Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Wielkopolskie   Poznań   Forum dla konsumentów   Farbując...

Farbujące obuwie

Autor: tevez12 19.09.11, 17:01
Witam,

Kupiłem obuwie które zostawia ślady na stopach, na sznurówkach, zapłaciłem za nie kupę kasy i nie wyobrażam sobie chodzenie w takim obuwiu. Wysłałem obuwie na reklamacji lecz zgłoszenie zostało rozpatrzone negatywnie " Uzasadnienie decyzji o reklamacji, zgodnie z art. 4.3 ustawy o szczegółach warunkach sprzedaży konsumenckiej towar jest zgodny z umową jeżeli jego właściwości odpowiadają właściwościom cechującym towar tego rodzaju - a więc powyższy model wykonany jest z jeansu i normalna cechą tego materiału jest to, że farbuje."
Buty zostały kupione na portalu allegro, w opisie aukcji jak i regulaminie na koncie sprzedającego nie zostało napisane że normalną jego cechą jest ze farbuje.

Pytanie brzmi co da się z tym zrobić ???
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • Farbujące obuwie - tevez12 19.09.11, 17:01

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.