przygarnąłem kotkę 3 letnią. Kotka zawsze była dziwna. W ogolę nie lubi się przytulać ani nic z tych rzeczy i to od początku jak ja mam.Kiedy ktoś z domowników chce ją wziąć na ręce reaguje agresywne drapiąc twarz i syczy wyrywając się. Myślałem do tej pory ze to jej dziwny charakter ze tak ma..Ostatnio zauważyłem ze mój kot kiedy leży a ja dotykam go delikatnie palcem w okolicach ogona jego skóra zaczyna falować (trząś się) i kot od razu
ode mnie odchodzi jak tak robię. Czasem wieczorem, w czasie snu kot nagle zrywa się z posłania zaczyna miauczeć i sprawia wrażenie wystraszonego po czym wraca spokojnie na miejsce i dalej zasypia. Spotkaliście się z takim zjawiskiem? Co to może być? Inne rzeczy które zaobserwowałem:
- nasilona agresja
- nadwrażliwość na lekki dotyk tylnych partii ciała w okolicach ogona ;
-nagle i częste wylizywanie okolic ogona i grzbietu ;
- głośne miauczenie bieganie i chowanie się w ciemnych miejscach
- „szkliste” rozszerzone źrenicę
- bardzo długie spanie
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.