16.04.08, 12:18
Jakich najczesciej uzywacie tłuszczów do smarowania pieczywa,a takze do
pieczenia mies?Na czym smazycie placki ziemn. albo nalesniki?Rozne opinie sa
na temat szkodliwosci i zastosowania poszczegolnych tluszczow.Smaze nalesniki
na oleju,do chleba uzywam rodzimej Sniadniowej,a mieso dusze bez tluszczu.
--
Ludzie są smutni,bo nie mają czym pomerdac-FAFIK
Edytor zaawansowany
  • iloneczka27 16.04.08, 12:22
    do smarowania rama, śniadaniowa, czasem maslo
    do smażenia tylko i wylacznie olej, babcia moja smazy na smalcu
    najczesciej..i wracam od niej z bolami watroby:)
    --
    Moje forum Kura domowa:)
  • a_gnieszka0 16.04.08, 13:14
    Do smarowania pieczywa używamy ramy lub flory, dla dzieci masło , do smażenia
    placków, racuchów olej (przeważnie kujawski)mięso piekę w rękawach do pieczenia
    więc tylko troszkę dodaję oleju do marynaty
    --
    Agnieszka, Sebastian(l.10)Kasia(l.6)
  • kavvvka 02.05.08, 14:48
    Identycznie:)
    --
    "Świat jest pełen oziębłości, ponieważ ludzie nie mają odwagi być tak serdecznymi, jakimi są naprawdę."
  • aga-kosa 16.04.08, 18:24
    od 6 lat jesteśmy "optymalni" ,więc masło 82 % śmietana 30% smażone wszystko na
    smalcu, olej z oliwek lub winogron do majonezów i sałatek.
    Bonifrata z Wrocławia w swojej książce dobre życie podał,że do utwardzania
    margaryn niektórzy producenci dodają rtęć / stąd ponoć potem dziury w pamięci/
    Małe dzieci MUSZĄ dostać prawdziwe masło -w innych "tłuszczach" witamina D się
    nie rozpuszcza
    PS Mam dwadzieścia lat temu wycięty woreczek żółciowy i 2/3rzołądka -nie biorę
    żadnych lekarstw
  • zdzisiowa 16.04.08, 18:43
    Niesamowite rzeczy piszesz aga!Kiedys mialam diete Kwasniewskiego,ale wątroba mi
    nawalała.A Ty mowisz,ze po operacji woreczka jesz tak tłusto...
    --
    Ludzie są smutni,bo nie mają czym pomerdac-FAFIK
  • aga-kosa 18.04.08, 12:45
    Staram się nie jadać węglowodanów , a jeśli je jem nie łączę ich z niczym innym
    - np gorzka czekolada jedna w ciągu tygodnia - organizm jest wdzięczny za
    dostarczone składniki,
    odwróciliśmy piramidę żywieniową i już.
    Nie jadamy chleba,makaronów normalnych , ziemniaków po 10-20dkg na tydzień.Jest
    to ogromnie łatwe żywienie jeśli tak odżywia sie cała rodzina .Zainteresowani
    musieli by wejść na forum dla optymalnych /jeszcze nie potrafię przekazać jak
    tam wejść /.
    Badania wykazały /Na AM w Łodzi/,że z tłuszczem wątroba sobie radzi ,/ nadmiar
    wydala /, gorzej z węglowodanami.Z tymi się męczy i później odkłada to na
    ściankach żył
    Czy golonka jest tłusta?...Jak ja się ugotuje to z szynki więcej tłuszczu po
    wierzchu pływa ...A jaka dobra z chrzanem, musztarda , sosem
    śmietanowo-majonezowo- keczupowym i do tego piwsko to gdzie miejsce na
    chleb,bułę czy ziemniaki...aga
  • iloneczka27 18.04.08, 12:57
    poszukam tej diety, ale nie wyobrazam sobie, ze podaje dziecku
    dwuletniemu golonke z chrzanem:)))
    --
    Moje forum Kura domowa:)
  • zdzisiowa 18.04.08, 17:42
    No i robilam ten sam bład-piwo,a piwo to weglowodany,dlatego watroba mnie
    bolała.Ale kazdy organizm inaczej reaguje..Ciekawe tylko,gdzie sie podzial
    Kwasniewski-kiedys bylo o nim glosno,a teraz cisza.
    Iloneczka-a co powiesz na to,ze jak moje chlopaki mialy pol roku to dostawaly do
    obcyckania duuza kosc z golona i to byla radocha?
    --
    Ludzie są smutni,bo nie mają czym pomerdac-FAFIK
  • aga-kosa 19.04.08, 11:54
    Iloneczko,kiedy jeszcze nie wiedziałam o żywieniu optymalnym nasze dzieci np
    przy ognisku same sięgały po pieczoną baraninę ,moja babcia miast gryzaczków
    dawała brzdącowi kość udową z gęsi lub domowego koguta. W Poznaniu w klubie dla
    optymalnych pracuje pani ,która w ciąży była optymalna i teraz razem z dzieckiem
    też.
    Nasze dzieci wyzywały ,że kopiemy sobie łyżką grób, teraz po wynikach już nie
    protestują .Wnuki gdy przyjeżdżają to jadzą to samo co my /dużo naturalnego
    tłuszczu bez chleba / a dzieci albo chleb przywożą albo podjadają psa -bo tylko
    dla niego kupujemy
    Nie do wiary , zjadamy we dwoje 60 jaj tygodniowo aga
  • iloneczka27 16.04.08, 19:16
    matko kochana umarłabym chyba albo pękła - nie lubie tłusto!!! a tu
    smalec:(
    --
    Moje forum Kura domowa:)
  • rosannamarianna 21.04.08, 06:19
    Do smarowania -ramę, do smażenia np.naleśników - olej a do sałatek -
    oliwę z oliwek.
    Jak przeczytałam o tych 60 jajach zjadanych przez dwie osoby to
    odezwał się mój pęcherzyk żółciowy i chyba jednak pójdę na tę
    operację...
  • iloneczka27 03.05.08, 09:33
    niedawno mialam spotkanie z doradca zywieniowym i powiem, ze jest
    ona przerazona ta dieta kwasniewskiego, 15 jaj na bekonie to nie
    dla mnie:))) a juz napewno nie dla 7 letniego dziecka:)
    --
    Moje forum Kura domowa:)
  • aga-kosa 01.05.08, 10:47
    przeczytaj o mitach z cholesterolem na //optymalni.org. pl / w majowym numerze

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.