Mam taki problem. Probuje przetlumaczyc kawalek manuala do programu 3D. Wiem o co chodzi a slow mi brak :-)
Create Swept Volume : Allows user to create a swept volume by sweeping a cross-sectional curve along rail curves. The user can choose from a palette of different cross-sectional curve types.
Tworzenie Objętości Omiotu: Pozwala użytkownikowi na tworzenie omiatanej objętości przez skanowanie krzywej przekroju poprzecznego wzdłuż krzywych profilowych. Użytkownik ma do wyboru paletę różnych typów krzywych przekrojów poprzecznych.
Ten "omiot" mie dobija! Najciekawsze jest to, ze terminy "a sweep / to sweep" uzywam w pracy na codzien (ale nie grafika tylko IT :-) ). Jednak bladego pojecia nie mam jak to ujac po polsku. I czy istnieje cos zgrabnego na "a rail curve"? Krzywa profilowa, brzegowa, krawędziowa???
cheers
--
Ideałem dla starożytnych sceptyków był mędrzec, który uznaje, że nie wie, czy jest prawda, czy jej nie ma, ale nie przeszkadza mu to w jej poszukiwaniu.
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.