witam
mam problem taki iż na cały blok mamy 1 licznik gazu i przez cały rok niby płaci się tyle samo,
lecz problem polega na tym iz połowa mieszkań jest AMD-u a połowa wykupiona na własność.
ci którzy mają wykupione mieszkania od lat płaca tyle samo za czynsz czyli ok 300-400 zł,
mi w od kiedy tam mieszkam czynsz wzrósł do ponad 800 zł.
ale największy problem jest taki że ci którzy maja wykupione mieszkania nie liczą się z gazem i używają ile wlezie nie oszczędzając, lecz niestety co pół roku osobą które nie mają wykupionych mieszkań przychodzi dopłata za gaz czyli po ok 2500 zł!! i dostają ją tylko my a z wykupionymi mieszkaniami nic nie dostają. A w domu nas nie ma od rana do nocy i prawie z gazu nie korzystamy
I całe moje pytanie polega na tym że spółdzielnia mieszkaniowa nie chce się zgodzić na osobne liczniki ponieważ jeżeli do mieszkań musieli sami sobie płacić i nie będzie tak przyjemnie.
czy spółdzielnia mieszkaniowa może zabronić zamontować licznik bo ADM mówi ze to nie jego sprawa i trzeba z spółdzielnia rozmawiać.
pozdrawiam :)
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.