Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Kobieta   Lobbystki   Lobby Małobiuściastych :)   Gossard s...

Gossard superboost satin ogólne wrażenie

Autor: kaczencja 24.06.08, 14:43
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Mam Gossarda Superboost Secret w rozmiarze 65D, który fiszbinowo jest dla mnie ok, ale miseczki są już za małe. Ostatnio mierzyłam więc Gossarda w rozmiarze 65DD, tym razem model Superboost Satin. Fiszbiny już dużo szersze - celowały w stronę pleców. Sam stanik na mnie wydał się pancerny, jakiś taki zabudowany, mimo iż jest to przecież mocno wycięty plunge. Stanik nie jest całkiem sztywny, ale jednak warstwa miseczki jest dość gruba. Według mnie nie jest to model na małe biusty - co z tego, że zbierze piersi z boków do środka, jeśli profil będzie w nim bardziej płaski niż w miękkim biustonoszu? A przy małym biuście efekt dołeczka raczej nie wystąpi - przynajmniej nie w dobrym rozmiarze. Zastanawiam się, jak bardzo za małe staniki muszą mieć na sobie modelki prezentujące ten model, by wyglądał na ich szczupłych ciałach jak mały, filigranowy plunge. W rzeczywistości nie jest ani mały, ani filigranowy - owszem, ładny i estetycznie wykonany, ale aby osiągnąć w nim efekt zamierzony, czyli dolinkę, kreskę, cokolwiek w ten deseń, uważam, że trzeba by ubrać ten model za mały o 2 rozmiary. Oczywiście wtedy wraz z dołeczkiem otrzymamy seksi buły, ale sądzę, że usztywniany zbieracz o kroju plunge to właśnie stanik do tego służący - do dolinkowania poprzez zamałość i bułkowanie, przynajmniej na małych biustach - i szczerze powiem, że im więcej wiem na temat prawidłowego rozmiaru i dobrych biustonoszy, tym mniej mi się podoba taki efekt obfitości wylewającej się ze sztywnych miseczek. Być może na większym biuście łatwiej byłoby uzyskać zadowalający efekt przy właściwym rozmiarze. Być może przy pełnej figurze właściwy rozmiar nie wyglądałby pancernie. Małym biustom jednak nie polecam za bardzo tego modelu - w porównaniu z nim Superboost Secret wydawał mi się delikatniejszy i przede wszystkim mniej pancerny.

Superboost Satin w teoretycznie dobrym na mnie rozmiarze "zasłaniał" biust sztywnymi, muszelkowatymi miseczkami, nie zbierał tak jak powinien, a właściwie nie zbierał ani trochę - ot, zebrał co miał zabrać spod pach i zmagazynował to jakby w bokach miseczek, zamiast wypchnąć do przodu. Oczywiście można przypuszczać, że był to też efekt za szerokich fiszbin. Warto zwrócić uwagę na obwód w tym staniku, który wydaje mi się luźniejszy niż w Superboost Secret. Plus za odpinane ramiączka i estetykę wykonania - minus za pancerność (miseczki mogłyby być znacznie cieńsze, gruba podszewka to nie jest dobry pomysł).

Ogólnie - średnio i dużobiuściaste (oczywiście te mieszczące się w rozmiarówkę Gossarda, która jak wiadomo nie jest bardzo rozbudowana) mogłyby wyglądać dobrze w tym modelu we właściwym rozmiarze. Małobiuściastym nie polecam.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.