Gazeta.pl   Forum   Towarzyskie   Na luzie   Wytrzymac i nie przedobrzyc

Komentarze do artykułu

Dieta doktora Kwaśniewskiego

Dieta optymalna - tak mówią o niej jej zwolennicy. Niebezpieczna, bo zbyt tłusta - kontrargumentują przeciwnicy. Dieta stworzono ponad 30 lat temu przez Jana Kwaśniewskiego nadal budzi emocje.

Wytrzymac i nie przedobrzyc

Autor: Gość: Marek IP: *.cust.tele2.de 30.04.09, 02:47
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Odzywiam sie mniej-wiecej optymalnie, ale nie wiem czy to dieta dla kazdego. Osobiscie nigdy za bardzo nie lubiłem słodyczy i zawsze jadłem tłusto, tak ze przejscie na diete optymalna nie było problemem. Ale jezeli ktos tłuszczem sie wrecz brzydzi i nie potrafi sie do niego przekonac, to pewnie na tej diecie szczesliwy nie bedzie.

Druga wazna sprawa: Pewna ilosc weglowodanow jest konieczna. Kto zupełnie z nich rezygnuje, temu bedzie ich juz po krotkim czasie brakowało - i prawdopodobnie porzuci diete. Niepotrzebnie. Bo nie o to chodzi zeby zupełnie nie jesc chleba, tylko mniej.

I kwestia białka: Pamietajmy, to dieta tłuszczowa, nie białkowa. Za duzo białka moze powodowac choroby. Tzn. tu znowu z umiarem: Białko oczuywiscie jest konieczne. Ale nie zastepujmy weglowodanow białkiem, zastepujmy je tłuszczem.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Gry online
Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.