Re: Internauci zaszkodzili Galerii Jurajskiej?
Autor:
Gość: Michal S.
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
20.11.09, 21:46
Problemem jest szczególnie forum Gazety Wyborczej. Dobrze, że tak się stało i trafiło to akurat na potężnego gracza (GTC). Mam nadzieję, że oni wreszcie zrobią porządek.
Kilka lat temu moja firma padła ofiarą takiego ataku i to właśnie na forum Gazety Wyborczej. Wiedziałem, że pomówienia są nieprawdziwe i formułowane przez konkurencję. Pojawiały się opisy, zdarzenia totalnie wyssane z palca. Bywało, że ktoś pisał o usługach-towarach, które nie mogły być u nas wykonywane-kupowane, bo po prostu nigdy nie mieliśmy ich w ofercie. Próby skontaktowania się poprzez forum z autorami wpisów, kończyły się na niczym. Dzwoniąc do siedziby gazety, otrzymywaliśmy odpowiedź, że nie można tego skasować, bo po prostu nie można. (to jakiś żart - każde forum można moderować)
Okazało się jednak, że jak się chce, to można wszystko skasować. Jeden z moich znajomych ostatnio organizował spotkanie rady dzielnicy stare miasto. Podkreślić warto, że jest to działalność społeczna dla której trzeba poświęcać własny czas, a czasami i środki.
Ten właśnie znajomy umieścił na forum gazety zaproszenie dla mieszkańców dzielnicy. Po trzech godzinach zaproszenie znikło z forum gazety.
Więc da się skasować, czy nie ?
Szkoda tylko, że tak traktuje się ruch społeczny.
Oczywiście zaraz skontaktował się z dziennikarzem dyżurnym, który nie potrafił wytłumaczyć, co się stało. To co mógł zrobić, to zaproponował, by zaproszenie umieścić ponownie.
Moim zdaniem na forum można dyskutować. Natomiast wszelkiego rodzaju pomówienia winny być kasowane przez administratorów.