ale jest Pan fracophone- nie prawdaz? A to juz podchodzi pod kulture... Niemniej narzekania mezczyzn na tendencje kobiet (zon) do wydawania sa faktem.. W roznych krajach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: NO dobrze IP: *.bas.roche.com 31.07.03, 14:26 Pani Anno (nawiasem wowiac moja zona tez Anna jest :)) Postaram sie z calych sil Pani wiecej nie zawiesc.. A jesli chodzi o francje to lubie ich kuchnie i tyle.. A cala reszta to jest moja proba samodzielnego myslenia i tyle.. I nie trzeba marudzic zonie, ze wydaje za duzo.. wystarczy, ze to ona prowadzi domowa buchalterie, sama wie ile mozna wydac.. pozdrawiam :) Gość portalu: ANka napisał(a): > To prosze mnie juz wiecej nie zawodzic.. Ale jest Pan > fracophone- nie prawdaz? A to juz podchodzi pod kulture... > Niemniej narzekania mezczyzn na tendencje kobiet (zon) do > wydawania sa faktem.. W roznych krajach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Pozdrawiam IP: *.ifn-magdeburg.de 31.07.03, 14:30 Musze zmykac- bardzo mi Pan zaimponowal. Musze czegos nauczyc meza.. No ale podwiazki to Pan kupuje czy zona? Bo czasem troche tego niewiadomego sie przydaje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Pozdrawiam IP: *.bas.roche.com 31.07.03, 14:32 Hmm podwiazek jeszcze nie kupowialismy,ale jest to dobry pomysl.. Milego wieczoru zycze Pani, pani Anno Gość portalu: ANka napisał(a): > Musze zmykac- bardzo mi Pan zaimponowal. Musze czegos > nauczyc meza.. No ale podwiazki to Pan kupuje czy zona? > Bo czasem troche tego niewiadomego sie przydaje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Niekoniecznie IP: *.bas.roche.com 31.07.03, 14:08 Anno przeraza mnie stronniczosc Twojej wypowiedzi.. W kazdej grupie znajduja sie jakies dlupie elementy. I sam fakt bycia homoseksualnym nie robi z czlowieka zwyrodnialca, przestepcy itp.. A tak swoja droga to jaki wplyw na rozwoj dziecka ma widok meza tlukacego zone? Wydaje misie, ze wielu podswiadomie robi znak rownosci miedzy homoseksualnymi zwiazkami a zboczencami wykozystujacymi dzieci.. A to nie jest to samo Gość portalu: ANka napisał(a): > Nie choroba ale w pewnym sensie ´zarazic sie´ mozna. > To kwestia wrazliwej psychiki.. Szerokie horyzonty to > jedno ale za szerokie w kwestii erotyki - z tym bywa > roznie..Ja nie mowie ze kazdy gay nie jest subtelny..To > sprawa indywidualna (chyba) nie mniej widzialam pare > rzeczy u hetero - tez to tak w kwestii tej subtelnosci a > mam juz swoja 30 tke.. Zastanawiam sie jakie wrazenie > zrobiloby na mnie rozprawiczanie w knajpie przy pomocy > palca i na oczach wszystkich - gdybym byla mlodsza... > Generalnie sadze ze to sprawa b. delikatna.. I czy chodzi > o malzenstwa ´koscielne´? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Nic takiego nie mysle IP: *.ifn-magdeburg.de 31.07.03, 14:14 Po prostu obserwuje.. Nie akceptuje ani tluczenia na oczach i nie na oczach ani tego co opisalam za bardzo.. Niemniej cos w tym jest ze na skutek np pewnego typu szkolnictwa w UK z internatami od lat natezenie homoseksualizmu daje sie tam odczuc.. Chyba nie tylko ja to obserwuje...A nie mozna tez powiedziec ze wplyw rodzicow czy opiekunow na dzieci jest zaden. Zwlaszcza w sferze emocjonalnej.. Zwiazki rodzicow czy opiekunow to sfera jak najbardziej emocjonalna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Nic takiego nie mysle IP: *.bas.roche.com 31.07.03, 14:18 Droga Anno Ale to co mowsz jest dowodem na to, ze wiecej sie o tym mow.. a ni eze jest wiecej.. kiedy bylo to temat tabu co wcale nie znaczy, ze homoseksualizmy "powstal" dopiero niedawno. Jedynie informacja o tym jest dostepniejsza niz iles lat temu. Pozdrawiam Tom PS a tak swoja droga to moze inni wezma przyklad z nas i zamiast rzucac w siebie ku*** itp, zaczna