Jako kosmita powiadam Wam:
ast
Krążąc po orbicie w czasie chłodnej pory roku mój termowizjer zarejestrował zadziwiający kontrast: na tle góry jasnej ciemny gród. Z zaciekawienia włączyłem zbliżenie obiektu .... a tu istne cuda !
"Ciemny naród" chce obalić świetlanego przywódcę ...
Jaskrawa postać przywódcy biega do ubranych w czarne stroje ...
Czarne myśli jasnego przywódcy zamieniane na "wybielony" wizerunek autopromocji - oczerniają "białe dusze" myślących inaczej...
Jasna postać chodzi "na kolanach" do innych tzw. "czarnych"...
Kiedy już straciłem orientację co jest grane włączyłem podsłuch: jasną postać wyzywają od czarnych "nielotów"; od "nierobów" a widać go na każdej fotce (nawet na tle gwiazdozbioru "wielki wóz" a pod domkiem z windą stoi jakiś zabytkowy automobil)...
Kiedy kompletnie się pogubiłem w tych kontrastach oddałem sprawę do sądu - pozwałem swoje myśli i poglądy; bo przy demokracji tylko sądy mogą ustalić co jest białe (jasne) lub czarne (ciemne)!
Aha ! Wcześniej ustalono, że tylko "lud" może być ciemny !!!! ?
A nie mówiłem, że dzieją sie cuda.....
"Sąd tu, sąd tam
a ja wszystkich w ... mam
Ja nie płacę
płaci lud
nic nie stracę !
Czyż nie cud ?"
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.