Dodaj do ulubionych

Chleb z piekarni Pana Musiorskiego

04.10.10, 19:23
Już od pewnego czasu kupiony chleb z piekarni Musiorskiego po 3-ch dniach jest w środku zielony. Jest to nieprawdopodobne co się stało z tym pieczywem od piekarza z takimi rodzinnymi tradycjami. Dawniej mógł się wysuszyć, teraz po 2, 3-ch dniach jest dość miękki ale z pleśnią. Pani w sklepie chciała mi wmówić, ze go źle przechowuję..... Przechowuję go niezmiennie od zawsze w ten sam sposób, więc coś chyba nie tak.Problem ten zgłaszałam w sklepie przy
ul. Zamenhoffa. Szkoda że Ci dotąd najlepsi schodzą na ...
Edytor zaawansowany
  • Gość: m IP: *.116.125.10.tvksmp.pl 04.10.10, 22:07
    Równiez przez długi czas kupowałam u M&M, a teraz Janowski chlebek bo nie jest taki ciemny jak MM no i też dłużej poleżeć może.
  • Gość: angrusz1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 23:02
    Kasa, kasa kasa w oczach no i ... brak fachowców .
    Dawniej to fachowiec na smak i węch określał czy ciasto już gotowe a wzrokiem czy można już wyjmować chleb z pieca - pieca opalanego węglem . Węgiel się palił w piecu , potem się go wygarniało i wkładało do pieca , najpierw tego na ( górze ) a potem do tego na dole .

