Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Śląskie   Częstochowa   Częstochowa   Re: Młodzi powiedzi...

Komentarze do artykułu

Młodzi powiedzieli prezydentowi: dość

Tadeusz Wrona nie rozumiał potrzeb młodych częstochowian, więc młodzi ludzie poszli na referendum - twierdzi socjolog. Niewykluczone, że to właśnie ich głosy zadecydowały o odwołaniu prezydenta

Re: Młodzi powiedzieli prezydentowi: dość

Autor: Gość: dziad IP: *.net.stream.pl 20.11.09, 23:30
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Jestem w wieku podobnym do "zetjanusz" ale dla mnie idee "tamtego zrywu" nadal pozostały tak samo ważne ( i niestety prawie tak samo aktualne ). Przykro jest skonstatować, iż klika wyrafinowanych cwaniaków ( pod sztandarami praw obywatelskich ) wspięła się na stołki "na plecach" zdeterminowanych ideowców moszcząc sobie wygodne gniazdka; sprzedajac swoje przekonania za przysłowiowe 30 srebrników zaprzedali się "złotemu cielcowi". Zapomnieli o "całej reszcie", która obdarzyła ich zaufaniem - oszukali społeczeństwo i dopuścili do rozplenienia się wszelkich patologii i kryminogennych "układzików".

Chociaż jednoznacznie odciąłem się od tych "nieomylnych" i "niezatapialnych" moim moralnym obowiązkiem jest przeprosić ( mimo wszystko wspaniałą samodzielnie myślącą młodzież ) za tych wszystkich "moralnych i etycznych bankrutów" śmigających luksusowymi brykami "full-wypas".
Moja wspaniała babcia określała takich pętaków "szumowinami wypływajacymi przy warzeniu konfitur" (odniesienie do przemian ustrojowych).

Stąd moje przeprosiny i wsparcie moralne na trudne czasy.

"NIE LĘKAJCIE SIĘ" mawiał największy autorytet XX wieku J P II.
Nie bójcie się klarownie wyrażać swoich poglądów, pragnień i marzeń - mając jednak na uwadze, że nikt Wam nie pomoże ich zrealizować.
"Róbmy swoje". Jeżeli każdy będzie robił co do niego należy - będzie lepiej a z czasem nawet dobrze !

Wprawdzie "hydra miewa siedem głów" obcinając jedną - pokazaliście "sprzedawczykom"; "handlarzom dusz"; pętakom i innej maści podłym ludzikom ( wszelkim Molier'owskim kreaturom ) swój "lwi pazur".

TAK TRZYMAĆ !!!

dziad ale w ostrogach !

Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.