Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Mazowieckie   Warszawa   Szkoła i studia   Opinie na tema...

Opinie na temat szkół integracyjnych w Warszawie!!

Autor: apasionata2000 27.12.11, 22:22
Witam. Jestem matką 11-letniej dziewczynki, która ma lekki stopień niepełnosprawności umysłowej, orzeczenie o nauczaniu specjalnym, oraz zespół zaburzeń,które są nadal nie do końca zdefiniowane :( Tak jak wielu z Was mam ten sam problem, odpowiednia szkoła... Obecnie Stella jest w klasie integracyjnej w szkole podst. nr 25 w Olsztynie ( NIE POLECAM!!!!) , niestety szkoła ta nie jest przygotowana odpowiednio ( pani dyrektor sugeruje szkołę specjalną lub nauczanie indywidualne- p.doktor stwierdziła,że nie ma takiej potrzeby i nawet nie jest to wskazane; p. dyr.powiedziała mi wprost ,że szkoła nastawia się bardziej na integrację ruchową,bo łatwiej im zamontować windę niż ciągle szkolić personel !!!; pan pedagog straszy mnie policją, bo rzekomo dziecko jest agresywne- czego również nie stwierdzili specjaliści, a wręcz zdziwili się brakiem wiedzy pana pedagoga-obecnie córka jest na obserwacji i diagnozie w szpitalu;pani psycholog szkolna stwierdziła,że nie ma odpowiedniego przygotowania do pracy z dziećmi "takimi jak moja córka" więc umywa ręce (dosłownie) od współpracy; nauczyciel wspomagający powiedział,że dziecko radzi sobie dobrze co potwierdza się w ocenach, które dostaje, jedynie ma problemy z koncentracją, co wynika z zaburzeń; pani wychowawczyni "żyje w innym świecie" "olewając" to wszystko.... Ja byłam już u Rzecznika Praw Dziecka, który kazał mi walczyć o dziecko, tylko,że sama ze szkołą walczyć....tracę już wiarę we wszystko :( Zdecydowałam się na zmianę szkoły i miejsca zamieszkania na Warszawę, dlatego PROSZĘ o Wasze opinie na temat szkół integracyjnych,które skupiają się na chorych dzieciach, nie tylko ruchowo.... które są w miarę małe, bezpieczne i, w których nie trzeba "uczyć się razem z dzieckiem", tak jak to było w ostatnich miesiącach w szkole w Olsztynie :( jakakolwiek rada, pomoc...będę wdzięczna :)
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.