Witam.
Biorę udział w konkursie o EuroStaż dlatego przydałaby mi się drobna pomoc forumowiczów :)
Temat mojej pracy to:
Właśnie rozpoczął się drugi etap konkursu EuroStaż.
Wyobraź sobie, że jesteś nowo wybranym Przewodniczącym Parlamentu Europejskiego. Jednym z Twoich pierwszych obowiązków będzie wygłoszenie przemówienia inauguracyjnego przed Parlamentem Europejskim.
Przygotuj treść przemówienia. Postaraj się przedstawić w nim ważne z Twojego punktu widzenia problemy i wyzwania, przed którymi stoi dziś Unia Europejska. Określ swoje priorytety w rozpoczynającej się kadencji. Spróbuj nakreślić kierunek działania. Nie zapomnij o zaakcentowaniu wartości ważnych dla Wspólnoty (np. solidarność, demokracja, prawa człowieka).
Jeśli ktoś z Was mógłby wyrazić swoje zdanie w tych kwestiach byłabym bardzo wdzięczna. Może coś pominęłam w mojej pracy i mogłabym dodać do niej dodatkowe zagadnienia :)
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.