rozmawiac.. Gość portalu: ANka napisał(a): > Po prostu obserwuje.. Nie akceptuje ani tluczenia na > oczach i nie na oczach ani tego co opisalam za bardzo.. > Niemniej cos w tym jest ze na skutek np pewnego typu > szkolnictwa w UK z internatami od lat natezenie > homoseksualizmu daje sie tam odczuc.. Chyba nie tylko ja > to obserwuje...A nie mozna tez powiedziec ze wplyw > rodzicow czy opiekunow na dzieci jest zaden. Zwlaszcza w > sferze emocjonalnej.. Zwiazki rodzicow czy opiekunow to > sfera jak najbardziej emocjonalna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Byl i nie bylo IP: *.ifn-magdeburg.de 31.07.03, 14:27 To zalezalo od kultury.. A juz na takiej Nowej Gwinei typy kultur w rozdzieleniu przez uksztaltowanie powierzchni, rozwijaly sie b. roznie.. Byly takie ktore akceptowaly homoseksualizm, byly i inne b. monogamiczne.. a byly i takie gdzie holdowal styl ´czestowania´ gosci zona... Mysle ze rozsadny dystans jest dobry.. A fakt faktem - malzenstwa homo zbyt efektywnie nowych podatnikow nie produkuja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Byl i nie bylo IP: *.bas.roche.com 31.07.03, 14:30 Anno Tak sie sklada, ze homoseksualizm przewijal sie w calej historii europejskiej. Wystarczy przypomniec sobie Rzym. Masz swiata racje mowiac o dystansie.. i wlasnie tego brakuje kierownictwu KK i wielu, wielu jego fanow.. przykaldem niech beda wypowiedzi przesycone slowani, ktorych nie waze sie powtorzyc Pozdrawiam Gość portalu: ANka napisał(a): > To zalezalo od kultury.. A juz na takiej Nowej Gwinei > typy kultur w rozdzieleniu przez uksztaltowanie > powierzchni, rozwijaly sie b. roznie.. Byly takie ktore > akceptowaly homoseksualizm, byly i inne b. monogamiczne.. > a byly i takie gdzie holdowal styl ´czestowania´ gosci > zona... > Mysle ze rozsadny dystans jest dobry.. > A fakt faktem - malzenstwa homo zbyt efektywnie nowych > podatnikow nie produkuja.... Odpowiedz Link Zgłoś
diquial Re: Jest inny problem Tomciu 31.07.03, 15:06 Gość portalu: ANka napisał(a): > Ale wybacz czy zagwarantujesz ze z chlopaka, ktore > zaadoptuje malzenstwo homo- wyrosnie dzieciak hetero? Co za bzdura. Dzieciak ma być homo, bo wychowuje go homopara? To skąd ci wszyscy geje i te wszystkei lesbijki? Jeśli byłoby tak, jak wterdzisz, to powinno też dzialać w drugą stronę, prawda? - czyli dzieciak jest hetero, bo wychowywany przez heteroparę. Tymczasem geje i lesbijki wychowywani są przez heterorodziców - więc zgodnie z Twoją, ANko logiką, nie powinno gejów i lesbijek być... Ale jakoś są, i to dość sporo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Jest inny problem Tomciu IP: *.ifn-magdeburg.de 31.07.03, 15:25 Twierdze ze gdyby nie moda to np populacja kobiet kochajacych kobiety tu w Niemczech bylaby znacznie mniejsza.. Oczywiscie to twierdzenie mozna podwazyc.. Ja nie twierdze ze homoseksualizm nie istnieje i nie pojawia sie troche samoistnie.. Zwierzeta kopuluja nawet z przedmiotami ale nie chodzi o to o czym myslimy.. w wiekszosci przypadkow jest to tez przekazywanie dominacji.. Krotko mowiac ´ustawianie´ przeciwnika.. I nie ma w tym nic niezwyklego.. Niemniej ludzie - tak mi sie przynajmniej wydaje pod wieloma wzgledami maja bogatsza psychike a stad i problemy i wplywy z zewnatrz... Dlatego mam obawy ze dziecko z takiego malzenstwa ma duzo wieksze szanse byc gayem.. Nie mowie ze musi ani ze samoistny homoseksualizm nie istnieje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Jest inny problem Tomciu IP: *.bas.roche.com 31.07.03, 15:32 Anno Homosekualizm nie jest choroba ani dewiacja spoleczna i nie mozna wychowac na geja.. Ja mam wielu znajomych homoseksualistow obu plci i wierz mi to sa calkiem normalni ludzi. Gość portalu: ANka napisał(a): > Twierdze ze gdyby nie moda to np