Witam. Bardzo proszę o pomoc w dobraniu odpowiedniego stanika dla mnie, bo sama nie wiem, czy noszę dobry, czy też nie.
Oto moje wymiary:
* obwód pod biustem- 77/76 cm
* obwód w biuście- 92/ 93 cm, tak pół na pół.;)
Dość wysoki obwód pod biustem wynika nie tyle z uwarunkowań genetycznych i postury, ponieważ jestem szczupła, a raczej z powodu uprawiania można by rzec wyczynowo tenisa ziemnego.;)
Do tej pory nosiłam staniki w rozmiarze 70B, 70C, w większości były to staniki usztywiane, chociaż znalazłoby się kilka miękkich. W niektórych 70B ponad górną linią stanika robiły mi się tzw. buły, co prawda niewielkie,ale jednak. Co do 70C jakichś większych zastrzeżeń nie miałam.;)
Muszę dodać, że jedną pierś mam mniejszą od drugiej o jakieś pół/ 3/4 rozmiaru, chociaż myślę, że to się ureguluję [ jeszcze się rozwijam ].
Mam nadzieję, że uda się Wam mi pomoć i wreszcie będę mogła cieszyć się dobrze dobranym biustonoszem.;) Pozdrawiam.
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.