• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

Problemy z odpalaniem Dodaj do ulubionych

  • 26.12.09, 18:16
    Halo. Dobry wieczór Państwu w świąteczny wieczór. Astra II, są
    niejakie kłopociki z odpalaniem silnika. Nie wiem jaki wpływ ma tu
    temperatura ostatnich poranków... To nie akumulator, na 100%.
    Rozrusznik kręci z pewnym wysiłkiem przy zimnym silniku (1,6 8v). Na
    końcu akcji, tuż przed zapaleniem, pojawia się na ułamek sekundy
    słyszalne wrażenie "tarcia", "zgrzytu" czy czegoś podobnego na ten
    kształt:-)
    Pozdrawiam Państwa serdecznie, życzę wspaniałego dokończenia Świąt.
    Walek
    Edytor zaawansowany
    • 27.12.09, 18:55
      Moja rada to przy takich objawach lepiej nie staraj się go odpalać.
      Prawdopodobnie może to być coś z rozrządem, ale może się myle.
      • 27.12.09, 20:45
        Rozrząd był wymieniony. Rozrusznik? Kable? Paliwo? Lałem ostatnio na
        Carrefour najpodlejszą zupę...
        Walek
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.