Re: Z jaką agencja wyjechać.
Autor: Gość: Aga
IP: *.superkabel.de
23.11.11, 10:49
Z którąkolwiek byś nie wyjechała, podejrzewam, że zarobisz mniej pieniążków. Mnie ostatnio zainteresowała Aterima. Gdy rozmawiałam z paniami z biura, to kładły duży nacisk na znajomość języka niemieckiego. Im wyższa, tym więcej zarabiasz. Twierdzą, że dla pań z dobrą znajomością języka zarobki kształtują się od 1000 euro wzywyż. Jak jest naprawdę, trudno mi powiedzieć. Na ich stronie znajdziesz również oferty pracy, tzn. mniej więcej co należy do twoich obowiązków, i ile zarabiasz przy konkretnym pacjencie. Nie jest ich niestety dużo... No i niestety Aterima również oferuje umowę zlecenie. Dodatkowo, gdy pytałam się ich o zwrot kosztów, podróży, twierdzili że zwracają do ustalonej wysokości, niestety nie pamiętam, ile już tego było. Myślę, że zawsze warto zadzwonić. Chociaż jakoś mało w necie opinii o Aterimie.. Jeżeli chodzi o Promedice, fakt, zawsze płacą na czas. Niestety to i owo - jak dla mnie np. wysokość zarobków pozostawia wiele do życzenia. Plus: w całości finansują twój przejazd. Na twoim miejscu skontaktowałabym się z kilkoma agencjami, przeszła te ich śmieszne testy językowe i zobaczyła, co oferują. Dopóki nie podpiszesz umowy, jest ona niewiążąca, więc w każdym momencie możesz zrezygnować i wybrać ofertę najlepszą. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia :)