Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Polonia   Diaspora Polska w Niemczech   Ja, u siebie w domu p...

Ja, u siebie w domu pielęgnuję stare, dobre nawyki

Autor: donnerbalken 19.11.09, 08:10
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany

Nierozwiązane problemy ludzkości często mnie po nocach nawiedzają i nie pozwalają spać.

W takich nocach przypomina mnie się moja szczęśliwa młodość.

PeGeRowcy w okolicy nie byli w stanie własnymi siłami uporać się z klęską urodzaju ziemniaków.

Musieliśmy my, aktyw ZMSu zakasać rękawy i wyruszyć z solidarną pomocą na wieś:

Fajnie było...

Późnym wieczorem, po skończonej misji ziemniaczanej siedzieliśmy wszyscy razem w wiejskiej świetlicy, kulturalnym ośrodkiem nowej socjalistycznej wsi polskiej i wspominaliśmy wzorowe wykonanie planu.

Prawdziwym kulturalnym wydarzeniem było odwiedzanie świetlicowego wychodka daleko na podwórzu.

Tak się w nim zahartowałem, że obecnie żadna grypa, ani świńska, ani ptasia mnie się nie czepiają.

Z litością spoglądam na dzisiejsze nieszczęśliwe pokolenie, zmuszone odwiedzać wychodki ze stali nierdzewnej, całkowicie wyjałowione i sterylne.

Co z nich wyrośnie?

Same mięczaki, które przy pierwszym powiewie grypy z azjatyckich stepów trupem padną...

Ja, u siebie w domu pielęgnuję stare, dobre nawyki nabyte na misjach PeGeRowskich....

Żaden DOMESTOS w moim mieszkaniu!

W moim wychodku mam taki biotop dla bezlitośnie tępionych kreatur Bożych.

Pan Bóg na pewno sobie coś pomyślał, gdy je stwarzał...

Ein Herz für Kakalaken!

--
You are welcome here
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.