populacja kobiet > kochajacych kobiety tu w Niemczech bylaby znacznie > mniejsza.. Oczywiscie to twierdzenie mozna podwazyc.. > Ja nie twierdze ze homoseksualizm nie istnieje i nie > pojawia sie troche samoistnie.. Zwierzeta kopuluja nawet > z przedmiotami ale nie chodzi o to o czym myslimy.. w > wiekszosci przypadkow jest to tez przekazywanie dominacji.. > Krotko mowiac ´ustawianie´ przeciwnika.. > I nie ma w tym nic niezwyklego.. > Niemniej ludzie - tak mi sie przynajmniej wydaje pod > wieloma wzgledami maja bogatsza psychike a stad i > problemy i wplywy z zewnatrz... > Dlatego mam obawy ze dziecko z takiego malzenstwa ma duzo > wieksze szanse byc gayem.. Nie mowie ze musi ani ze > samoistny homoseksualizm nie istnieje.. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka W tym jednym sie nie zgadzam IP: *.ifn-magdeburg.de 31.07.03, 15:37 Mam po prostu zupelnie inne obserwacje.. Mlodziez chlonie teraz chetnie idealy popu- a najbardziej modna wersja to teraz wlasnie dwie panie.. Wiec tak az dobrze to nie jest.. Ja nie moglabym stwierdzic tego samego...W wielu kulturach ´wychowuje sie´ homoseksualistow wlasnie w taki sposob.. Inaczej nie byloby tez bi.. Nie chodzi o to by tworzyc nad tym pietno choroby.. Sadze ze aktualnie na swiecie problem jest odwrotny.. Ja mam juz np troche dosyc homoseksualizmu pokazywanego przy kazdej najmniejszej okazji, w kinach, na koncertach.. To troche inwazja.. Jestem chyba az za bardzo hetero i stad troche mnie to razi...no ale to moze ja jestem chora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: W tym jednym sie nie zgadzam IP: *.bas.roche.com 31.07.03, 15:43 Anno Wracamy do tego co juz zostalo powiedziane.. To nie jest moda, to jest dostep do informacji i zniszczenie zapor, ktore powodowaly, ze sie nie mowilo o tych tematach. Nigdzie sie nie wychowuje homoseksualistow, tym bardziej, ze oni maja naprawde ciezkie zycie, bo nawet w krajach, gdzie panuje wieksze zrozumienie, znajduja sie ludzie pietnujacy inne orientacje seksualne. A jesli chodzi o bisekualnosc to moze Cie zapewnic, ze nie jest to mode i tez nie choroba. Tak sie sklada, ze mialem zwiazek z kobieta o tej orientacji.. wiec cos na ten temat wiem Pozdrawiam Gość portalu: ANka napisał(a): > Mam po prostu zupelnie inne obserwacje.. Mlodziez chlonie > teraz chetnie idealy popu- a najbardziej modna wersja to > teraz wlasnie dwie panie.. Wiec tak az dobrze to nie jest.. > Ja nie moglabym stwierdzic tego samego...W wielu > kulturach ´wychowuje sie´ homoseksualistow wlasnie w taki > sposob.. Inaczej nie byloby tez bi.. Nie chodzi o to by > tworzyc nad tym pietno choroby.. Sadze ze aktualnie na > swiecie problem jest odwrotny.. Ja mam juz np troche > dosyc homoseksualizmu pokazywanego przy kazdej > najmniejszej okazji, w kinach, na koncertach.. To troche > inwazja.. Jestem chyba az za bardzo hetero i stad troche > mnie to razi...no ale to moze ja jestem chora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ale moda tez jest IP: *.ifn-magdeburg.de 31.07.03, 15:52 NO niech mi Pan tego nie wmawia - blagam.. To widac na kazdym kroku - slepa nie jestem.. Nawet jesli forma buntu to bunt jest glupi.. A co do tych kobiet.. Kobiety wiele potrafia udawac.. Nawet czasem robia to dla Panow aby ich rozbawic.. Tak mysle... I w pewnym sensie b. rozumiem bo raczej nie wyobrazam sobie sytuacji odwrotnej.. Tzn maz zabawia sie z panem zeby sprawic przyjemnosc zonie.. Czy taki stosunek do tej kwestii to tez moje pietnowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Ale moda tez jest IP: *.bas.roche.com 31.07.03, 16:00 Pani Anno Prosze zauwazyc,ze kobieta, ktora "zabawia" sie z inna kobieta dla meza nie bedzie chciala legalizowac zwiazku i ta kobieta. To jest calkiem inna dzialka. Ja tez mieszkam poza Polska i tez widze wiecej niz to widac w Polsce, ale w zyciu nie wpadlbym na to, ze jest to wychowywanie homosekaualistow. A poza tym, nic nam do tego co inni robia w lozku. Pozdrawiam Tom Gość portalu: ANka napisał(a): > NO niech mi Pan tego nie wmawia - blagam.. > To widac na kazdym kroku - slepa nie jestem.. Nawet jesli > forma buntu to bunt jest glupi.. A co do tych kobiet.. > Kobiety wiele potrafia udawac.. Nawet czasem robia to dla > Panow aby ich rozbawic.. Tak mysle... > I w pewnym sensie b. rozumiem bo raczej nie wyobrazam > sobie sytuacji odwrotnej.. Tzn maz zabawia sie z panem > zeby sprawic przyjemnosc zonie.. Czy taki stosunek do tej > kwestii to tez moje pietnowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ja tez nie lubie ogladac kogos innego w lozku IP: *.ifn-magdeburg.de 31.07.03, 16:05 Niemniej mam wrazenie ze np czasem narzuca mi sie pewne ´normy estetyczne´ przez kino, czasem nawet teatr itd.. A swoja droga to juz dawno wiadomo ze to co sie nam pokazuje nie jest bez wplywu na to co robimy.. I tylko o tym caly czas mowie... Ja nie wiem czy zwiazki homo mozna tak gleboko ukryc w relacjach na codzien zeby nie mialy wplywu na dziecko.. Wiec twierdze ze maja - jednak.. w koncu braki w relacjach hetero dzieci tez odczuwaja i mam takie wrazenie ze odbija sie to na ich zyciu emocjonalnym i erotycznym w przyszlosci.. Zreszta na potwierdzenie tej tezy jest wiele badan rowniez ze swiata zwierzat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Chociaz pewno Pan powie IP: *.ifn-magdeburg.de 31.07.03, 16:07 ze zamilowanie do podgladania to tez nie choroba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Chociaz pewno Pan powie IP: *.bas.roche.com 31.07.03, 16:10 Nie mialem na mysli podgladactwa.. niestety odnosze wrazenie, ze nasze stanowiska sa tak odlegle, ze jakaolwiek probo ich zblizenia jest skazana na porazke.. szkoda.. ale takie jest juz zycie.. I tym smutnym wnioskiem koncze i jade do mojego, jakze heteroseksualnego domu Zycze milego wieczoru Tom Gość portalu: ANka napisał(a): > ze zamilowanie do podgladania to tez nie choroba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Niech sie Pan nie zraza.. IP: *.ifn-magdeburg.de 31.07.03, 16:20 Jestem uparta ale nie az tak aby deptac czyjes poglady..Na pewno Kosciol nie powinien miec wplywu na Panstwo w takiej formie.. Ale nie moze Pan oczekiwac by sie wciaz reformowal z racji na mode.. To co mowilam o kulturach to fakt ale niech Pan tez zwroci uwage, ze w roznych kulturach rozne rzeczy byly bardziej lub mniej akceptowane.. Trudno powiedziec co jest wieksza wolnoscia..Ja na pewno nie potepie mojego dziecka jesli przypadkiem wyrosnie na homoseksualiste.. I nie ma na to wplywu ani Kosciol ani w tym przypadku Panstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Jest inny problem Tomciu IP: 62.190.198.* 31.07.03, 17:32 Anciu, A czy Ty gwarantujesz, ze dziecko wychowywane przez pare heteroseksualna nie wyrosnie na geja? Bo ja wolalbym byc wychowywany przez pare mam lub tatusiow, ktorzy sie kochaja, niz przez tradycyjna pare, gdzie ojciec pije wode i obija matke. A jesli bede miec kiedys dzieci, to wszystko mi jedno, jakiej beda orientacji seksualnej (szczerze mowiac, nawet wolalbym miec corke lesbijke). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ja nie gwarantuje ja pytam IP: *.ifn-magdeburg.de 31.07.03, 17:53 I znam efekt dzialania przykladow. To wszystko.. Nie analizuje tutaj dobra i zla.. A warto poczytac dalej a nie tylko jedna wypowiedz.. Zreszta w tej kwestii zgadzam sie z Gabriela... Ja tam wole nianczyc wnuki jesli chce Pan znac moje zdanie w tej kwestii....Na razie mi jeszcze do nich b. daleko - ale co tam....to lepsze niz dom starcow nawet w takiej perspektywie... Odpowiedz Link Zgłoś