Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Śląskie   Częstochowa   Częstochowa   Drodzy forumowicze....

Komentarze do artykułu

Drodzy forumowicze...

Autor: Gość: Cappo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 09:21
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Drodzy forumowicze!

Od pewnego czasu śledzę na forum wątki związane z Juwenaliami i bardzo dziwią mnie niektóre komentarze, np. że częstochowskim studentom się nie chce nic robić... Tak to już w życiu jest, że niektórym się chce a innym nie... W tym roku tak się akurat składa, że Juwenalia w Częstochowie nie są organizowane wyłącznie przez Samorządy Studenckie - dołączyła do nich niewielka grupa ludzi... którym się chce i mają jakieś konstruktywne pomysły... Z tego co wiem to część z nich strasznie narzekała na organizację we wcześniejszych latach, dzisiaj już nie narzeka, po pierwsze dlatego, że nie ma na to czasu bo roboty przy organizacji dużo a po drugie, ponieważ dowiedzieli się, że część ich pomysłów na Juwenalia - nawet tych, które uważali za banalne do realizacji - jest niemożliwa do przeprowadzenia, np. ze względów bezpieczeństwa uczestników (mam kumpla w jednym z samorządów i ostatnio go wypytywałem jak to wygląda od środka i stąd wiem). Chciałbym prosić wszystkich piszących o Juwenaliach o odrobinę pokory oraz o to, aby przed przystąpieniem do krytyki sami sobie zadali pytanie: Co ja dałem od siebie, aby Juwenalia 2009 były udane?

Pozwolę sobie jeszcze poruszyć kwestię wsparcia Juwenaliów przez władze miasta...
1. Nigdzie nie ma tak, że to miasto organizuje Juwenalia.
2. Wszędzie jest tak, że miast albo pomaga (np. udostępni jakiś plac - tak nie mamy w Częstochowie) albo nie przeszkadza (tak mamy w Częstochowie).

Kwestia piwa: STUDENCI MOGĄ ZORGANIZOWAĆ JUWENALIA BEZ PIWA ALE BARDZO TRUDNO JEST IM ZORGANIZOWAĆ JE BEZ PIENIĘDZY NP. OD BROWARU JAKO SPONSORA.

Jest jeszcze jedna rzecz, o której za pomocą tego forum chciałbym powiedzieć:

W imieniu własnym jak i wszystkich moich znajomych zainteresowanych dobrą zabawą a nie ciągłym narzekaniem, chciałbym podziękować WSZYSTKIM osobom zaangażowanym w realizację tegorocznych Juwenaliów za ich bezinteresowną pracę i poświęcanie własnego czasu, aby inni mogli się bawić i zapewnić, że my na pewno skorzystamy z okazji do zabawy i mamy zamiar bawić się dobrze :-D
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.