Gazeta.pl   Forum   Zwierzęta   Weterynaria   Alergia pokarmowa u kotki

Alergia pokarmowa u kotki

Autor: mrowae 05.01.12, 23:06
Witam
wlasnie pare minut temu natknelam sie na watek o alergi pokarmowej sprzed jakis 4 lat.
A objawy jak u mojej Zosieni, nagle majac kolo roku zaczela sie drapac w okolicy pyszczka, brodka i boki. I co myslelam ze moze to przez ruje i stres ale po anytbiotykach przeszzlo, ale nie moglam sie dogadac z wetem a ona w sumie mamla co 3 tygodnie ruje to sie tak bardzo nie drapala.
Po sterylizacji dostala normalnie antybioty i tez pomoglo wloski na pyszczku odrosly... a z a 3 tygodnie powtorka.
Wtedy dostala antybiotyk i stedrdy z zastrzyku i tabletki ze sterydami o malym sterzeniu, ze moze stres ... i powoli jej bedzie przechiodzic i bedzi mozna odstawic leki... ale tym rzem antybiotyk pomogl na 3 dni a leki troche przytlumily ale nie bylo zbyt duzej poprawy.
Wiec nio Royal Canin skoro napewno alergia a ni stres i masakra.
Rozdrapala bardzo mocno pyszczek przez swieta i znowy do weta a ty chuba antybiotyk juz poprostu nie dziala.
Ogolnie badana byla na pasozyty uszne-uszy czyste, grzybica - w UV nic nie widac, zeskrobina x2 nie wykazala nic. W pn zrobiona biopsja skory i mam nadzieje ze cos sie wyjasni.
Tylko zastananwiam se czy Royal Canin Hypoallegic byl dobrym pomyslem czy moze on sam ja nie uczula dododakow (bo napewno sie nie poleprza a jest gorzej jak jest na niej).
A i tak jak przeczytalam w jakism poscie komentaz lekarza ze 'biale kotki w latki' czesciej tak maja... to przeciez bez sensu ale zosia jest biala latki.
Powalczymy dalej ale moze ktos ma jakas rade czy pomysl co to moze byc i czy Royal Canin to dobry pomysl. Lapki opaadaja wiec dzikuje za jakiekowliek wskazowki.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.