    A doświadczenie przekazywano z ojca na syna np Henryk G Romanowi G .
    Teraz maszyny , komputery i ulepszacze a chleb pleśnieje .
  • Gość: hjkgkj IP: 62.180.140.* 05.10.10, 08:32
    Pieczywo narawde zrobiło się gorsze. Mnie akurat nigdy nie spleśniał, ale na Błesznie, ciągle sprzedają odgrzewany chleb, szczególnie w poniedziałku, bo chyba podgrzewają ten co został z soboty. jak można, przecież wystarczy spojrzec na chleb i się widzi, że skórka nie popekana, tylko taka gładziudka.
    Przerzuciłam sie teraz na chleb z piekarni Olsztyn. naprawde polecam, ale jedyny jego mankament, to to, że szybko czerstwieje.
  • 05.10.10, 13:46
    A ja jak na razie nadal zaopatruję się w chleb od M&M i w zasadzie jakiejś szczególnej różnicy nie zauważyłem.
    Podpowiada mi tu moja lepsza połowa, że są dwie piekarnie Musiorskiego. Ojca i syna.
    Może tu jest coś na rzeczy?!
    Poza tym, należało by zwrócić uwagę, czy aby nie zakaziliśmy sobie naczynia do przechowywania pieczywa zarodnikami pleśni/grzybów.
    Proponuję odkazić, - znaczy dobrze umyć oraz zdezynfekować/wysuszyć naczynie w którym pieczywo przechowywujemy i zobaczyć , co dalej.
    Latoś dosyć mokre jest a więc i warunki do rozwoju grzybów plesniowych jak by doskonałe i czasem może to nie być wina męczybuły.
    Dyziobiologiczniezainteresowany.
  • 05.10.10, 15:14
    Tak to jest jak do chleba daje sie stary chleb i nie tylko, mam wrażenie ze on idzie juz na ilość a nie na jakość.
  • Gość: staraalejara40 IP: *.net.stream.pl 05.10.10, 21:24
    W dupach wam sie przewraca ale juz niedlugo jak wam glod w oczy zajrzy to z sentymentem wspomnicie chleb gigant z spolemowskiej piekarni odswiezany przez polewnie woda i odgrzewany w piekarniku.
  • Gość: medalik IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.10, 21:47
    Stara, chamska babo. To prawda że ten chleb coraz gorszy i droższy.
  • Gość: Niewodniczański IP: *.apus-net.pl 05.10.10, 22:54
    .........tak mawiała Marysia. Coś dawno jej tu nie było?
  • Gość: Karol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.10, 16:59
    to prawda ze chleb od Musiorskiego nie nadaje sie do spozycia.Jesl chodzi o prawde to wlasnie chleb gigant-spolemowski jest wlasnie najlepszy,-i wlasnie ten chleb jest bez polepszaczy a nie musiorskiego.Nastepna sprawa jesli chodzi o osoby zatrudnione wlasnie u P.Musiorskiego w okraglaku na 1 pietrze u Jagielonczykow obsluga okropna pani w okularach jaka wielka -taka glupia.niegrzeczna,ordynarna,chamska.Z najlepsza obsluga jaka sie spotkalam to przy Spolem na 1Maja
  • Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.10, 20:42
    ja kupuję "chleb jurajski" ze Społem
  • Gość: milo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 21:06
    pan Henryk G. przekazaL synowi Markowi G. a p.Leon G. corce Annie.
  • Gość: zło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 17:31
    mąka zdrożała 80%!!!!!! - więc piekarze, zeby gwałtownie nie podnosić cen, kupują mąke gorszej jakosci, jak również gorszej jakości polepszacze - czytaj tańsze, ot i cała tajemnica
  • Gość: Marycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 14:48
    Nie wybrzdzać !!!!!!!!!! Nikt wam nie karze go kupować!!!!!!!! tyle jest innych piekarni albo...... samemu sobie upiec i jeść przez cały tydzień!!!!!!! ZDROWIEJ I TANIEJ . pozdrowionka dla leniwych
  • Gość: zawsze-inna IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.10, 17:06
    tyle jest piekarni...hmmm
    zapomnialas dodac,że co jedna to lepsza.
  • Gość: juska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 14:54
    Jak dobry chleb, to trzeba poszukać dobrej piekarni.Ja znalazłam na Promenadzie piekarnie Dzimiński ( koło piekarni Olsztyn). Chleb tańszy niż inne, nie czerstwieje ani nie kwaśnieje przez dłuższy okres czasu. W smaku sięga do tego sprzed wielu lat. Piekarnia Borowno-polecam, podobno na Jagielończykach też mają stoisko.
  • Gość: c.c IP: *.prenet.pl 08.12.10, 15:43
    na pewno dzimiński ???
  • Gość: ewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 08:17
    odgrzewają nie tylko chleb, ale też bułki słodkie :(. Szczególnie na Wyczerpach w budce, a w śródmieściu (Waszyngtona) też kilka razy kupiłam "wczorajsze". Dlaczego mamy płacić za towar nie pierwszej jakości???
  • Gość: gość IP: 46.113.222.* 09.12.10, 10:42
    Racja Marycha w du..ch im sie poprzewracało ja tam kazałem mojej kobicie piec chleb i piecze , po prostu pycha!!!!!! Wiem co jem i wszyscy zadowoleni.
  • Gość: gosc IP: 192.168.0.* 09.12.10, 21:14
    Hm?
  • Gość: Gosc IP: 192.168.0.* 09.12.10, 21:21
    Hm?
  • Gość: gosc IP: 192.168.0.* 10.12.10, 12:39
    Uf!
  • Gość: nn IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.10, 13:13
    a ja tam jadam i nic nie gadam . co ja nie zjem to byk zje kupcie sobie byka .. nie je tylko tych bardzo sztucznych.kiedy powstala budka pana m kupowalem jeden u m usiorskiego a drugi u konkurencji raz i tylko raz przegral Musiorski z pikarnia z prowincji ale byk byl stamtad i moze dlatego a tak to zawsze piee irwszy zjadal chleb pana m teraz na swieta pojade na prowincije i przejde sie wczesniej po piekarniach w czestochowie aby kazda piekarnia dala mi na testyswoj wyrob i ranking na nowy rok opublikuje . Wszystko bedzie ze swiadkami,ktora nie da opublikuje przedswietami i
  • Gość: orka IP: 3.1.* / 10.234.81.* 11.12.10, 18:10
    Mało ważne jaki chleb ,ważne czym obłożony.
  • Gość: myszkamaczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.10, 18:38
    na kordeckiego chociaz po przeciwnej stronie jest piekarenka jego ojca
  • Gość: Maniek IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.10, 19:09
    Mi też nie spleśniał chleb nigdy no chyba że na tydzień bym w zrywce zostawił. I uważam że Sz. Dyziek ma rację możesz mieć zarodniki pleśni w pojemniku którym przechowujesz, do tego wilgoć w domu zwłaszcza jak suszysz pranie w mieszkaniu. Ja przechowuję do dni max dwóch w zrywce której kupuję i nic nie pleśnieje. Wysuszony chleb trzymam w siatce na ryby w garażu i też mimo dużej wilgotności nie pleśnieje, aż do wiosny kiedy go mielę i dodaję do zanęty. ;)

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.