Pytanie do osób, które czytały te książki i znają się na temacie - na ile opisy uzbrojenia i jego klasy oraz skuteczności z tej książki odzwierciedlają stan faktyczny? Czy na serio nasze współczesne uzbrojenie jest w porządku (mówię np. o czołgach Twardy, armatohaubicach Krab - chociaż to chyba raczej ciężko zaliczyć do uzbrojenia, bo zdaje się, że za dużo ich nie mamy itd.)? Czy ten sprzęt ma coś do "powiedzenia" jedynie w porównaniu z bronią rodem z II wojny światowej, jak w tych książkach, czy też jest w porządku nawet jak na współczesne czasy?
Przeczytałem (czy raczej przesłuchałem, bo jako audiobooki) te książki i bardzo mi się spodobały i mnie wciągnęły. Pytanie tylko, czy nie wynika to czasami jedynie z faktu, że tak naprawdę jestem laikiem w sprawach wojskowych :-)
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.